REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kourtney Kardashian (nuotr. Instagram)

Vos galima ištverti mėnesį, kai „Instagram“ tinkle pasirodo nauja įmantri mada. Pati naujausia kelia daugiausia nerimo.

10

Vos galima ištverti mėnesį, kai „Instagram“ tinkle pasirodo nauja įmantri mada. Pati naujausia kelia daugiausia nerimo.

REKLAMA

Tarpas tarp šlaunų buvo viena iš tų bauginančių kūno madų, pasirodžiusių socialiniuose tinkluose. Po to sekė bikinio tiltas ir šlaunų antakiai. Rodos, kad moterų kūnai ir konkurencija, kuri pademonstruos liekniausią, labiausiai išpuoselėtą figūrą, ypač kai kalbama apie šią naujausią madą, kelia nemažai susirūpinimų.

Atsikišę šonkauliai – naujausia ir neįprasčiausia „Instagram“ tinkle paplitusi mada, bet po ja besislepiantys veiksniai netūrėtų būti ignoruojami.

Nemažai įžymybių, modelių, aktorių ir muzikos pasaulio atstovių nuotraukose pozuoja dėvinčios bikinius. Jos ne tik visiems demonstruoja tai, kaip leidžia šiltas ir saulėtas vasaros dienas, bet ir rodo savo šonkaulius.

REKLAMA
REKLAMA

Rita Ora ir Bella Hadid yra tik pora merginų, savo gerbėjams pozuojančių nuotraukose, sekdamos šią keistą tendenciją.

Kai 1990-iais Kate Mos ir kiti modeliai išgarsino tą įžymųjį heroino merginos įvaizdį, jis davė pradžią naujam lieknumo apibūdinimui, kurio siekiančios merginos visais būdais stengėsi turėti tą sunkiai pasiekiamą kūno tipą.

REKLAMA

Naujai pasirodęs įvaizdis skatina įvairaus amžiaus, kūno sudėjimo ir dydžio merginas ir moteris tapti „madingai“ plonomis, kad ryškiai matytųsi kaulai.

Kol kas vienas populiariausių būdų demonstruoti tokią figūrą – dėvint bikinį gulėti paplūdimyje, sudarant kuo plonesnio pilvo įvaizdį, be to labai svarbu, kad matytųsi atsikišę šonkauliai.

Kas baisiausia, ties tuo tai nesibaigia. Kai kurie modeliai savo išsikišusius šonkaulius demonstruoja atsistoję. Tokios figūros taip pat siekia nemažai merginų.

Nepaisant ryškiai matomų tokios mados sukeltų sveikatos sutrikimų, šios garsios žvaigždės daro neigiamą įtaką tūkstančiams savo gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Bella Hadid ir Emily Ratajkowski turi beveik po 12 mln. sekėjų. Tai reškia, kad demonstruodamos tokius ryškius ir sveikatai neigiamą įtaką darančius kūno išsikošimus, jos rizikuoja kitų žmonių sveikata.

Palyginimui, Bella Hadid nuotrauka, kurioje ji pozuoja apsitempusi bikiniu ir išryškinusi savo šonkaulius, surinko 718 tūkst. „patinka“. Galima teigti, kad visi šie paspaudimai remia tai, jog kiekviena moteris turėtų siekti atrodyti kaip kaulus demonstruojanti ir oda apsitempusi būtybė, nors tai ir labai kenkia sveikatai.

Tai daro įtaką ne tik jaunoms dvidešimtmetėms merginoms, bet ir vyresnėms garsioms moterims, pavyzdžiui, Kate Beckinsale, Kourtney Kardashian, Kate Hudson ir Nicole Scherzinger.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tęsiant šią temą, atlikti tyrimai parodė, kad Jungtinė Karalystė yra 28-ą iš 49-ių šalių, kuriose gyvena daugiausiai savo kūnu nepatenkintų paauglių. Tai palyginus su faktu, kad britės merginos labiausiai naudoja socialinius tinklus, tik įrodo, kokią įtaką ir kokį pavojų sveikatai sukelia šie nesveiką gyvenimo būdą propaguojantys paveikslėliai internetinėje erdvėje.

Nepaisant to, kad vis daugiau asmenų yra diagnozuojami kokie nors valgymo sutrikimai, skatinimas moteris dalintis fotografijomis, kuriose matomi ryškiai atsikišę šonkauliai, tikrai nėra geras sprendimas, ypač kai kalbama apie socialiniuose tinkluose didelę galią turinčias žvaigždes.

REKLAMA

Žinoma, kad tai nėra vieta, kurioje reikėtų tyčiotis iš kitų natūraliai lieknomis būti negalinčių moterų kūnų, bet būtent tokių būdu moterims, ir vyrams, kalama į galvą, tai, jog jų kūnai turi atrodyti kaip šiose fotografijose.

Vietoje to, kad praleistumėte pietus ir badautumėte, kol jūsų kūnas pasiduos, daug sveikiau yra reguliariai sportuoti ir sveikai maitintis, kad pasiektumėte tikrai daug geresnių rezultatų.

Ši mada kelia daug rūpesčių, tačiau kuo labiau įsibėgėja 2017-ieji metai, tuo šios mados tampa nerealios. Būtų šaunu, jei visa ši beprotystė čia ir baigtųsi, nes galima tik įsivaizduoti, kokie kūno idealai, priverčiantys imtis drastiškų priemonių, pasirodys greitu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų