REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londone prie Parlamento Rūmų ketvirtadienį policija suėmė vyriškį, prie kurio liudininkai sakė matę ant žemės gulinčius peilius. Jis įtartas rengęsis „teroro aktui“.

Londone prie Parlamento Rūmų ketvirtadienį policija suėmė vyriškį, prie kurio liudininkai sakė matę ant žemės gulinčius peilius. Jis įtartas rengęsis „teroro aktui“.

REKLAMA

27-erių vyras buvo paguldytas ant žemės gatvės viduryje netoli Valstybės iždo ir įėjimo į Vestminsterio stotį Londono metropolitene.

Šiame rajone buvo sustiprintos apsaugos priemonės po kovo 22 dienos išpuolio, kai atsivertėlis į islamą 52-ejų Khalidas Masoodas (Chalidas Masudas) užpuolikas automobiliu rėžėsi į pėsčiuosius, negyvai sužalodamas keturis žmones, ir peiliu nudūrė policijos pareigūną prie parlamento vartų, bet buvo nušautas kito policininko.

Pasak Skotland Jardo, per ketvirtadienio incidentą niekas nenukentėjo. Vyriškis buvo sulaikytas 14 val. 22 min. vietos (16 val. 22 min. Lietuvos) laiku per įprastą „sustabdymo ir patikros“ procedūrą, atliekant policijos operaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Tas vyriškis „buvo areštuotas įtarus, kad jis turi puolamąjį ginklą, taip pat įtarus dėl terorizmo aktų vykdymo, rengimo ar kurstymo“, – nurodė Skotland Jardas.

REKLAMA

„Iš jo paimti peiliai. Jis sulaikytas pagal Terorizmo įstatymą ir laikomas pietų Londono policijos nuovados areštinėje, – sakoma policijos pranešime. – Antiterorizmo komandos detektyvai tęsia tyrimą, po šio sulaikymo nėra kokios nors žinomos grėsmės“.

Naujienų agentūros AFP fotografas matė, kaip tamsius rūbus vilkintį vyriškį apsupę ginkluoti pareigūnai paguldė jį ant žemės vienoje pėsčiųjų perėjos salelėje.

Barzdotas trumpai kirptais plaukais vyras buvo suimtas netoli telefono būdelės, prie kurios dažnai pozuoja daugybė turistų, norinčių, kad nuotraukoje matytųsi Parlamento rūmai.

REKLAMA
REKLAMA

Netoliese esančiame pastate dirbantis Davidas Wisniowski (Deividas Višniovskis) sakė matęs šalia to vyro „ant grindinio gulinčius tris peilius – vieną didelį ir du mažus“.

20 metų amerikietė Gabrielle Hennessy (Gebriela Henesy) papasakojo mačiusi, kaip vyrą nusivijo policija.

„Mes vaikščiojome po Parlamento aikštę, kai pamačiau prie jo bėgančius policininkus. Tada jis buvo (paguldytas) ant grindinio ir apsuptas policijos (pareigūnų). Jie atsistojo ir tada aš ant žemės pamačiau peilį“, – pasakojo turistė.

Policija apjuosė incidento vietą perspėjamąja juosta.

Daugelis matė kaip teismo ekspertizės pareigūnas fotografuoja tą sulaikymo vietą, surenka peilius, apžiūri ant žemės pamestą kuprinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis incidentas įvyko netoli ministrės pirmininkės Theresa May (Terezos Mei) būstinės Daunging Strite.

Pati Th.May tuo metu buvo už Londono ribų, rinkimų kampanijos renginyje, sakė jos atstovė spaudai.

„Policijos operacija tęsiasi, mes stebime įvykius, – sakė ji. – Pareigūnai informavo ministrę pirmininkę, jai bus pranešta apie naujienas, kaip įprasta tokiais atvejais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų