REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministerija siūlo griauti avarinės būklės Belmonto (Pūčkorių) užtvanką.

Aplinkos ministerija siūlo griauti avarinės būklės Belmonto (Pūčkorių) užtvanką.

REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė ministerija, ši užtvanka neužtikrina Vilnios upės vientisumo, žuvų ir kitų vandens organizmų migracijos, todėl statinį siūloma išardyti, o Vilnios ruožą, kuriame yra griūvanti Belmonto (Pūčkorių) užtvanka, atkurti. Tam bus skirtas reikiamas finansavimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši užtvanka Vilnios upėje jau daug metų yra blogos būklės, nenaudojama, neprižiūrima. Vilnios upė įrašyta į ekologiniu ir kultūriniu požiūriu vertingų upių ar jų ruožų sąrašą, todėl naujos užtvankos statyti šioje vietoje negalima, o išardžius seną būtų atkurtas upės vientisumas ir pagerėtų jos ekologinė būklė“, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės prašoma užtikrinti, kad būtų išvengta Belmonto (Pūčkorių) užtvankos avarijos, jos padariniai gali sukelti grėsmę žmonių sveikatai, gyvybei ir aplinkai.

Vilnios upė turi ypatingą statusą, nes joje aptinkamos Europos laukinės gamtos ir gamtinės aplinkos apsaugos (Berno) konvencijos saugomos rūšys, taip pat Gamtinių buveinių ir laukinės gyvūnijos bei augalijos apsaugos direktyvos saugomos rūšys.

Belmonto (Pūčkorių) užtvankos išardymo ir upės ruožo atkūrimo darbus ketinama finansuoti ES lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų