REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniuose tinkluose išplitus vaizdo įrašui, kur matomas galimas smurtas prieš Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos mokytoją, situaciją ėmė aiškintis policija. Į šį įvykį sureagavo ir šios mokyklos mokinė, kuri pateikė savo įvykių versiją. 

Socialiniuose tinkluose išplitus vaizdo įrašui, kur matomas galimas smurtas prieš Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos mokytoją, situaciją ėmė aiškintis policija. Į šį įvykį sureagavo ir šios mokyklos mokinė, kuri pateikė savo įvykių versiją. 

REKLAMA

Klasės, kurioje šis incidentas ir įvyko mokinė, socialiniame tinklae "Facebook" pateikė ir savo įvykių versiją. Mokinė tikina, kad internete plintančiame vaizdo įraše parodyta ne visa tiesa. 

Aš esu Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos septintokė. Taip taip, iš tos pačios taip garsiai nuskambėjusios klasės, kurios elgesį dabar aptarinėja visa Lietuva. Ir man pabodo matyti komentarus, kokie mes esame monstrai, gyvuliai, ir kaip mūsų karta "tai jau išvis nudegradėjusi". Jaučiu pareigą netylėti. Aš noriu pasakyti tiesą. Muzikos pamokose niekuomet netrūkdavo problemų. Čia garsiai liedavosi įžeidinėjimai, o neretai pasitaikydavo net smurto. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai "kovose" dalyvaudavo ir mokytoja. Kai bendraklasė nusidažė plaukus, įėjusi į klasę pedagogė tarė: "Ko čia sėdi kaip durnė rožiniais plaukais?". Vėliau pasiūlė ir striptizą, turint tokią išvaizdą, šokt. O apkūniam, tuo metu ant mokyklinės kėdės įsitaisiusiam klasės draugui atsigręžus į kitą vaikinuką, pasakė: "Storuli, ko čia nusisukęs, ar jau toks storas, kad nebetelpi suole?". Ne vieną kartą buvo įspirta, siekiant pataisyti mokinių laikyseną, ne sykį mokiniai buvo jėga pasodinti į suolą. Ir dar daugiau incidentų įvykę, visų jau nebepamename, nes tokie įvykiai nutinka kiekvieną ketvirtadienį, kiekvieną muzikos pamoką. Jeigu klausiate "Kodėl tylėjote?", atsakau - netylėjome. Prieš kelias savaites pirmąkart apie mokytojos elgesį prasitarėme Auklėtojai. Tiesą sakant, buvome šiek tiek išsigandę. O trečiadienio klasės valandėlės metu (garsiosios pamokos išvakarėse) galutinai nusprendėme, jog, jei dar kartą kas nors nutiks, būtinai eisime pas direktorių. Tik kad tokios galimybės netekome, mat šiandien pats direktorius apsilankė pas mus. Labai gaila, jog negalėjote būti toje sujungtoje pamokoje, mat nežinote, kad trys sekundės prieš hiperkinezinį sutrikimą turinčiai devintokei nustumiant mokytoją, pati moteris lygiai taip pat pasielgė su mano bendraklasiu, kurį vaizdo įraše galime matyti judant kameros link. Be šio moksleivio, tų 45 min. metu pedagogė sudavė ir dar vienam bendraklasiui, kuris dėl patirto streso bei to, kokią nuomonę visuomenė susidarė apie mus ("gyvulius"), patyrė sunkų astmos priepuolį. Ir ne, aš nesakau, kad esame nekalti. Tačiau negalima pateisinti tokio mokytojos elgesio. Mes nenorime būti monstrais, gyvuliais ir degradais. Nenorime būti smurto ir patyčių aukomis. Tuo labiau, jei to kaltininkai yra žmonės, turintys mums būti pavyzdžiais.

Incidentas muzikos pamokoje

Kaip BNS sakė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė, ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, pareigūnai oficialiai dar neapklausė nepilnamečių, mokytojos, tik surinko pirminę informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, pradėtas tyrimas – tiriame ir renkame informaciją apie šią situaciją. Pasišnekėjus su vaikais, su mokytojais, aiškėja, kad vieni kitus jie kaltina patyčiomis ir smurtu. Tiek mokytoja vaikus kaltina, tiek vaikai kaltina mokytoją. Kad susigaudytumėme situacijoje, susidėliotumėme detales į vieną dėlionę, reikia gerokai padirbėti“, – sakė G.Smagrūnienė.

REKLAMA

Kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, BNS anksčiau buvo sakęs mokyklos direktorius Raimundas Keliuotis.

Jis paaiškino, kad incidentas įvyko per muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės pamoką, ji vedė jungtinį užsiėmimą dviem klasėms: septintokams ir devintokams. Tinkle „Facebook“ išplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip keli vaikai plūsta mokytoją necenzūriniais žodžiais, kelia kojas ant suolų, o galiausiai viena moksleivė pastumia mokytoją.

Direktorius teigia, kad šios klasės nekelia didelių problemų, bet „yra keli mokiniai probleminiai“. Anot jo, konflikte aktyviausiai dalyvavo dvi moksleivės, viena – globos namų auklėtinė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R.Keliuočio, nors penktadienį įstaigoje lankosi policija, žiniasklaida, pamokos vyksta. Mokykla savo ruožtu taip pat aiškinasi situaciją, bendraujama su globos namais. Direktorius sako, kad mokytoja incidento „pernelyg nedramatizuoja“, mokykla sieks išspręsti situaciją be bausmių. „Yra įvairių priemonių – ir metodinis tobulinimasis, ir psichologo pagalba, ir vaiko gerovės komisija. Yra vaiko konsultacinė grupė mokykloje“, – sakė direktorius.

Kuršėnų vaikų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas patvirtino, kad konflikte dalyvavo įstaigos globotinė, mergaitę nuolat konsultuoja psichologai, psichiatrai, jai dėl sveikatos sutrikimų skirtas neįgalumas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų