REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiais metais leisiu pasireikšti jauniesiems talentais“, - nusišypsojo tituluotas Lietuvos sunkaus svorio kovotojas, „Sparta Gym“ auklėtinis Julius Mocka, prabilęs apie šį savaitgalį sostinėje vyksiantį Europos kikbokso mėgėjų čempionatą.

„Šiais metais leisiu pasireikšti jauniesiems talentais“, - nusišypsojo tituluotas Lietuvos sunkaus svorio kovotojas, „Sparta Gym“ auklėtinis Julius Mocka, prabilęs apie šį savaitgalį sostinėje vyksiantį Europos kikbokso mėgėjų čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš du metus J. Mocka tapo World Amateurs K-1 federacijos (WAK-1F) organizuojamo pasaulio čempionato laimėtoju svorio kategorijoje virš 91 kilogramo.

REKLAMA

„Tai buvo vienas geriausių ir profesionaliausių mėgėjų čempionatas, suorganizuotas Lietuvoje. Patikėkite, aš čempionatų esu matęs įvairiausių, todėl galiu drąsiai sakyti, kad tai buvo labai aukšto lygio renginys – tiek dalyvaujančių šalių skaičiumi, tiek atletų meistriškumu, tiek kovų grožiu ir žiūrovų gausa, - kalbėjo J. Mocka. - Tačiau šiais metais negalėjau likti nuošaly ir Europos mėgėjų čempionate dalyvausiu kaip teisėjas“.

REKLAMA
REKLAMA

Sublizgo žvaigždės

Pasak J. Mockos, prieš du metus didelį įspūdį paliko Lietuvos kovotojai. „Niekada nepamiršiu Jano Nauso finalo dvikovos, kai lietuvis paskutinėmis akimirkomis kojos smūgiu į galvą pasiuntė savo varžovą iš Estijos į nokautą“, - prisiminė J. Mocka.

Pats J. Nausas teigė šios kovos niekada nepamiršiantis. „Mano varžovas buvo tikrai labai pajėgus. Tai buvo mano pirmasis tikras nokautas. Todėl šios kovos niekada nepamiršiu, - sakė „Sparta Gym“ auklėtinis. - Turėjau laimėti keturias kovas, norėdamas tapti pasaulio čempionu. Tai buvo mano svajonė. Aš ją išpildžiau. Šiais metais Europos čempionate atiduosiu visas savo jėgas, nes vėl noriu tapti čempionu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebėti pasaulio čempionato kovų susirinkusių žiūrovų abejingais savo technika nepaliko Igoris Osininas, kuris finalo dvikovą taip pat laimėjo nokautu. „Ir, žinoma, nepamirštame savo vizitine kortele – nuolatiniu priešininko spaudimu – visas sunkias kovos laimėjusio ir tikrą kovotojo charakterį pademonstravusio Henriko Vikšraičio, - apie savo bendraklubius priminė J. Mocka. - Manau, šiais metais jie pademonstruos dar įspūdingesnes kovas. Žinau, kad jiems bandys įkasti iš įvairių šalių suvažiavę priešininkai, todėl žiūrovų laukia techniškos, atkaklios kovos“.

REKLAMA

Ruošiasi nenuvilti

J. Mockos teigimu, Europos čempionate bus įdomu stebėti jaunojo Lauryno Sriubiškio, turinčio Plaktuko pravardę, pasirodymą. „Jis yra jaunas, tačiau demonstruoja stiprią techniką ir jau turi šimtą kovų „savo sąskaitoje“, - priminė J. Mocka. - Taip pat labai įdomu, kaip seksis vienam perspektyviausių jaunųjų kovotojų Lietuvoje Raimondui Avlasevičiui. Jam neseniai suėjo aštuoniolika ir tai bus pirmasis jo startas suaugusiųjų kategorijoje“.

Kalbintas jaunasis L. Sriubiškis stengėsi netuščiažodžiauti. „Tąsyk iškovojau aukso medalį, viskas buvo gerai, rezultatas man patiko. Šiais metais dalyvausiu ir Europos čempionate, tikiuosi tik paties geriausio rezultato... Viską pamatysime jau šeštadienį“, - šypsojosi Plaktukas.

REKLAMA

Pasaulio čempionatą prieš du metus puikiai prisimena ir „Otso Gym“ auklėtinis Mantas Stankis, kuris šiais metais jau spėjo visus nustebinti puikia kova su Latvijos ringo žvaigžde Zauru Džavadovu.

„Nebuvau patenkintas savo rezultatu pasaulio čempionate, - teigė sidabro medalį jame iškovojęs M. Stankis. - Buvau tik grįžęs į ringą po sunkaus nokauto. Prieš čempionatą ilsėjausi pusmetį, todėl suprantama, kad po tokio poilsio yra sunku greitai grįžti į savo vėžes. Tuo metu pakeičiau ir savo klubą: iš „Titano“ perėjau į „Otso Gym“. Tai buvo mano pirmasis pasirodymas už naują klubą. Jaučiausi tarsi ne savas. Tačiau Europos čempionate tikiuosi parodyti labai gerus rezultatus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be trenerių - niekas

„Šis turnyras buvo mano pirmasis pasaulinio lygio žingsnis. Turėjau daug mažiau patirties ir kovoti dėl pasaulio jaunių čempiono titulo man buvo labai didelis iššūkis, - prisiminė klubo „Titanas“ atstovas Mindaugas Narauskas. - Užėmiau antrą vietą, tai buvo neblogas rezultatas, nes pasiruošimui turėjau tik mėnesį. Šiame turnyre dalyvavo patys geriausi mūsų šalies kovotojai, kurių pasirodymus visada smagu stebėti“.

Deja, šiais metais M. Narauskas negalės dalyvauti Europos čempionate, nes šiuo metu atsakingai ruošiasi Minske vyksiančiam pasaulio Muay Thai čempionatui. „Tačiau žinau, kad Europos kikbokso mėgėjų čempionatas bus įspūdingas, nes į jį niekas nevažiuoja pralaimėti“, - sakė kovotojas.

REKLAMA

Šiais metais čempionate dalyvauti negalės ir pasaulio čempionate sublizgėjusi ir čempionės titulą iškovojusi „Cunamio“ auklėtinė Ernesta Kareckaitė.

„Tada likau tikrai patenkinta, po finalo dar nesuvokiau, kas įvyko, kaip gali būti - aš pasaulio čempionė? Tai buvo kažkas nerealaus! - prisiminimais dalinosi E. Kareckaitė. - Šiais metais Europos čempionatą praleidžiu, ruošiuosi kitai kovai, apie kurią šiuo metu nenoriu skelbtis. O apie buvusį turnyrą norėčiau pasakyti, jog visos buvom stiprios ir kovojom iki galo, įspūdį paliko finalinė kova, atėjau ir žinojau savo tikslą, pasiekusi jį, buvau euforijoje. Noriu padėkoti už tai savo treneriams, kurie nuolat palaiko ir veda teisingu keliu, be jų- aš niekas!“

Primename, kad „K-1 Amateur European Championship“ vyks šį savaitgalį Vilniuje, lengvosios atletikos manieže (Žemaitės g. 6).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų