REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Antonas Zajančkovskis (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Lietuvoje esu pasiekęs viską – maksimumą, dabar reikėtų pasidairyti į tarptautinę sceną, - užsiminė Lietuvos kultūrizmo čempionas, vilnietis Antonas Zajančkovskis. – Tačiau dabar nenoriu atskleisti savo planų, tegul tai lieka paslaptimi“.

47

„Lietuvoje esu pasiekęs viską – maksimumą, dabar reikėtų pasidairyti į tarptautinę sceną, - užsiminė Lietuvos kultūrizmo čempionas, vilnietis Antonas Zajančkovskis. – Tačiau dabar nenoriu atskleisti savo planų, tegul tai lieka paslaptimi“.

REKLAMA

Čempionas nusišypsojo, išgirdęs klausimą apie Vilniaus Naugarduko gatvėje vieno iš pastatų rūsyje įrengtą sporto salę, kurioje sportuoja jau daugelį metų.

„Yra susiformavęs naujas stereotipas, kad tokios salės nėra čempioniškos, - pabrėžė A. Zajančkovskis. – Tačiau užsienio čempionai ruošiasi būtent tokiose salėse. Jie nesitreniruoja prabangiose salėse su eiliniais žmonėmis“.

Ne pyragai

Sportininkas pasakojo, kad kartą užėjęs Anglijoje į ganėtinai prabangią sporto salę, pasigedo tikrų kultūrizmo atstovų. „Klausiau savęs „O kur tikrieji kultūristai?“, kiek vėliau man parodė tikrą sportininkų salę. Į ją užėjęs ir pamatęs trenerį, pagal sudėjimą primenantį „šaldytuvą“, supratau, kad patekau į čempionišką salę“, - juokėsi A. Zajančkovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, čempionai dabar užauga skirtingose salėse. „Tačiau aš savo gimtosios salės nepalieku. Net neieškau nieko geresnio. Ir šioje salėje atsiranda nauji treniruokliai, yra atsinaujinama... – sakė kultūristas. – Žinai, ta pati sistema galiotų ir mūsų šaliai: jeigu žmonės nemigruotų, o bandytų savo vietos ieškoti Lietuvoje, manau, būtų viskas geriau“.

REKLAMA

Du metus Anglijoje gyvenęs vilnietis, paklaustas, kodėl pats niekada nesusigundė ten likti ilgesniam laikui dėl geresnių sąlygų sportui, A. Zajančkovskis pasidalino savo įžvalgomis.

„Nepasakyčiau, kad užsienyje varžybų lygis yra aukštesnis negu Lietuvoje. Galbūt jie turi geresnes sąlygas, tačiau niekaip nesuprantu, kodėl jie nepasiekia geresnių rezultatų, - kalbėjo sportininkas. – Anglijoje neužauga čempionai. Gyventi Anglijoje? Galiu pasakyti, kad ten ne pyragai. Tiesiog dirbi, kaip vergas“.

Kiek vėliau atletas perdavė dar vieną žinutę, skirtą visiems lietuviams, svarstantiems apie emigraciją: „Jeigu žmonės, kurie ten dirba, tiek pat dirbtų Lietuvoje, būtume labai stipri valstybė. Pats suprantu, kad daugelis žmonių čia dirba tik trisdešimt procentų savo galimybių. Gal mūsų mentalitetas toks: atsėdime darbe savo valandas, o po jų – nors ir tvanas“.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu - kovoti

„Kiek įdėsi, tiek turėsi“, - nusijuokė A. Zajančkovskis, paklaustas, ar nors kartais leidžia sau patinginiauti ir praleisti treniruotę.

„Puikiai žinau, kad patingėjus, tai atsispindės rezultatuose. Nebūtinai salėje. Tai galioja ir mitybai, - teigė kultūristas. – Kada aplanko tinginystė? Tai yra įgimtas dalykas. Visada sakau, kad tinginystė yra progreso variklis. Jeigu mes netingėtume, mums nereikėtų automobilių, ar ne? Niekas nekurtų automobilių, niekas nebūtų sukūręs rato, jei žmonės netingėtų“.

Pasak A. Zajančkovskio, kartais tingėjimas kultūrizme padeda. „Tai turėtų žinoti naujokai – maksimalizmas salėje jiems neretai pakiša koją. Jie persitreniruoja, gauna traumas... Todėl tinginystė nėra pats baisiausias dalykas, tik reikia mokėti su ja kovoti“. - kalbėjo atletas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportas sudrausmino

Kažkada jau mojęs ranka į kultūrizmą, Antonas sugrįžo - nesugebėjo savo aistros svarmenims numalšinti.

„Sportinės pertraukos metu supratau, kad dingo tvarka mano gyvenime. Nebuvo režimo. Sportas visada sudrausmina, ypač jaunystėje, - šypsojosi A. Zajančkovskis. – Be sporto jaučiausi besiritantis žemyn, į blogą pusę. Todėl vaikams bet koks sportas yra gerai. Nebūtina iškart griebtis „geležies“, tiesiog tegul vaikai lanko sporto būrelius“.

A. Zajančkovkis nė kiek neslepia, kad kultūrizmas jam – tarsi liga. „Netgi pačiais blogiausiais savo gyvenimo metais aš apsilankydavau sporto salėje, - prisipažino sportininkas. – Tai, ko išmoko kultūrizmas, galima pritaikyti kasdieniame mūsų gyvenime. Net Arnoldas Švarcnegeris sako, kad būtent kultūrizmas jį išmokė verslauti. Manau, kad kultūrizmas lavina ne tik kūną, bet išmoko planuotis ir mažais žingsneliais siekti savo užsibrėžto tikslo".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų