REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien kelionę pradeda Lietuvos krepšinio lygos čempionato atkrintamųjų varžybų traukinys. Ketvirtfinalyje klubai kovos iki trijų pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt analizuoja šio etapo poras ir komandų galimybes.

„Žalgiris“„Dzūkija“

Žalgiriečiams ši serija turėtų tapti lengvu pasivaikščiojimu parke. Kauno komanda alytiškius reguliariajame sezone įveikė įtikinamai visus keturis kartus. „Dzūkijai“ pasipriešinti varžovams nors viename mače padėtų nebent „Žalgirio“ krepšininkų lengvabūdiškas atsipalaidavimas. Tačiau tai mažai tikėtina. Pirmasis čempionato etapas parodė, kad LKL čempionai dažniausiai sugeba nusiteikti ir tiems mačams, kurie nėra svarbūs turnyro lentelės požiūriu.

REKLAMA

Žvelgiant į komandinius statistikos rodiklius „Dzūkija“ pranoksta „Žalgirį“ pagal atkovotus kamuolius. Šuioje statistikos kategorijoje alytiškiai buvo reguliariojo sezono lyderiai (vid. 39,2). Žalgiriečiai buvo tik penkti (35,3), tačiau kitose žaidimo srityse akivaizdžiai pranašesnė Kauno ekipa.

Prognozė: 3:0 laimės „Žalgiris“

„Lietuvos rytas“ – „Pieno žvaigždės“

Vilniečiai, ir pasikeitus treneriams, pastaruoju metu neprognozuojami. Jie įtikinamai nugalėjo „Neptūną“, „Lietkabelį“, bet pralaimėjo „Juventus“ klubui, vos ne vos įveikė „Dzūkiją“, beviltiškai nusileido „Žalgiriui“. Vis dėlto Pasvalio komanda vilniečiams pakankamai lengvai įkandamas riešutas. Pirmajame etape sostinės krepšininkai „Pieno žvaigždes“ palaužė visus keturis sykius. Tiesa, du mačai vyko gana atkakliai – „Lietuvos rytas“ laimėjo 7 ir 9 taškų skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA

Ramūno Cvirkos auklėtiniai vilniečius lenkia pagal rezultatyvius perdavimus, dvitaškių, baudų metimų taiklumą. Kita vertus, Rimo Kurtinaičio treniruojama ekipa gali pasigirti mažiausiu klaidų skaičiumi lygoje (11,9), dažniausiai blokuojamais metimais (3,4), neblogu puolimu ir kova dėl atšokusių kamuolių. Rimta „Lietuvos ryto“ bėda – baudų pataikymas, kuries siekia tik 70,2 proc. Šioje statistikos skiltyje vilniečiai – tik aštunti.

Prognozė: 3:0 laimės „Lietuvos rytas“

„Lietkabelis“„Vytautas“

Jeigu visi „Vytauto“ krepšininkai būtų netraumuoti ir galėtų žaisti, tuomet serijos baigtį prognozuoti būtų velniškai sudėtinga. Dabar Prienų-Birštono klubas versis be būrio susižeidusių krepšininkų: Tomo Dimšos, Sauliaus Kulviečio, Tado Klimavičiaus, Pauliaus Ivanausko, Martyno Linkevičiaus, gal ir Domanto Šeškaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi keturi tarpusavio mūšiai pirmajame etape vyko labai įnirtingai – „Lietkabelis“ šventė tris pergales, vieną jų – per pratęsimą. Kita vertus, tuomet ‚ „Vytautas“ dar nebuvo taip subyrėjęs dėl traumų.

Panevėžiečiai blogiausiai LKL grumiasi dėl kamuolių – užima paskutinę vietą, tačiau pranoskta varžovus beveik pagal visus kitus statistikos parametrus. Prienų komanda pastaruosius keletą metų galėjo pasigirti puikiu puolimu, taikliai šaudomais tritaškiais, bet šį sezoną situacija pasikeitė. „Vytauto“ krepšininkai pagal pelnomus taškus (77,3) rikiuojasi vos septinti. Tokią vietą jie užima ir mesdami tritaškius (33,5 proc.), nors iš tolimų nuotolių šaudo dažnai (24,9; 2 vieta).

REKLAMA

Prognozė: 3:0 laimės „Lietkabelis“

„Neptūnas“ – „Juventus“

Be abejonės, tai labiausiai intriguojanti pora. Nors klaipėdiečiai šį sezoną dukart įtikinamai parbloškė varžovus, o iš viso juos nugalėjo tris kartus iš keturių, tai dar nieko nereiškia. Klaipėdiečiai yra poros favoritai, todėl juos gali pančioti ir jaudulys. „Juventus“ vairininkas Antanas Sireikia gali pateikti nemalonių staigmenų priešininkams. Jis garsėja nuolatiniais eksperimentais, savo kuriamais trumpais ir efektyviais deriniais. Be to, „Juventus“ yra vienas kovingiausių LKL klubų.

REKLAMA

Rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio laukia rimtas išbandymas. Jei „Neptūnas“ pralaimėtų, tai būtų stipris smūgis ne tik šiai komandai, bet ir jos stratego reputacijai.

Įdomu tai, jog pagal daugumą pagrindinių statistikos komponentų pranašesni yra „Juventus“ žaidėjai. Jie rungtyniauja rezultatyviau už klaipėdiečius, atlieka daugiau perdavimų, geriau meta baudas ir dvitaškius, perima daugiau kamuolių, dažniau blokuoja metimus. Savo ruožtu „Neptūnas“ geriau ginasi, taikliau atakuoja iš toli, atkovoja daugiau kamuolių, rečiau klysta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, uteniškiai atlieka daugiausia dvitaškių metimų lygoje, o klaipėdiečiai – mažiausiai, bet „Neptūno“ krepšininkai dažniausiai iš visų komandų atakuoja iš tolimų distancijų, o „Juventus“ – rečiausiai.

Kaip ir praėjusį sezoną viena didžiausių „Neptūno“ problemų – puolimas. Pagal pelnytus taškus uostamiesčio ekipa yra šešta (77,5) ir tik per plauką lenkia „Vytautą“.

Prognozė: 3:1 laimės „Neptūnas“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų