REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Žilvinas Kondrotas,Druskininkai

Velykos šiemet buvo kupinos staigmenų, didžiausia jų buvo sniegas, o kai kam ir rytas be elektros. Panašu, kad tokių staigmenų daugiau nebus. Dar porą dienų vyraus saulėti ir žvarboki orai, o penktadienį atkeliauja krituliai.

43

Velykos šiemet buvo kupinos staigmenų, didžiausia jų buvo sniegas, o kai kam ir rytas be elektros. Panašu, kad tokių staigmenų daugiau nebus. Dar porą dienų vyraus saulėti ir žvarboki orai, o penktadienį atkeliauja krituliai.

REKLAMA

Trečiadienio dieną kritulių nenumatoma, bus debesuota su pragiedruliais. Vilniuje numatomi +6 laipsniai, Kaune taip pat +6 laipsniai, pajūryje šils iki +7, Šiauliuose +6 laipsnių, Panevėžyje +7 laipsnių.

Ketvirtadienis panašus į trečiadienį

Ketvirtadienio naktį temperatūra Lietuvoje toliau bus minusinė temperatūrą, bet kritulių nesulauksime. Vėsiausia bus Vilniuje –  -5 laipsniai; Kaune tikimasi -3, kitur apie -2 šalčio. Dieną numatoma 6-8 laipsnių šiluma. Kritulių numatoma, situacija bus panaši į prieš tai buvusią.

Penktadienį – pokyčiai

Penktadienį prasidės permainos. Naktį atšals iki minus 3-5 laipsnių. Vyraus 6–9 m/s vėjas. Dieną taip pat bus vėsoka, šils iki plius 6 - 7 laipsnių, bet jau atkeliaus ir krituliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujas ciklonas ateina penktadienį. Dabar nuo Britanijos per Skandinaviją į Baltijos kraštus nusidriekus tokia aukšto slėgio sritis ir jos apimtuose plotuose ypač ties ašimi, kuri kasdien bus vis kitoje vietoje, bus labai ramūs ir mažai debesuoti orai, ypač naktys bus giedros ir kadangi giedros naktys, oras pats šaltas, tai ir šaltukas naktimis čia kutens, o dienomis saulytė pašvies. Šiandien yra klasikinė situacija, dangus tyras kaip kūdikio ašara. Saulė plieskia, dieną kada vyksta garavimas, kondensacija ir atsiranda nedideli debesys“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Savaitgalį krituliai nesitrauks

Savaitgalį Vilniuje prognozuojami apniukę, su krituliais orai, bus plius 7-8 laipsniai, gali ir pasnigti. Kaune šils vienu kitu laipsniu daugiau, krituliai numatomi, tačiau be sniego. Pajūryje temperatūra bus panaši, o kritulių turėtų būti išvengta. Naktimis temperatūra jau pakils aukščiau nulio.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra maždaug 4-8 laipsnių temperatūra. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos vanduo yra sušilęs iki maždaug 6 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere – 4 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) – 6 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) – 7 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 6 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) – 8 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) – 5 laipsniai, Kuršių mariose – 6 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų