REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui grąžino per kratą paimtus beveik 117 tūkst. eurų.

 Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui grąžino per kratą paimtus beveik 117 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien R.Kurlianskiui buvo grąžinti per kratą jo darbo vietoje paimti pinigai – 116 tūkst. 790 eurų prokuroro Justo Lauciaus nutarimu“, – BNS penktadienį sakė STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

REKLAMA

Kaip skelbia naujienų portalas delfi.lt, Valstybinė mokesčių inspekcija yra nustačiusi, kad R.Kurlianskis galėjo turėti teisėtai gautus grynųjų dideles sumas – daugiau nei buvo paimta per kratą. Tai patvirtino ir prokurorai, negavę kitokių duomenų.

Teismas prieš mėnesį atmetė korupcijos byloje įtariamo buvusio Seimo nario ir Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio prašymą grąžinti jo namuose per kratą rastus ir areštuotus pinigus. Anksčiau skelbta, kad per kratas pas E.Masiulį rasta apie ketvirtį milijono eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E.Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Prokurorai taip pat nori pateikti įtarimus dėl piktnaudžiavimo Seimo liberalui Gintarui Steponavičiui, jie teigia surinkę duomenų, kad šis parlamentaras su R.Kurlianskiu tarėsi dėl neteisėto partijos finansavimo, o balsuodamas dėl koncernui palankių teisės aktų pažemino Seimo autoritetą ir diskreditavo Seimo nario vardą. G.Steponavičiaus neliečiamybę Seimas panaikino ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai taip pat įtaria, kad R.Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai. Byloje įtarimai pateikti ne tik R.Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.

Daugiau nei pusė milijardo eurų pajamų per metus gaunanti „MG Baltic“ yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ji valdo alkoholio, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto, prekybos drabužiais, statybos, logistikos, informacinių technologijų, telekomunikacijų verslus.

„MG Baltic“ atstovai įmonei pateiktus įtarimus vadina prokuroro piktnaudžiavimu savo teisėmis ir psichologiniu spaudimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų