REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

70 dienų beliko iki „ENEOS 1006 km lenktynių“, kurios šiemet didžiausiame šalies vasaros kurorte šurmuliuos liepos 19–22 dienomis.

70 dienų beliko iki „ENEOS 1006 km lenktynių“, kurios šiemet didžiausiame šalies vasaros kurorte šurmuliuos liepos 19–22 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo mažiau laiko lieka iki didžiausio automobilių sporto renginio šalyje, tuo lenktynių rengėjams sparčiau mažėja nežinomųjų.

REKLAMA

18-ąjį kartą pamečiui garsųjį Palangos maratoną rengiančios VšĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis džiaugiasi pasirašyta sutartimi su viena didžiausių automobilių prekybos bendrovių Lietuvoje, UAB „Inchcape Motors“, kuri atstovauja „Ford“, „Hyundai“, „Jaguar“, „Land Rover“, „Range Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojams.

Pagal šį susitarimą „Jaguar“ bus tituluojamas „ENEOS 1006 km lenktynių“ oficialiu automobiliu, o vienintelis įgaliotasis „Jaguar“ koncerno atstovas Lietuvoje – „Inchcape Motors“ – įsipareigojo rengėjų poreikiams varžybų dienomis suteikti su „Big Cat“ arba „Didžiosios katės“ emblema, kuri yra beveik toks pat oficialus garsiosios britų automobilių markės pavadinimas, kaip ir „Jaguar“, automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynių „Rescue car“ oficialiai bus tituluojamas „Jaguar F-Pace“, o „Safety car“„Jaguar XF“.

Kiti šios markės automobiliai bus skirti varžybas rengiančios „Promo events“ reikmėms.

„Be abejo, mums, organizatoriams, varžybų metu svarbiausias elementas – lenktynininkų ir varžybas stebinčių žiūrovų saugumas, – sako D. Jonušis. – Todėl džiaugiamės greitą ir galingą SC abreviatūra paženklintą „Jaguar XF“ galėdami išvairuoti į trasą, o ir žiūrovai, tikiuosi, šį gražų ir saugų automobilį lenktynių arenoje įsidėmės dar labiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenktynių organizatorius ne atsitiktinai paminėjo labai svarbų saugumo faktorių. Saugos misiją atlieka ne tik trasoje dirbantys teisėjai ar saugos tarnybos, bet ir automobiliai – „Safety Car“ (saugos automobilis), „Rescue Car“ (pagalbos automobilis), o kai kuriose lenktynėse ir „Pace Car“ (tempo palaikymo automobilis).

Saugos automobilio ir jame važiuojančio personalo pagrindinis uždavinys – įsitikinti ar trasa saugi lenktynėms. Prieš lenktynių startą „Safety car“ apvažiuoja pilną trasos ratą, įsitikina, kad trasoje nėra pavojingų vietų – žvyro, lenktyninių automobilių detalių po avarijų, nedrausmingų žiūrovų trasoje ir pan.

REKLAMA

Tik apvažiavęs pilną trasos ratą šio automobilio vairuotojas duoda „OK“ signalą lenktynių pradžiai. Tai jis kartoja po kiekvieno pasirodymo trasoje. Kontaktinių lenktynių metu pirmąjį ratą jis važiuoja visiems dalyviams iš paskos, kol jo vairuotojas įsitikina, kad pirmas ratas apsuktas sklandžiai.

Būtent dėl to, akcentavo D. Jonušis, tai turi būti galingas ir greitas automobilis – toks, kaip „Jaguar XF“, kad pirmojo rato metu jo negalėtų pasivyti greičiausi sportininkai.

„Rescue Car” automobilis – tai uolus budintis lenktynių sargas, į trasą išvažiuojantis tik tada, kai kažkam prireikia jo pagalbos. Pavyzdžiui, kai lenktyninis automobilis išslysta iš trasos ir būtina jį išvilkti atgal į ją. Pagalbos automobilis ir jo įgula dalyvauja po incidentų rengiant trasą tolesnėms varžyboms, valant likusias nuolaužas ar žvyrą, kitokius kliuvinius.

REKLAMA

„Susitarimas suteikia galimybę ne tik prisidėti prie didžiausią patirtį turinčių lenktynių organizatorių, bet ir išskirtinę progą kurorto gyventojams bei poilsiautojams pristatyti naujausius „Jaguar“ automobilius, pasižyminčius unikaliu pažangiausių technologijų deriniu, lengva kėbulo architektūra ir naujausiomis saugumo technologijomis“, – sakė „Inchcape Motors“ marketingo vadovė Justė Šataitė.

Bendrovės atstovė priminė, jog sportinis miesto visureigis, o dabar ir šių lenktynių oficialus automobilis „Jaguar F-Pace“, kuriam lenktynėse numatyta „Rescue car“ misija, prestižiniuose „World Car Awards“ (WCA) apdovanojimuose įvertintas dviem trofėjais. Jis pripažintas šių metų geriausiu ir gražiausiu automobiliu pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Šataitės, visureigio F-Pace kūrėjai siekė išskirtinės dinamikos, kasdienio praktiškumo ir drąsaus dizaino dermės. O minėtas apdovanojimas bei augantys automobilio pardavimai patvirtina, jog kūrėjų lūkesčiai pasiteisino su kaupu.

Beje, Lietuvoje „Jaguar F-Pace“ taip pat yra didžiausią paklausą turintis „Jaguar“ modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų