REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Kayleigh Old (nuotr. asm. archyvo)

Dviejų vaikų mama, atsikračiusi svorio ir vietoj 56 dabar dėvinti 36-38 dydžio drabužius, savo mitybos planą pavertė verslu. Kayleigh Old (26 m.), anksčiau dirbusi ligoninės valytoja, tokia tapo atsisakiusi sūriu aplietų gruzdintų bulvyčių ir jas pakeisdama pilno grūdo sausais pusryčiais.

37

Dviejų vaikų mama, atsikračiusi svorio ir vietoj 56 dabar dėvinti 36-38 dydžio drabužius, savo mitybos planą pavertė verslu. Kayleigh Old (26 m.), anksčiau dirbusi ligoninės valytoja, tokia tapo atsisakiusi sūriu aplietų gruzdintų bulvyčių ir jas pakeisdama pilno grūdo sausais pusryčiais.

REKLAMA

Su svoriu moteris kovojo visą savo gyvenimą, o mokykloje dėl to iš merginos net tyčiojosi.

„Kiti vaikai iš manęs juokdavosi ir vadindavo „apvalia poniute“ ar „sunkiu kroviniu“, - sakė ji.

Po pamokų Kayleigh užkandžiaudavo šokoladu, greitai paruošiamais mėsainiais ir bulvių traškučiais. Merginos tėvams pastebėjus, kad dukra priaugo svorio, į kasdienį maisto racioną jie bandė įtraukti sveikus patiekalus.

„Mama užkandžių spinteles rakindavo spyna, tačiau aš rasdavau būdų, kaip tai įveikti“, - prisiminė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Po kurio laiko Kayleigh savijauta suprastėjo, tuo metu ji taip pat pradėjo praleidinėti pamokas, bet merginos gyvenimas pasikeitė tada, kai būdama 16-kos ji susipažino su dabartiniu vyru Nathanu. Nors vakarai, praleisti prie televizoriaus su greitu maistu ir bulvių traškučiais šalia, niekur nedingo, sulaukusi 20-ies Kayleigh pasijuto esanti nėščia.

REKLAMA

„Nors nereikėjo, pradėjau valgyti už 2. Pusryčiams susitepdavau sumuštinį su šonine, o užkandžiams rinkdavausi šokoladą ir bulvių traškučius. Atėjus pietų metui, mikrobangų krosnelėje pasišildydavau pusfabrikatį, po kurio į burną įsidėdavau dar šokolado. Vakarienei dažniausiai valgydavome į namus atvežtą indišką maistą“, - sakė moteris.

2010-iais, pagimdžius sūnų Corby ir susirgus pogimdyvine depresija, Kayleigh pradėjo gerti antidepresantus. Sugrįžus jausmams ir emocijoms, moteris nusprendė pradėti kovoti su svoriu.

Ji išbandė daugybę dietų ir mitybos planų, tačiau niekas nepadėjo.

„Kiekvienoje dietoje rasdavau, dalykų, kurie man patinka, tad nusprendžiau iš kiekvienos jų išsirinkti po porą dalių ir iš jų sukurti savo pačios mitybos planą“, - sakė ji. „Slimming World“ mityboje leidžiama valgyti makaronus ir ryžius, tad šiuos patiekalus padariau pagrindinius. Iš „Juice Plus“ paimiau saldžias bulves, o iš „Atkins Diet“ – liesą mėsą ir daržoves.“

REKLAMA
REKLAMA

Atsikračiusi 20 kg, Kayleigh tapo antrąkart nėščia.

„Baiminausi vėl priaugti svorio ir susirgti depresija, tačiau griežtai laikiausi savo mitybos plano, tad antro nėštumo metu priaugau tik 6 kg. Gimus dukrai Bella-Grace, mano sveikata nepablogėjo“, - sakė moteris.

Po metų, 2014-iais, Kayleigh ir Nathanas susituokė.

„Vestuvių dieną dėvėjau 42 dydžio suknelę ir jaučiausi nuostabiai. Džiaugiuosi, jog vestuvės vyko būtent tada, kai buvau laiminga ir savimi patenkinta“, - prisiminė Kayleigh.

Po šventės moteris nesustojo ir atsikratė dar svorio, o 2015-ųjų metų pabaigoje ji pasiekė savo tikslą ir iš viso neteko 66 kg.

„Buvau be galo laiminga. „Facebook“ tinkle pasidalinau nuotrauka, kurioje laikau savo senas kelnes. Draugai ir artimieji negalėjo patikėti ir klausinėjo, kaip man tai pavyko, tad nusprendžiau į visus klausimus atsakyti sukurdama grupę „Valgyk maistą – jauskis puikiai: Kayleigh būdas“ (angl. Eat Food, Feel Good Kayleigh‘s Way)“, - sakė Kayleigh.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris savo patarimais dabar dalinasi su kitais. Be to, ji išleido nedidelę receptų knygelę ir mitybos planą.

Kayleigh grupėje dabar yra 900 narių.

„Esu užsiėmusi 17 valandų per parą, 7 dienas per savaitę. Nuolat palaikau grupės narius jų svorio metimo kelionėse. Esu tokia užimta, kad turėjau atsisakyti ligoninės valytojos darbo“, - sakė ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų