REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio naktį Kauno rajone esančiame Karmėlavos miestelyje vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė dukrą ir jos sugyventinį, padegė namą ir mirtinai susižalojo, pranešė Policijos departamentas.

Ketvirtadienio naktį Kauno rajone esančiame Karmėlavos miestelyje vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė dukrą ir jos sugyventinį, padegė namą ir mirtinai susižalojo, pranešė Policijos departamentas.

REKLAMA

Naktį langą daužęs ir gelbėti gyvybės skubėjęs pareigūnas nesureikšmina savo poelgio: „Visko būna“.

Gegužės 18 d. apie 1 val. Kauno r., Karmėlavoje, gyvenamajame name, konflikto metu vyras (gimęs 1960 m.) iš neteisėtai laikomo pistoleto (markė ir kalibras nustatinėjami) iššovė šūvius į dukterį (gimusią 1995 m.) ir jos sugyventinį (gimusį 1993 m.) bei, padegęs gyvenamąjį namą, nusišovė. Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą, namo antras aukštas degė atvira liepsna, girdėjosi pagalbos šauksmas.

Policijos pareigūnas (kinologas) priėmė žaibišką sprendimą daužti langą - panaudojęs kirvuką ir laužtuvą pateko į vidų. Pirmame aukšte pamatęs merginą, išnešė ją į lauką (dalinai sąmoningą).

REKLAMA
REKLAMA

Laukdamas, kol atvažiuos greitoji, suteikė jai skubią pirmąją pagalbą. Moters sugyventinis iššoko iš degančio namo antro aukšto. Nukentėjusioji dukra (dėl šautinės žaizdos krūtinėje) ir jos sugyventinis (dėl šautinės žaizdos rankoje) paguldyti į ligoninę. Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 3 p., dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA

Nors šio įvykio metu pareigūnas susižalojo ranką, tačiau ir toliau dirbo įvykio vietoje bei tęsė tarnybą iki pamainos galo. „Niekis. Ne pirmas kartas. Su Tobiu nuolat skubame į pagalbą ir visai negalvojame, kas su mumis bus. Dažnai grįžtu ir su subraižytu veidu, ir su sužalotomis rankomis. Tokia mano darbo kasdienybė“, - kuklinasi daugiau nei 23 metus policijos pareigūnu dirbantis 7 metų vokiečių aviganio Tobio šeimininkas. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą šis pareigūnas skatintas įvairiomis formomis ne vieną kartą. „Tai pareigingas, sąžiningas ir be galo darbštus kolega. Puikiausias pavyzdys visiems“, - apie D. Daukšą atsiliepia jo viršininkas, Kauno apskr. VPK Patrulių vadas Gintaras Gatulis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlė pagalbą

Iš nelegaliai vyro laikyto šaunamojo ginklo 1995 metais gimusi mergina buvo sužalota į krūtinę, jos draugas – į ranką. Pasak seniūnės, ji susisiekė su nukentėjusiuoju, pasiūlė pagalbą.

„Namas vienas yra sudegęs, kitas – neįrengtas. Ten kieme yra du namai. Bet šiai dienai tos mergaitės draugas sakė, kad jie neplanuoja ten gyventi“, – sakė V.Armolaitienė.

Policija pranešė, kad pareigūnams atvykus į įvykio vietą, namo antras aukštas degė atvira liepsna, girdėjosi pagalbos šauksmas. Policijos pareigūnas išdaužė langą ir panaudojęs kirvuką bei laužtuvą pateko į vidų. Pirmame aukšte pamatęs 1995 metais gimusią merginą, dalinai sąmoningą išnešė ją į lauką ir suteikė jai skubią pirmąją pagalbą. 1993 metais gimęs moters sugyventinis iššoko iš degančio namo antro aukšto.

Abu nukentėjusieji dėl šautinių žaizdų paguldyti į ligoninę. Kaip BNS sakė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė, nukentėjęs vyras iš ligoninės išleistas namo, o moteris gydoma Kauno klinikose. Ji yra sąmoninga, jos būklė stabili.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų