REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Courtney Black  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kasdien pasaulyje atsiranda naujos dietos ir sveikos mitybos planai, teigiantys, kad padės greitai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Informacijos gausoje pasiklysti lengva, tad kaip atrasti tą tinkantį ir tikrai veiksmingą būdą?

30

Kasdien pasaulyje atsiranda naujos dietos ir sveikos mitybos planai, teigiantys, kad padės greitai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Informacijos gausoje pasiklysti lengva, tad kaip atrasti tą tinkantį ir tikrai veiksmingą būdą?

REKLAMA

Visi norintys numesti svorio ar patobulinti figūrą ieško žmonių, kurie eina jiems tinkamu keliu bei neišsikelia neįveikiamų tikslų.

Courtney Black yra viena jų. Ši dvidešimtmetė fitneso „blogerė“ iš rytų Londono visai neseniai atskleidė 4 paprastus patarimus, padėsiančius greitai ir tinkamai padailinti figūrą.

Kai atostogų Niujorke metu per dieną mergina suvvartodavo 7500 kalorijų, grįžusi ir laikydamasi savo pačios čia duotų patarimų ji per dvi savaites susigražino įprastą formą. Be to, visa tai padės atsikratyti po Velykų švenčių likusiais papildomais kilogramais.

1. Nepamirškite pirties

Duodama interviu „The Sun“ portalui Courtney pradeda nuo blogų naujienų: „Prisiminkite, kad jūsų kūnas negali drastiškai pasikeisti per tokį trumpą laiką kaip savaitės trukmės atostogos. Daugiausia svorio sudaro organizme išsilaikę skysčiai, nes, kaip dažniausiai būna, gėrėte per mažai vandens, trūko fizinės veiklos ar ragavote sūrius ir saldžius patiekalus.“

REKLAMA
REKLAMA

Vienas dalykas tikrai gali padėti atsikratyti to nemalonaus jausmo.

„Pirtyje praleistas laikas nepadės atsikratyti svorio, tačiau jos dėka jūs išprakaituosite kūne susikaupusius skysčius“, - teigė Courtney.

REKLAMA

2. Pamirškite apie poilsį vidury treniruotės

Nenuostabu, kad vienas iš merginos patarimų yra grįžti į sporto salę ir išnaudoti kiekvieną joje praleistą akimirką. Svarbiausia yra ne kiek laiko praleidžiame ant treniruoklių, bet kokius pratimus ir kaip juos atliekame.

„Pratimai turi būti intensyvūs, o pertraukėlės – trumpesnės. Jei planuojate atlikti aukšto intensyvumo intervalinius pratimus, poilsio akimirkų trukmę nuo 30 sekundžių sutrumpinkite iki 20 sekundžių, o vėliau pertraukėles darykite dar 10 sekundžių trumpesnes“, - teigi mergina.

REKLAMA
REKLAMA

3. Ar žinote savo reikalingų suvartoti kalorijų kiekį?

Norint numesti svorio, ši informacija yra labai svarbi, nes tik tinkamai sportuojant ir suvartojant truputį mažiau kalorijų nei reikalauja jūsų organizmas, kris kilogramai. Be to, ši informacija atskleis ar suvartojate daugiau kalorijų nei jų sudeginate sporto salėje, ar mažiau.

„Nėra gerai laikytis populiarios mažo kalorijų suvartojimo dietos. Turite suprasti kiek kalorijų turite suvartoti, kad sveikai pradėtų kristi svoris. Moterims tai yra apie 1400-2000 kalorijų (tikslus skaičius priklauso nuo to, koks yra jūsų svoris, ūgis ir kaip dažnai sportuojate), tad norint sulieknėti reikėtų suvartoti mažiau nei nurodyta čia, bet neperžengti 500 kalorijų ribos“, - tęsė Courtney.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Galiausiai, neatsisakykite pamėgtų patiekalų

Svorio metimas neturi būti nuobodus dalykas. Courtney pataria vienokį ar kitokį tikslą siekiantiems žmonėms leisti vieną kartą per savaitę valgyti tai, ką nori.

„Vienas patiekalas per savaitę, tačiau jokiu būdu ne visa diena, turėtų tapti jūsų mitybos dalimi. Tokiu būdu yra pagreitinama medžiagų apykaita, greičiau deginami riebalus.

Tokie į racioną įtraukti patiekalai yra labai naudingi norint sumažinti kūno apimtis, nes jie skatina kūną greičiau deginti kalorijas, o ne priprasti prie kasdien valgomo maisto. Be to, jie yra tinkama motyvacijos priemonė, tad mėgaukitės tais pamėgtais ledais“, - pasakojo Courtney.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų