REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Šią dieną sulauksime stipraus vėjo

Pavasario šiluma į Lietuvą keliauja nenoriai. Sulauksime vėjuotų dienų bei kritulių. Vairuoti reiktų atidžiai, taip pat šilčiau apsirengti.

25

Pavasario šiluma į Lietuvą keliauja nenoriai. Sulauksime vėjuotų dienų bei kritulių. Vairuoti reiktų atidžiai, taip pat šilčiau apsirengti.

REKLAMA

Šeštadienio naktį temperatūra Lietuvoje iš minusinės persikels į pliusinę, bus kritulių (lietaus). Numatomi +3 - 4 laipsniai. Dieną numatoma +6 - 8 laipsnių šiluma, vyraus trumpalaikiai lietūs, gali iškristi ir šlapdriba. Numatomas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų vėjas, jo gūsiai sieks 15–20 m/s.

Sekmadienis gero taip pat neatneš

Sekmadienio naktį Vilniuje bus +1, Kaune +1, pajūryje +3 laipsniai. Stiprių kritulių neprognozuojama. Dieną taip pat numatomi krituliai, bet kiek intensyvesni, aplankys lietus, šlapdriba. Šils iki +7 - 8 laipsnių.

Kitą savaitę krituliai nesitrauks

Kitos savaitės pradžioje mus vis dar lydės krituliai. Vilniuje prognozuojami apniukę, su krituliais orai, šils iki +7 -10 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune temperatūra pakils vienu kitu laipsniu aukščiau, bet situacija išliks panaši, čia taip pat apsilankys krituliai, bus lietaus. Pajūryje temperatūra bus kiek žemesnė, bet ir kritulių bus mažiau, saulė dažniau išlįs iš po debesų.

REKLAMA

Naktimis temperatūra pakils aukščiau nulio, bus +3 - 4 laipsniai.

Kodėl svarbu žinoti, koks lauke vėjas?

Jei žinome lauke esančią oro temperatūrą, bet neįvertiname vėjo greičio įtakos, išeidami iš namų galime netinkamai apsirengti. Čia galėtų padėti vėjo žvarbumo temperatūra.

Vėjo žvarbumo temperatūra nėra tikroji oro temperatūra – ji nusako, kaip mes jaučiamės esant žemai oro temperatūrai ir pučiant vėjui (pvz., esant -5°C ir pučiant 5 m/s greičio vėjui jausimės taip, lyg būtų -11°C). Vėjo žvarbumo temperatūra išreiškia bendrą oro temperatūros ir vėjo greičio poveikį žmogaus savijautai.

REKLAMA
REKLAMA

Žvarbumo temperatūra apibūdina tik mūsų savijautą, bet neturi jokio poveikio negyviems objektams. Negyvi objektai negali atšalti žemiau už esančią oro temperatūrą, todėl nėra jokio skirtumo, kokio stiprumo vėjas. Nors šiltesni už aplinkinį orą objektai atvėsta greičiau, kai pučia vėjas.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 – 8 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie 5 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere – 4 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – yra 6 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 7 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 6 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) – 7 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) – 6 laipsniai, Kuršių mariose – 6 laipsniai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų