REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle kilo arši diskusija tarp prekybininkų ir pirkėjų. Pastarieji pradėjo dalintis istorijomis, kaip kainos kyla kas dieną, o kasininkės tiesiog gailiai atsidūsta pripažindamos, kad taip jau yra. Tuo tarpu prekybininkai teigia – įsivėlė klaida.

Socialiniame tinkle kilo arši diskusija tarp prekybininkų ir pirkėjų. Pastarieji pradėjo dalintis istorijomis, kaip kainos kyla kas dieną, o kasininkės tiesiog gailiai atsidūsta pripažindamos, kad taip jau yra. Tuo tarpu prekybininkai teigia – įsivėlė klaida.

REKLAMA

Šokėjas ir fotografas Naglis Bierancas socialiniame tinkle pasidalino savo istorija. Jis pasakoja, kad pirko „Maximoje“ braškinį tortą pažymėtą 4,40 Eur kaina. Visgi prie kasos jam pasakė, kad tortas – 5,18 Eur.

„–Kaip sakėt? –O ne taip parašyta? –atšauna kasininkė ir gailiai liūdnu balsu dar prideda: – Viskas brangsta ir kainos keičiasi kasdien... Nu man nesunku sumokėt 5.18eu, bet specialiai laukiau apie 8min. kol sutvarkys ir kasa išmuš seną kainą. Sumoku ir klausiu: – O tai kokia jo kaina vis dėl to bus? – Tai ta naujoji, – atsidūsta moteris“, – rašė N. Bierancas.

Jis nusistebėjo, kaip taip per dieną kainą gali pasikeisti 78 centais.

Naujienų portalui tv3.lt vyras teigė, kad iš kasininkės suprato, jog tokie dalykai ne naujiena ir ne vienetinis atvejis.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau verta tokius dalykus rodyti, nes tai aktualu. Aš iš kasininkės supratau, kad ji pati nuoširdžiai gailiai žmogus pasakė, kad kainos kyla kasdien. Suprantu, kad ta situacija nėra vienetinė. Turbūt taip yra dažnai, nes ji sako, kad kainos pastoviai keičiasi.

REKLAMA

Ten moteris man net komentavo, kad jai analogiška situacija su buvo su vaikiška knygele. Pirko knygutę sūnui, kurios kaina 1.01 Eur, o įmušo 1.52 Eur“, – pasakojo jis.

Minėtoji moteris taip pat rašė, kad kasininkė atsidusdama pasakė, jog tikriausiai pabrango. „Kasininkė nepasimetė, sako nežinau, kam jie tas kainas tiesiai ant prekių klijuoja, jeigu jos keičiasi kas savaitę“, – rašė moteris.

Į diskusiją socialiniame tinkle įsijungė ir „Maximos“ atstovai. Jų teigimu, tai paprasta žmogiška klaida. Be to, N. Bierancas pranešė, kad su juo buvo susisiekta asmeniškai ir atsiprašyta bei pasiūlyta išsirinkti tortą, kurio nori. Šį atsiprašymą fotografas teigia priėmęs.

REKLAMA
REKLAMA

Klaidų išvengti padėtų tik elektroninės etiketės

Jaunius Špakauskas, Korporacinių reikalų departamento direktorius teigia apgailestaujantis dėl nesusipratimo ir praneša, kad pirkėjo tikrai atsiprašė. Pasak jo, nemaloni situacija susidarė dėl darbuotojų klaidos. „Kaip ir manyta, įvyko klaida: dar vakar ši tartaletė buvo parduodama su akcija (6,79 Eur/kg), o šiandien, akcijai pasibaigus, vėl įsigaliojo įprasta kaina (7,99 Eur/kg). Apmaudu, bet mūsų darbuotojai kainos etiketės ant konditerijos gaminio neperklijavo ir dėl to, atsiskaitant už prekę kasoje, kaina, nurodyta ant pakuotės nesutapo su esančia kasos čekyje. Parduotuvės darbuotojus jau informavome ir nesklandumą išsprendėme“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Špakauskas sako, kad „Maximoje“ dirba daugiau kaip 15 tūkst. darbuotojų, kurie aptarnauja daugiau kaip pusę milijono pirkėjų, kasdien ateinančių į vieną iš parduotuvių. Dėl to, deja, kartais vis tik nepavyksta išvengti žmogiškųjų klaidų, kai keičiantis kainai, pavyzdžiui, įsigaliojant ar baigiant galioti akcijai, darbuotojas pamiršta pakeisti prekės etiketę. Jo teigimu, tokias problemas padėtų išspręsti elektroninės kainų etiketės, tačiau šios – per brangios.

„Kaip Bendrovė, kiekvieną dieną dedame pastangas, kad panašių klaidų išvengtume, o pasitaikantys netikslumai būtų operatyviai ištaisyti. Visiškai išvengti dėl etikečių keitimo kylančių klaidų vargu ar įmanoma, klaidas eliminuoti galbūt padėtų technologiniai sprendimai, pavyzdžiui, elektroninės kainų etiketės. Tiesa, įrengti elektronines kainų etiketes net ir vienoje parduotuvėje šiuo metu yra per brangu. Nepaisant to, nuolat ieškome naujovių ir svarstome įvairias naujas galimybes“, – komentuoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų