REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Gražūs plaukai (nuotr. Fotolia.com)

Visa tiesa apie riebius plaukus

8 patikimi būdai kaip stabdyti riebalavimąsi

Išplovėte plaukus ir, nepraėjus nė pusdieniui, jie vėl atrodo lyg neplauti? Lengvai susiriebaluojančius plaukus stengiamės plauti vis dažniau, nes jie, kaip žinia, suteikia nešvarių plaukų efektą. Beje, šį diskomfortą mes dažniausiai pačios ir sukuriame, nežinodamos, ką su savo plaukais darome ne taip.

8

Išplovėte plaukus ir, nepraėjus nė pusdieniui, jie vėl atrodo lyg neplauti? Lengvai susiriebaluojančius plaukus stengiamės plauti vis dažniau, nes jie, kaip žinia, suteikia nešvarių plaukų efektą. Beje, šį diskomfortą mes dažniausiai pačios ir sukuriame, nežinodamos, ką su savo plaukais darome ne taip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plaukų riebumas tiesiogiai susijęs su galvos odos riebalinių liaukų veikla, kurios intensyvumas priklauso nuo amžiaus, taip pat hormonų. Greitai besiriebaluojantiems plaukams įtaką daro ir naudojama plaukų kosmetika.

REKLAMA

Riebūs plaukai – problema, kurią būtina spręsti

Jei jūsų plaukai priklauso riebių plaukų tipui ir manote, kad nieko čia negalima pakeisti, tai klystate. Greitai besiriebaluojantys plaukai yra problema, kurią itin svarbu spręsti.  Plaukų sruogos gana greitai susiriebaluoja dėl per didelio riebalinių liaukų gaminamo sekreto kiekio. Tai ne tik estetinė problema, bet labai dažnu atveju ir galimas sveikatos sutrikimas.

Greitai besiriebaluojančios galvos odos paviršiuje susidaro palanki terpė daugintis bakterijoms, kurios gali sukelti odos ligas bei plaukų slinkimą. Jie linkę riebaluotis jau pačią pirmą dieną po plovimo, pleiskanoja, jaučiamas galvos odos niežėjimas, plaukai neatrodo tvarkingi net po plovimo, o po džiovinimo paprastai netampa purūs.

REKLAMA
REKLAMA

Riebių plaukų priežastimis gali būti hormonų pokyčiai, endokrininės, nervų sistemos sutrikimai, stresas, vartojami vaistai, padidėjęs prakaitavimas, o ypatingai dažnai - netinkamas maistas.

8 žingsniai, efektyviai mažinantys plaukų riebalavimąsi

1. Naudoti šampūną, skirtą tik riebiems plaukams. Tinkamas šampūnas iš tiesų gali padaryti labai didelę paslaugą, tad rinkitės jį atsakingai. Šampūno riebiems plaukams sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų tikslas - padėti kovoti su riebalų pertekliumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Neplauti plaukų per dažnai. Plaukų trinkimas dirgina odą ir skatina ją gausiau gaminti riebalus, todėl plaukus plaukite ne dažniau nei kartą per dieną, o idealiausia – kas antrą. Vanduo – kambario temperatūros.

3. Kondicionierių, balzamą ar kaukę tepti tik nuo vidurio iki plaukų galiukų. Maitinančios plauką priemonės niekuomet netepamos prie šaknų, antraip jose esančios veikliosios medžiagos dar intensyviau suaktyvintų galvos odos riebalinių liaukų veiklą.

4. Kondicionierių, balzamą ar kaukę naudoti tik 1-2 kartus per 2 savaites. Riebiems plaukams nereikia dažno jų maitinimo, antraip plaukai gali tapti pernelyg minkšti, sunkūs, beformiai.

REKLAMA

5. Kuo rečiau rankomis kedenti plaukus dienos bėgyje. Mūsų rankų odos paviršiuje taip pat yra susidaręs riebalinis sluoksnis, kuris labai lengvai pasiskirsto į plaukus juos kedenant. Po sušukavimo tiesiog palikite plaukus ramybėje visai dienai.

6. Vartoti B grupės vitaminų. Mes esame tai, ką valgome, todėl svarbu atkreipti dėmesį į savo mitybą. Skamba banaliai, tačiau maiste, esantis vitaminas B tiesiogiai veikia mūsų organizmo riebalinių liaukų veiklą. Tarkim, dažniau savo mitybos racioną papildant pupelėmis, galima akivaizdžiai palengvinti savo plaukų priežiūrą.

REKLAMA

7. Venkite plaukų tiesinimo. Tiesūs plaukai labiau priglunda prie galvos, ir, liesdamiesi su galvos oda, labiau riebaluojasi. Banguoti, garbanoti plaukai yra labiau atkilę nuo šaknų, be to išlaiko didesnę apimtį, kuri ir apsaugo nuo pernelyg greito susiriebalavimo.

8. Išmokite dažniau reguliariai atsipalaiduoti. Ne be reikalo apie tai kalbu. Stresas akivaizdžiai išbalansuoja mūsų hormoninę pusiausvyrą, kuri daro milžinišką įtaką riebalinių liaukų veiklai.

Tik išpuoselėti mūsų plaukai labiausiai traukia aplinkinių akį, o tai ypač padeda atkreipti dėmesį ne tik į išvaizdą, bet ir stipriai padidina mūsų pasitikėjimą savimi. Taigi, ypatingai rūpintis plaukais kiekvieną dieną svarbiau nei manėte iki šiol.

Jei turite daugiau klausimų apie plaukus ir jų priežiūrą, būtinai užduokite juos skiltyje „tv3.lt stilistė pataria“. Mielai atsakysiu. Viktorija

http://www.tv3.lt/rubrika/naujienos/pramogos/stilistas/stilistas-pataria

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų