REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blynai – vienas mėgstamiausių vaikų patiekalų. Ir gal ne tik vaikų. Tačiau daugelis jau žino, kad blynai nėra labai sveika – balti miltai, kepimas ant riebalų nėra sveikos mitybos viršūnėje. Visgi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė papasakoja, kaip blynus paversti daug sveikesniu patiekalu, nei galima manyti.

Blynai – vienas mėgstamiausių vaikų patiekalų. Ir gal ne tik vaikų. Tačiau daugelis jau žino, kad blynai nėra labai sveika – balti miltai, kepimas ant riebalų nėra sveikos mitybos viršūnėje. Visgi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė papasakoja, kaip blynus paversti daug sveikesniu patiekalu, nei galima manyti.

REKLAMA

„Blynų gerumas ar blogumas priklauso nuo daugelio dalykų. Pirmiausia, yra didžiulis skirtumas, ar blynai bus kepami iš pilno grūdo miltai, kurie turi luobelę, gemalą, ar iš įprastinių baltų miltų. Taip pat blynus galima kepti iš avižinių miltų arba pamaišyti juos tarpusavyje – vėl gaunasi kitoks skonis. Taip pat yra skirtumas, su kokiais riebalais kepama“, - kalbėjo V. Kurpienė.

Visą pokalbį apie blynus žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų