REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besilaukiančios moters pagalbos šauksmas baigėsi jos nešioto kūdikio mirtimi. Kas kaltas? Medikai ar žiaurus likimas?

Besilaukiančios moters pagalbos šauksmas baigėsi jos nešioto kūdikio mirtimi. Kas kaltas? Medikai ar žiaurus likimas?

REKLAMA

Viskas prasidėjo prie Šalčininkų ligoninės skubos pagalbos skyriaus. Čia atvykę du vyrai pamatė sujudimą: susijaudinę blaškėsi ir pagalbos prašėsi keletas žmonių, o automobilyje iš skausmo raitėsi nėščia moteris. Nors skubios pagalbos skyrius buvo visai greta, jokių medikų baltas chalatais aplink nesimatė.

Netrukus vyrai sužinojo, kad medikai atsisakė suteikti skubią pagalbą kūdikio besilaukiančiai moteriai, o jos artimieji nežinojo, ko griebtis.

Zavišonių kaime, nuo Vilniaus nutolusiame apie 30 km, gyvena nemaža Lietuvos lenkų dalis. Daugelis jų nekalba valstybine kalba. Tačiau ar tai reiškia, kad jie – ne žmonės? Taip klausia patys gyventojai, sukrėsti incidento, kai medikai atsisakė suteikti pagalbą nėščiai moteriai, kuri į ligoninę pateko dėl prasidėjusio priešlaikinio gimdymo.

„Dar dabar labai blogai jaučiuosi“, - ašarų pilnomis akimis pasakoja kūdikio netekusi Justyna.

Moteris svarsto, jog gydytojai Šalčininkuose galėjo nors kuo nors padėti – bent suleisti vaistų. Tačiau moteris nesulaukė nieko. „Tikrai Šalčininkuose negydo, o pribaiginėja žmones“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Į ligoninės priimamąjį užėję įvykio liudininkai norėjo sužinoti, kodėl nėščiai moteriai nebuvo suteikta pagalba. Tuomet jokių atsakymų iš gydytojų lūpų vyrai neišgirdo. Ligoninės priimamojo vedėjas žurnalistams teisinosi, jog įstaigoje nėra gimdymo skyriaus.

REKLAMA

Justyna svajojo susilaukti berniuko. Buvo jam nupirkusi rūbelius. Tą šeštadienį moteris pajuto stiprius nugaros skausmus. Netrukus nėščiai moteriai ėmė skaudėti ir pilvą. „Kai ji šeštadienį atsikėlė, viskas buvo gerai. Ji padėjo ir valgyti padaryti. Paskui sako „mama, man nugarą kažko skauda“. Sakau „vaikeli, eik atsigulti“. Ir aš atsiguliau šalia jos. Ji valandą pagulėjo, pamiegojo, paskui sąrėmiai prasidėjo“, - pasakojo kūdikio netekusios moters mama Teresė.

Skausmams stiprėjant Justynos artimieji bandė iškviesti greitąją pagalbą. Tačiau visame Šalčininkų rajone, pasirodo, yra tik du automobiliai. Abu jie tuo metu buvo išvykę pas kitus ligonius. Todėl greitosios pagalbos dispečerė patarė jiems patiems vykti į skubios pagalbos skyrių. Šeima neturi mašinos, todėl į ligoninę juos nuvežė kaimynas.

REKLAMA
REKLAMA

Vos atbėgusi mama prašė pagalbos budinčių darbuotojų, tačiau jos atsakė, kad gimdymo priimti negali.

„Pas mus ligoniai yra aptarnaujami čia. Tie vyrai ją turėjo pristatyti“, - sakė Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vedėjas Igor Vachmianin. Vedėjas sakė nematęs nei pagalbos prašiusios nėščios moters, nei jos artimųjų. „Dėl kaltės reikia kaltinti tą, kuris padarė klaidą“, - pabrėžė skyriaus vedėjas. Vyras teigia nežinantis, kas padarė klaidą, mat jis šio atvejo dar nenagrinėjo.

„Ateis ta seselė, kuri budėjo, aiškinsimės su ja ir taip toliau“, - sakė jis.

Ligoninės direktoriaus pavaduotojos kabinete žurnalistai išgirdo kitą įvykio versiją. „Atėjo gydytoja. Aš, pirmadienį atvykusi į darbą, paklausiau, kaip ten baigėsi tas atvejis. Pasakė, kad daktarė atėjo, bet jie išvažiavo savo transportu. Nes, aišku, kol daktarė iš namų pėstute atėjo“, - pasakojo Šalčininkų ligoninės pavaduotoja Marija Suchocka.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Prieš srovę“ siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų