REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Aštuoni faktai apie Eurovizijos nugalėtoją (nuotr. SCANPIX)

Jis užėmė pirmąją vietą Portugalijos radijo ir televizijos organizuotame konkurse ir iškovojo pergalę „Eurovizija 2017“ konkurse, rašoma „observador.pt“. Tačiau kūrybinis Salvadoro Sobralio kelias prasidėjo visai ne nuo to. Ką mes žinome apie „Meilės užteks abiems“ dainos atlikėją?

9

Jis užėmė pirmąją vietą Portugalijos radijo ir televizijos organizuotame konkurse ir iškovojo pergalę „Eurovizija 2017“ konkurse, rašoma „observador.pt“. Tačiau kūrybinis Salvadoro Sobralio kelias prasidėjo visai ne nuo to. Ką mes žinome apie „Meilės užteks abiems“ dainos atlikėją?

REKLAMA

1. Sesuo

Salvadoras Villaras Branncampas Sobralis gimė 1989-aisiais, šeimoje su kilmingomis šaknimis. Jo vyresnioji sesuo – Luisa Maria Vilar Braamcamp Sobral yra taip pat dainininkė. Būtent ji sukūrė dainą „Amar pelos dois“, su kuria Salvadoras užkariavo Europos muzikos gerbėjų širdis.

Ji ne tik sukūrė dainą broliui. Luisa taip pat dalyvavo „Idolos“ konkurse“, studijavo muziką JAV ir jau yra išleidusi keturis albumus. Brolis ir sesuo yra labai skirtingi, apie tai Salvadoras nuolat pažymi savo interviu. Tačiau būtent kraujo ryšys itin prisidėjo prie jo muzikinės karjeros. Tai buvo Luisa, kuri įtikino į studijuoti muziką, nors brolis norėjo ir toliau groti viešbučiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojo dainą, paskelbus finalo rezultatus, atliko abu Sobraliai – brolis ir sesuo.

2. Liga

Yra žinoma, kad Salvadoras rimtai serga: 27-ių atlikėjui, pranešama, yra diagnozuota širdies liga. Būtent todėl pasirodymo metu atlikėjui buvo sudarytos išskirtinės sąlygos. Pavyzdžiui, organizatoriai, artimųjų prašymu, leido jam nedalyvauti pusfinalio repeticijoje.

REKLAMA

Viename interviu jis yra pripažinęs, kad mintys apie širdies ydą priverčia jį gyventi nuolat galvojant apie „jam skirtą laiką“.

3. Nuo 11 metų dalyvauja televizijos dainų konkursuose

Yra žinoma, kad Salvadoras Sobralis ir jo sesuo dalyvavo ne viename dainų konkurse gimtojoje Portugalijoje: 2009 metais Salvadoras dalyvavo „Idolos“ televizijos šou ir pateko į finalą, kur atliko savo vieno iš mėgiamiausių atlikėjų, Ray Charleso dainą „I’ve got a woman“.

Pirmą sykį dainų konkurse jis sudalyvavo 11-os metų, tuomet festivalyje „Bravo Bravissimo“ jis atliko Rui Veloso dainą „O negro do radio de pilhas“.

REKLAMA
REKLAMA

4. Dainininkas, kuris galėjo tapti sporto psichologu

Nors ir atrodo logiška, kad nuo pat vaikystės muzikai pasišventęs Salvadoras turėjo pritapti prie pasirodymų televizijoje, tačiau yra žinoma, kad dalyvavimas populiariame televizijos talentų šou „Idolos“ jam paliko slogų įspūdį ir jis nutarė mesti dainavimą. Netrukus po to S. Sobralis stojo studijuoti psichologiją Lisabonoje. Tuo metu jis buvo didelis futbolo gerbėjas.

Pasaulis būtų netekęs puikaus dainininko, tačiau atradęs sporto psichologą – tuomet jis buvo rimtai užsidegęs pradėti karjerą šioje srityje. Jaunuolis pasinaudojo „Erasmus“ galimybėmis ir išvyko studijuoti į Palmo de Maljorką, kur vienoje iš prestižiškiausių šios srities katedrų krimto mokslus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Iš barų Maljorkoje – į aukštąją muzikos mokyklą Barselonoje

Būtent Maljorkoje, toli nuo gimtųjų kraštų ir televizijos šou šlovės, įvyko Salvadoro Sabralio susitaikymas su muzika. Įvyko tai natūraliai – jis pradėjo dainuoti baruose ir viešbučiuose, o šie pasirodymai pradėjo nešti pinigus, pakankamai pinigų tam, kad 19-metis galėtų save išlaikyti.

Salvadoras metė psichologijos studijas. Jis grįžo į jas tik tuomet, kai galutinai apsisprendė dėl dainavimo. Salvadoras išvyko į Barseloną, kur pradėjo džiazo studijas – muzikos stilius, kuriame jis jaučiasi itin patogiai.

6. Džiazas ir humoro jausmas scenoje

Daugeliui Salvadoras Sobralis yra žinomas tik iš jo pasirodymo Eurovizijoje, tačiau iki tol jis suspėjo išleisti albumą „Excuse me“ („Atleisk man“) ir apvažiavo su koncertų turu visą šalį. Sprendžiant iš vaizdo klipų, atlikėjas mėgsta imituoti pučiamųjų instrumentų garsus savo balso ir rankų pagalba, o jo kolegos pažymi savitą humoro jausmą. „Sykį koncerte mes grojome dainą pavadinimu „Nem Eu“ po kurios įsivyravo kapų tyla, po plojimų jūros Salvadoras pareiškė: Nieko sau, čia tai tyla, gerai, kad niekas nepirstelėjo,“ – pasakojo kartu grupėje grojantis pianistas Julio Resende.

REKLAMA

7. „Meilės užteks abiems“ – kas liko už kadro?

Daina „Meilės užteks abiems“ jau pateko į istoriją: yra sukurta karaokė ir sunkiojo metalo versijos, ją itin pamėgo ispanų ir ukrainiečių vaikai.

Vos sulaukusi Portugalijos radijo ir televizijos kvietimo sukurti dainą konkursui, Luisa iškart pranešė apie tai broliui, nors galutinės melodijos versijos dar nebuvo. Galutinis variantas buvo parengtas prieš pat laidos įrašą. Be šios dainos Luisa pateikė dar vieną, kurią įkvėpė 1960-ųjų pasirodymai muzikos festivaliuose. Kol kas nėra aišku, ar atliks brolis ir sesuo tą dainos variantą, kuris taip ir neišvydo dienos šviesos.

8. Salvadoras namuose pasitiktas kaip nacionalinis didvyris

Pirmoji Portugalijos pergalė „Eurovizijoje“ buvo tinkamai įvertinta. Minios žmonių pasitiko nugalėtoją Lisabonos oro uoste. Ir ne be priežasties. Salvadoras Sobralis – žmogus, kuris, anot jo paties, niekada nėra žiūrėjęs pagrindinio dainų konkurso Europoje – tapo portugalų ir didelės dalies žemyno gyventojų herojumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų