REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vienas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas buvo priverstas grįžti į Australiją, kai sutrikusios psichikos keleivis pagrasino susprogdinti bombą ir bandė įsiveržti į pilotų kabiną, bet kiti keleiviai jį sutramdė ir surišo, ketvirtadienį pranešė policija.

 Vienas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas buvo priverstas grįžti į Australiją, kai sutrikusios psichikos keleivis pagrasino susprogdinti bombą ir bandė įsiveržti į pilotų kabiną, bet kiti keleiviai jį sutramdė ir surišo, ketvirtadienį pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį iš Melburno psichiatrinės ligoninės išrašytas 25 metų Šri Lankos pilietis įsigijo lėktuvo bilietą į Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą, nurodė Viktorijos valstijos vyriausiasis komisaras Grahamas Ashtonas (Grejemas Aštonas).

REKLAMA

Lėktuvas buvo ką tik pradėjęs skrydį iš Melburno, kai iš ekonominės klasės salono prie pilotų kabinos durų priėjo vyras, laikantis kažkokį elektroninį prietaisą, ir pagrasino susprogdinti orlaivį. Keleiviai ėmė panikuoti.

Galiausiai keli keleiviai ir įgulos nariai sutramdė tą vyrą ir surišo jį diržais. „Tuo metu jis buvo tvirtai surištas“, – žurnalistams sakė G.Ashtonas.

Pareigūno teigimu, tas vyras su savimi turėjo „garso stiprintuvo tipo instrumentą“. Lėktuvo keleivis Andrew Leoncelli (Endrius Leončelis) sakė, kad tai buvo nešiojamas muzikos grotuvas „Boombox“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis sakė: „Susprogdinsiu tą suknistą lėktuvą. Susprogdinsiu tą lėktuvą“, – A.Leoncelli pasakojo nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corp.“. – Jis buvo įsiaudrinęs, tai – geriausias apibūdinimas; 100 procentų jis buvo įsiaudrinęs.“

„Du ar trys drąsūs jauni australai šoko ant jo ir nubloškė ant žemės“, – pridūrė keleivis.

Policijos vyresnysis inspektorius Tony Langdonas (Tonis Lengdonas) sakė, kad lėktuvo įgula taip pat atliko svarbų vaidmenį tramdant tą vyrą. „Manome, kad keleivių ir įgulos veiksmai buvo gana herojiški“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Orlaivis „Airbus A330-300“ su 337 keleiviais grįžo į Melburno oro uostą praėjus pusvalandžiui po pakilimo.

Keleiviai pusantros valandos buvo laikomi lėktuve, kol pareigūnai ieškojo jame galimai paslėptų sprogmenų, sakė G.Ashtonas. Policija išlaipino tą vyrą iš lėktuvo ir nustatė, kad jis niekaip nesusijęs su teroristais ir neturėjo bendrininkų, nurodė jis.

Viktorijos valstijos vyriausiasis ministras Danielis Andrewsas (Danielis Endriusas) to lėktuvo keleiviams, patyrusiems šį sukrečiantį įvykį, pasiūlė vyriausybės paramą.

REKLAMA

„Nemanau, kad kas nors iš mūsų iš tiesų supranta, kokia trauma, kokia gąsdinanti patirtis tai buvo“, – teigė jis.

D.Andrewsas perspėjo vyriausybes, kurios reaguoja į šį įvykį uždrausdamos psichinėmis ligomis sergantiems asmenims skristi lėktuvais, to nedaryti.

„Norime būti labai atsargūs, kad neatribotume žmonių nuo jiems reikalingos priežiūros, – sakė jis. – Nenorime daugiau stigmatizuoti psichinių susirgimų, nes jie ir taip jau yra stigmatizuojami.“

Studento vizą turintis vyras Australijoje mokosi virėjo amato. Ketvirtadienį jis veikiausiai stos prieš teismą dėl kaltinimų sukėlus pavojų lėktuvui ar sukėlus netikrą grėsmę, teigė G.Ashtonas. Už tokius pažeidimus Australijos teisės aktai numato iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Oro linijų atstovai teigė, kad šis incidentas bus ištirtas.

Pastaraisiais metais „Malaysia Airlines“ patyrė dvi didžiules katastrofas. Reisu MH17 iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas 2014 metų liepos 17 dieną buvo numuštas virš Rytų Ukrainos. Žuvo visi 298 jame buvę žmonės.

Be to, 2014 metų kovo 8-osios naktį mįslingai dingo laineris MH370, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną; jame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai. Šis lėktuvas, veikiausiai nukritęs Indijos vandenyne, iki šiol nėra rastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų