REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Delininkaitis išgyvena antrą jaunystę. Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos snaiperis, kuriam greitai sukaks 35 metai, pastaruoju metu nuolat terorizuoja varžovų gynybą.

Tomas Delininkaitis išgyvena antrą jaunystę. Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos snaiperis, kuriam greitai sukaks 35 metai, pastaruoju metu nuolat terorizuoja varžovų gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atakuojantis gynėjas per paskutines penkerias Lietuvos krepšinio lygos čempionato rungtynes vidutiniškai pelno po 18,6 taško. Iš Klaipėdos kilęs žaidėjas į šio miesto „Neptūno“ klubo krepšį įsūdė 30 taškų, surinko net 46 naudingumo balus. Neseniai Delnas per Baltijos krepšinio lygos pirmenybių dvikovą su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ irgi pelnė 30 taškų. Toks rezultatyvumas – jo karjeros rekordas.

REKLAMA

T. Delininkaitis rezultatyviausių LKL krepšininkų sąraše pakilo į antrąją vietą (vid. 13,69 tško) ir tik minimaliai nusileidžia Vilniaus „Lietuvos ryto“ metikui Jimmy Baronui (13,76).

Portalas tv3.lt pakalbino „siautėjantį“ veteraną.

– Kuo paaiškintumėte tokią puikią savo sportinę formą sezono antroje pusėje?

– Aš paprastai savo žaidimo nevertinu. Tegul kiti kalba apie mane. Na, trumpai galiu pasakyti tik tai, kad man komandoje sudaroma daug galimybių atakuoti, kurti. Gal atsirado didesnis pasitikėjimas savo jėgomis. Tiesiog man sekasi (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

– Galbūt sezonui puikiai pasirengėte ir fiziškai?

– Šią vasarą intensyviai nesportavau. Gal dėl to sezono pradžioje rodžiau prastus rezultatus. Buvau nepatenkintas ir aš, ir treneris Virginijus Šeškus. Džiaugiuosi, kad dabar sportinė forma „atėjo“.

„Vytautas“ neseniai laimėjo BBL čempionatą, LKL čempionate komanda užima 6 vietą. Kaip vertinate ekipos žaidimą?

– Labai gerai vertinu. Juk turime labai daug traumuotų žaidėjų. Jei visi būtų sveiki, manau, kad užimtume aukštesnę vietą.

– LKL ketvirtfinalyje tikriausiai kovosite su Panevėžio „Lietkabeliu“. V. Šeškus sakė, jog kaip tik nori žaisti su panevėžiečiais. Ką manote jūs?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Man nepatinka prognozuoti. Jei norime kovoti dėl trečiosios vietos, negalime rinktis varžovų. Bet kokiu atveju mums būtų labai sunku įveikti „Lietkabelį“, „Neptūną“ ar Utenos „Juventus“. Nuversti kalnus atkrintamosiose varžybose bus sudėtinga, tačiau stengsimės, kovosime iki galo.

– V. Šeškaus treniruotės nėra sunkios, gal dėl to krepšininkai, per rungtynes gaunantys didesnį krūvį, patiria traumų?

– Lengvesnės tik rytinės treniruotės. Tada grafikas laisvesnis: vieni eina į štanginę, kiti pamėtyti. Vakarinės treniruotės kaip ir kitose komandose. Nemanau, kad traumos susijusios su treniruotėmis. Šįkart Prienų komanda turi fizinio pasiremgimo trenerį, rimtai ruošėsi sezonui. Gal reikia pakviesti kunigą, pašventinti salę. Galbūt tai susiję su karma. Aš tikiu tais dalykais.

REKLAMA

– V. Šeškus pareiškė, kad esate geriausias šiuo metu atakuojantis gynėjas Lietuvoje...

– Treneris turbūt pajuokavo. Yra šiuo metu už mane jaunesnių ir geresnių. Turiu problemų su keliu, todėl jau ne viską galiu padaryti aikštėje, ką noriu. Akys nori, o kojos ne visada leidžia.

– Kiek metų dar planuojate žaisti?

– Norėčiau dar 10-15 metų rungtyniauti (juokiasi), bet nežinau, kiek leis kūnas. Man jau ne 23 metai.

– Ar sualaukėte pasiūlymo likti „Vytaute“ ir kitą sezoną?

– Tokių užuominų buvo, bet tiesiogiai dar nesikalbėjome. Dar anksti apie tai diskutuoti, pirmiausia reikia gerai baigti sezoną.

REKLAMA

– Ar smarkiai vėluoja algos Prienų-Birštono klube?

– Vėluoja 1-2 mėnesius, bet tai normalu. Beveik visoje Europoje taip yra.

–Ar šį sezoną Vilniaus „Lietuvos rytas“ ar kuri nors kita komanda gali mesti rimtesnį iššūkį Kauno „Žalgiriui“?

– Visko gali būti. „Lietuvos rytą“ labai sustiprino aukšto lygio treneris Rimas Kurtianitis. Jei žaidėjai įgyvendins jo nurodymus, finalas gali būti įdomus. Žinoma, į finalą dar reikia pirmiausia patekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų