REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Viešbutis „Ratonda Centrum Hotels“ (Laimono Ciūlnuo nuotr.) (nuotr. tv3.lt)

Tarptautinių viešbučių tinklų investicijos Lietuvoje, nesumažina nedidelių Boutique stiliaus viešbučių populiarumo rinkoje. Šios tendencijos pavyzdys – Vilniuje svečiams duris atvėręs renovuotas keturių žvaigždučių viešbutis „Ratonda Centrum Hotels“.

21

Tarptautinių viešbučių tinklų investicijos Lietuvoje, nesumažina nedidelių Boutique stiliaus viešbučių populiarumo rinkoje. Šios tendencijos pavyzdys – Vilniuje svečiams duris atvėręs renovuotas keturių žvaigždučių viešbutis „Ratonda Centrum Hotels“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad ateinantys dideli viešbučių tinklai garsins Vilniaus vardą pasaulinėje rinkoje, o tai pritrauks dar daugiau turistų į Lietuvą ir Vilnių. Vilnius šiame sektoriuje tampa labai konkurencingas, – sako Artūras Vainora, „Centrum Hotels”, valdančios viešbutį „Ratonda Centrum Hotels“, generalinis direktorius, – Iš kitos pusės, tai priverčia mažesnius žaidėjus rinkoje pasitempti dar labiau, todėl stengiamės teikti aukščiausio lygio paslaugas. Juk būtent čia – viešbutyje – prasideda pirmoji turisto pažintis su šalimi. Norime sukurti kuo geresnį įspūdį lankantiems mūsų šalį.“

REKLAMA

Savito, išskirtinio interjero, Boutique stiliaus 2200 kv. metrų viešbučio rekonstrukcija atlikta per rekordiškai trumpą laiką – vos per 5 mėnesius. Viešbučio patalpose pakeistos inžinerinės sistemos, įrengta inovatyvi ventiliavimo ir kondicionavimo sistema, instaliuota šiuolaikinė ir ekonomiška LED apšvietimo sistema. Inovatyvios pastato inžinerinės sistemos per metus leis sutaupyti iki 20 proc. energetinių išteklių. Ypatingas dėmesys skirtas specialių, kiekvienam skirtingo dydžio kambariui idealiai tinkančių baldų gamybai, parinkti ergonomiški čiužiniai. Po renovacijos kambarių skaičius nuo 48 sumažėjo iki 43, tačiau jie tapo erdvesni, jaukesni, patogesni ir šviesesni. Įmonė „Centrum Hotels“ į rekonstrukciją investavo 1,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų išskirtinumas yra tai, kad esame nedidelis lietuviško kapitalo viešbučių tinklas, savo veiklą vykdantis daugiau nei 20 metų, ir gana gerai žinantis į Lietuvą atvykstančių tam tikro segmento turistų ar dirbti atvažiavusių verslininkų poreikius. Vienus tenkina dideli viešbučiai, kiti ieško jaukumo, prabangos ir kokybės. Tą mes ir siūlome visus savo veiklos metus, o „Ratonda Centrum Hotels“ renovacija įrodo, kad nedideli Boutique stiliaus viešbučiai sparčiai populiarėja“, – sako A. Vainora.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renovuotame viešbutyje taip pat įrengta sauna, sporto salė, dvi posėdžių salės. Nedideliame verslo klasės viešbutyje jau pirmąją dieną po renovacijos beveik visi kambariai buvo užimti. Pasak A. Vainoros, tam įtakos turėjo ir didžiulis įmonės įdirbis ir lojalūs klientai. 80 proc. šio viešbučio svečių yra užsienio verslo turistai, atvykstantys iš Europos sąjungos šalių, taip pat Baltarusijos piliečiai, nedidelis skaičius ukrainiečių, viešbutyje apsistoja ir lietuvaičiai.

„Čia atvažiuoja žmonės dirbti ir pailsėti. Dirbančiam verslininkui svarbi viešbučio vieta, aukštas aptarnavimo lygis ir kokybė. Dažnai tokie klientai tiesiog nemėgsta didelių ir triukšmingų viešbučių“, – pabrėžia A. Vainora. Boutique viešbučių paklausa įtakojo įmonės sprendimą po kelerių metų investuoti ir į kito tinklo viešbučio „Gratos“ rekonstrukciją.

REKLAMA

Nors viešbučių verslas Lietuvoje ir Vilniuje plečiasi, tačiau pagal kambarių skaičių viešbučių sektoriuje, Lietuva gerokai atsilieka nuo kitų Europos šalių. Lietuva atsilieka ir pagal vidutinę viešnagės trukmę, kuri Lietuvoje yra dvi dienos.

„Labai svarbu vieningas požiūris į turizmo vystymą, palankių skrydžių krypčių garantavimą, miesto infrastruktūros stiprinimą“, – teigia A. Vainora ir mano, kad turizmo niša Lietuvoje nėra išnaudota. Be to, Vilniaus oro uosto rekonstrukcija šią vasarą, gali turėti įtakos pardavimams ir jų mažėjimui net iki 20 proc.

Lietuviško kapitalo įmonei „Centrum Hotels“ Vilniuje priklauso viešbučiai „Artis“, „Ratonda“, „Grata“ ir viešbutis „Monika“, esantis Rygoje. Metinis „Centrum Hotels“ viešbučių užimtumas sudaro 65 proc. Savo klientams viešbučių tinklas gali pasiūlyti 342 kambarius, 18 modernių konferencijų salių ir 4 išskirtinius restoranus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų