REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Blogos oro sąlygos (nuotr. SCANPIX)

Velykos jau ant nosies ir panašu, kad orai toliau pokštauja. Pirmąją Velykų dieną bus vėjuota ir šalta, o antrąją – iškris sniego. Taip pat artimiausiomis dienomis saugokitės plikledžio.

25

Velykos jau ant nosies ir panašu, kad orai toliau pokštauja. Pirmąją Velykų dieną bus vėjuota ir šalta, o antrąją – iškris sniego. Taip pat artimiausiomis dienomis saugokitės plikledžio.

REKLAMA

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų praslinks krituliai, vyraus nedidelis lietus, šlapdriba. Kai kur tvyros rūkas, formuosis silpna lijundra, plikledis. Žemiausia temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. Vėsiausia bus šiaurės vakariniuose rajonuose.

Rytoj nuo vidurdienio daug kur prognozuojami krituliai, daugiausia lietus. Dieną Vilniuje numatomi +8 laipsnių, Kaune +8 laipsniai, pajūryje šils iki +7, Šiauliuose +7 laipsnių, Panevėžyje +7 laipsnių. Diena taip pat bus apniukusi, palis beveik visur, bet trumpam išlys ir saulė.

Pirmąją Velykų dieną – plikledis ir vėjai

Sekmadienio naktį temperatūra Lietuvoje laikysis apie nulį, bus kritulių (lietus, šlapdriba). Dieną numatoma +5 - 7 laipsnių šiluma.

REKLAMA
REKLAMA

Velykų rytą kai kur susidarys plikledis. Dieną stiprės šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–18 m/s. Dienos metu vidurio ir šiaurės rajonuose numatomi krituliai, bet trumpi, trumpam pasirodys ir saulė.

REKLAMA

Antroji Velykų diena atneš sniego

Pirmadienis taip pat numatomas nelabai draugiškas. Naktį atšals iki –3 -5 laipsnių šalčio, kritulių nenumatoma. Vyraus 6–9 m/s vėjas.

Dieną taip pat bus vėsoka, šils iki +4 -5 laipsnių ir , nepatikėsite, Vilniuje bei šiaurinėje Lietuvos dalyje prognozuojamas trumpas sniegas.

Kitą savaitę bus šviesiau

Kitą savaitę numatomi kiek šviesesni, bet žvarboki orai. Naktimis temperatūra nukris kelis laipsnius žemiau nulio, o dienomis vyraus giedri orai, temperatūra kils iki +7 - 8 laipsnių.

„Dar truputį to pavasario reikia palaukti, kantriai, ar nekantriai, bet reikia. Paradoksalu turbūt, nes šiemet Velykos labai vėlyvos, bet vis tiek ne šiltos, nes tos, kurios būdavo anksčiau būdavo dar šiltesnės. Taigi, pagal Velykų vėlyvumą, tai nelabai standartinis variantas,– kalbėjo Donatas Valiukas.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 – 10 laipsnių šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie 7 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere – 4 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – yra 6 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 9 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 8 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) – 10 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 7 laipsniai, Kuršių mariose – 8 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų