REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Shantelė Chiola (nuotr. Instagram)

Priaugus svorio, 136 kg sverianti mama neteko pasitikėjimo savimi, tačiau naujas gyvenimo būdas ir dramatiškas pokytis privertė į save ir aplinkinį pasaulį pažvelgti kitaip.

19

Priaugus svorio, 136 kg sverianti mama neteko pasitikėjimo savimi, tačiau naujas gyvenimo būdas ir dramatiškas pokytis privertė į save ir aplinkinį pasaulį pažvelgti kitaip.

REKLAMA

Idaho valstijoje, JAV gyvenančios Shantelės Chiola (27 m.) svoris pradėjo didėti tada, kai eismo įvykio metu jai buvo sulaužytas kaklas, tačiau tam įtakos taip pat turėjo ir sūnaus Knoxo (2 m.) gimimas.

Didžiausias jos pasiektas svoris – 141 kg. Moteris ne tik gėdijosi savęs, bet ir jautėsi nemaloniai, kai ji ir vyras Chrisas vaikštinėdavo gatvėmis.

Praeitų metų liepos mėnesį gydytojų įspėjimai dėl sveikatos ir gyvenimo trukmės išgąsdino Shantelę ir ji nusprendė skrandį susiveržti žiedu. Nuo tos dienos ji neteko 80 kg, o visa tai ji padarė laikydamasi tinkamos mitybos ir sportuodama.

„Jaučiuosi labai energinga. Kai turėjau viršsvorio, nesupratau, kad negyvenu, o tiesiog egzistuoju. Po darbo į namus grįždavau pavargusi ir nenorėdavau pakilti nuo sofos. Dabar mano prioritetuose – sporto salė ir buvimas lauke su sūnumi“, - sakė Shantelė.

REKLAMA
REKLAMA

Personalo skyriuje dirbanti moteris matė, kaip jos svoris lėtai didėjo po to, kai 2011-iais eismo įvykio metu sulaužytas kaklas kelis mėnesius neleido judėti. Vėliau sekė ir sūnaus Knoxo gimimas, po kurio moteris jau buvo įpratusi valgyti nesveiką maistą.

REKLAMA

„Negerdavau vandens ir vietoje to rinkdavausi gazuotus vaisvandenius. Mano silpnybė – duonos gaminiai ir gruzdintas maistas“, - pridūrė Shantelė.

Viršsvoris taip pat padarė didžiulę įtaką moters pasitikėjimui savimi bei santykiams su šeima.

„Jaučiausi, lyg būčiau įkalinta kito žmogaus kūne, o kaskart pamačius save veidrodyje – pradėdavau raukytis. Buvau bepasiduodanti ir benusprendžianti nesikeisti, atrodžiau ir viduje buvau prislėgta, nenorėjau išeiti iš namų ir jaučiau, jog vyrui gėda su manimi rodytis viešumoje, nes jis, kitaip nei aš buvau, yra tikrai geros fizinės formos, o mums susipažinus aš tokia nebuvau. Gimus sūnui tapo sunku atlikti net paprasčiausias užduotis, pavyzdžiui, jo prausimas man buvo nepakeliama kančia, nes greitai pasidarydavo sunku kvėpuoti. Negalėdavau su juo žaisti, nes negalėdavau atsistoti nuo žemės, o apie bėgiojimą ar sekiojimą iš paskos nereikia net kalbėti“, - teigė Shantelė.

REKLAMA
REKLAMA

Lemiamas tapo vizitas pas gydytojus. Jie įspėjo, jog moteris gali susirgti diabetu.

„Pamenu tą akimirką, kai nusprendžiau griebtis šiaudo ir drastiškai pakeisti gyvenimą. Buvau tik ką apsilankiusi pas gydytojus, kurie pasakė, kad man gresia diabetas. Nebuvau stora ir laiminga. Buvau tiesiog stora. Negalėjimas bėgioti ir žaisti su sūnumi buvo vienas tų faktorių, lėmusių mano pasiryžimą mesti svorį“, - sakė Shantelė.

2016-ųjų liepos 18-ą Shantelei ant skrandžio uždėtas žiedas, paskirta speciali dieta ir sporto pratimai.

Šiuo metu moteris džiaugiasi priėmusi šį sprendimą ir susigrąžinusi gyvenimą.

„Galiu patarti tik vieną – nepasiduokite ir prisiminkite, kad jūs to verti“, - užbaigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų