REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Panevėžio rajone per avariją žuvo moteris ir mergaitė (nuotr. Jurgitos Kasperavičiūtės)

Kas laukia tragišką avariją galimai sukėlusio abituriento

Panevėžio policijos ekspertai tiria, ar nuo abituriento automobilio nukritusi dekoracija galėjo sukelti avariją, kurios metu žuvo moteris ir jos 7 metų dukrelė.

13

Panevėžio policijos ekspertai tiria, ar nuo abituriento automobilio nukritusi dekoracija galėjo sukelti avariją, kurios metu žuvo moteris ir jos 7 metų dukrelė.

REKLAMA

Kelyje Velžys–Panevėžys avarija kilo tuomet, kai nuo abiturientų BMW stogo nukrito didelė dekoracija – skrybėlė, kuri ant seno automobilio buvo uždėta Paskutinio skambučio šventės proga. Dekoracija išgąsdino iš paskos važiavusią vairuotoją. Ši išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su vilkiku. Septynerių metų mergaitė mirė avarijos vietoje, o motina - pakeliui į ligoninę.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rasa Černauskaitė sako, kad šiuo metu įvykį tiria ekspertai. Kalbėti, kas dėl jo kaltas – dar anksti.

„Kol kas nėra nustatyta, ar dekoracija turėjo įtakos avarijai. Ekspertai tiria šį įvykį. Jie tai ir nustatys. Tikimės, kad žinosime jau artimiausiomis dienomis. Kol kas tikrai anksti sakyti, kad automobilį su dekoracija vairavęs abiturientas kaltas dėl nelaimės“, – sako policijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamosios teisės ekspertas Valdemaras Bužinskas portalui tv3.lt aiškino, kad vaikinas galėjo pažeisti saugaus krovinio gabenimo taisykles.

„Visų pirma noriu pasakyti, kad kiekvienas atvejis išskirtinis. Išsamiai paaiškinti bus galima tik žinant visas aplinkybes. Tačiau kol kas panašu, kad buvo pažeistos bendrosios krovinių gabenimo taisyklės. Šios taisyklės nurodo, kokie gali būti krovinio gabaritai, kaip jis turi būti pritvirtintas, kaip pažymėtas. Turi būti atitinkamas ženklinimas – vėliavėlės, atšvaitai.

REKLAMA

Šiuo atveju, manau, kad tą dekoraciją galima prilyginti kroviniui. O bet kurį krovinį gabenantis vairuotojas privalo pilnai atsakyti, kad krovinys būtų sutvirtintas atitinkamai ir nesukeltų avarinės situacijos. Tačiau mes nežinome visų aplinkybių. Gal moteris važiavo per arti, gal buvo dar kažkokių aplinkybių. Vis dėl to, jei dekoracija nukrito, nes buvo prastai pritvirtinta ir nepaženklinta, atsakomybė už auto įvykio sukėlimą turėtų tekti vairuotojui. Už saugumo reikalavimų nesilaikymą, kai dėl to žūsta žmogus, gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė iki 8 metų laisvės atėmimo", - sako V. Bužinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šventė sugadinta visiems

Už transporto priemonės eksplotavimo saugumo pažeidimą, kada jis sukelia mirtiną avariją, gali grėsti atsakomybė iki 8 metų laisvės atėmimo“, – aiškina baudžiamosios teisės ekspertas.  

Kaip BNS sakė Panevėžio policijos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Einis Kudžma, jeigu bus nustatyta, kad dekoracija buvo avarijos priežastis, automobilio vairuotojui teks atsakyti už sukeltą avariją.

„Įtarimai (pareiškiami), jeigu tai sąlygoja eismo įvykį. Tai reikia aiškintis, kiek tai lėmė. Vien nukritimas vienu atveju gali būti eismo įvykio priežastimi, o kitu – negali“, – sakė pareigūnas.

Jo teigimu, abiturientai eismo nelaimės metu buvo netoliese, jie matė, kas įvyko ir liko avarijos vietoje.

„Nemaloniai jautėsi, žmonės šoke. Vietoj to, kad važiuotų į mokyklą švęsti, turėjo važiuoti į policiją, rašyti paaiškinimus, pūsti į alkotesterį“, – pasakojo E.Kudžma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų