REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Nelaimė (nuotr. Fotolia.com)

Su skaudančia širdimi motina papasakojo, kaip „Facebook“ tinklo pagalba sužinojo apie savo 21 metų dukters mirtį.

14

Su skaudančia širdimi motina papasakojo, kaip „Facebook“ tinklo pagalba sužinojo apie savo 21 metų dukters mirtį.

REKLAMA

3 vaikų mama iš Nortamptono Deborah Byrne (47 m.) gegužės 23-ią dieną naršė internete, kai staiga prieš jos akis atsirado įrašas, skirtas jos dukros Brogan Warren (21 m.) atminimui pagerbti.

„Per greit išėjai“, - rašė merginos draugai. „Negaliu tuo patikėti“, - komentavo kiti.

Deborah tuo metu ramiai ilsėjosi namuose ir, pamačiusi jos dukrai skirtas žinutes, bijojo, kad jos vadinamai „blizgančiai mergaitei“ nutiko kažkas negero.

„Pamenu, kad ekranas buvo pilnas ramybės linkinčių pranešimų, o po to viena iš Brogan draugių man pareiškė užuojautą, tad sumišusi paklausiau, ką visa tai reiškia? Ji man pranešė, kad praeitą naktį įvyko siaubingas eismo įvykis. Pradėjau rėkti, o mano širdis sutrupėjo į gabalėlius. Brogan mirė“, - pasakojo Deborah.

Norėdama sužinoti kuo daugiau apie šį siaubingą įvykį, moteris, taip pat turinti dukras Tianną (5 m.) ir Taylia (23 m.), paskambino visai šalia Nortamptono gyvenančiai savo seseriai Triciai Byrne (43 m.), pas kurią tuo metu lankėsi moters jaunėlė Tianna.

REKLAMA
REKLAMA

Taylia ir Broganės tėtis Joffas Warrenas (49 m.), gyvenantys tame pačiame mieste, taip pat atvyko pas moterį.

Deborah paskambino savo buvusiam vyrui Joffui, su kuriuo kartu nebegyvena jau 16 metų, ir liepė pas ją atvykti. Tai ji jam pranešė apie Brogan žūtį.

REKLAMA

„Naujienos jį tiesiog pribloškė. Joffas negalėjo patikėti tuo, ką sakiau“, - sakė Deborah.

Po to vyras apie sesers žūtį pranešė vyriausiajai dukrai Tayliai.

„Visais įmanomais būdais bandėme susisiekti su Nortamptonšyro policijos pareigūnais, kad gautume oficialų patvirtinimą, bet, kadangi eismo įvykis įvyko už 72 km esančiame Oksfordšyre, vietinės policijos sistemoje Brogan vardas nebuvo įrašytas. Negalėjau patikėti, kad apie dukters mirtį sužinojau iš „Facebook“, - sakė moteris.

Galiausiai, apie pirmą valandą nakties, pareigūnas iš Temzės slėnio, taip pat fiksuojantis pranešimus iš Oksfordšyro, patvirtino Brogan žūtį.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet kartu važiavę 3 Brogan draugai Samas Jones (23 m.), Nicoletta Toco (25 m.) ir Samas Kay (26 m.) taip pat neišgyveno avarijos, kurios metu Samo Jones vairuojamas „Citroen Saxo“ automobilis susidūrė su vyro iš Svindono vairuojamu „Mercedes Benz“.

Ligoninėje atsidūrė „Mercedes Benz“ keleiviai – vyro žmona ir jų 3-ų metukų vaikas.

Prieš patenkant į eismo įvykį, Brogan su draugais važiavo iš Brostolyje vykusio veganų festivalio „VegFest“.

„Tą vakarą, kai įvyko avarija, apie 20 val. Brogan man parašė žinutę ir pranešė, kad jau greit pajudės namų link. Kadangi Tianna tuo metu nakvojo pas mano seserį, nusprendžiau į lovą atsigulti šiek tiek anksčiau. Kai iš Brogan neišgirdau jokių žinių, nesutrikau ir pagalvojau, kad jai išsikrovė telefono baterija ir ji liko miegoti pas draugę“, - apie lemtingą vakarą pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai, apie 5 valandą ryto buvo atvykę pas Deborah į namus, tačiau niekaip negalėjo jos prižadinti.

„Dėl įvykio nieko nekaltinu, bet tai labai mane sukrėtė. Policijos pareigūnų negirdėjau, bet pamenu, kad tuo metu labai stipriai lojo šuo“, - sakė Deborah.

Pasak moters, kiti mašinoje važiavusių asmenų artimieji taip pat buvo žadinami ankstyvą rytą. Būtent taip šios naujienos ir atsidūrė „Facebook‘e“.

Kitą rytą Deborah kartu su Taylia, Joffu, Tricia, moters tėčiu Johnu ir Brogan vaikinu Grantu Brooksu nuvyko į ligoninę atpažinti merginos kūno.

„Ji buvo uždengta baltu audeklu, o veido srityje buvo iškirptas trikampis. Pamačius jos be gyvybės ženklų besiilsintį kūną, jis atrodė lyg priklausytų porcelianinei lėlei. Ji niekuo nepriminė mano dukros Brogan“, - prisiminė Deborah.

REKLAMA

Toje pačioje bažnyčioje, kurioje prieš 19 metų vyko Brogan krikštas, birželio 7-ą dieną vyko merginos laidotuvės.

„Nuleidus jos kūną į žemę, visi ant jos karsto barstė gėles ir bėrė blizgučius. Ji buvo kitokia nei visi ir tokia ceremonija jai būtų patikusi. Nenorėjau, kad ši ceremonija primintų laidotuves. Man tai buvo kaip jos gyvenimo šventimas“, - sakė mama.

Praėjus kelioms savaitėms, Deborah pasakojo, kad ji vis dar negalėjo atsikratyti jausmų, patirtų sužinojus apie dukters žūtį.

„Niekada nemaniau, kad būtent taip nutiks mūsų šeimai. Brogan buvo tokia linksma ir gera mergina, o dabar mes jos niekada nebepamatysime“, - skausmu dalinosi Deborah.

REKLAMA

2016-ųjų lapkritį, išaiškėjo visos avarijos aplinkybės. Kartu važiavę draugai mirė nuo eismo įvykio metu patirtų daugybinių sužeidimų.

Jų automobilis, vairuojamas Samo Jones, įsirėžęs į kitą automobilį apsivertė.

Vairuotojui atlikti tyrimai parodė, kad jo kraujyje buvo rasta kanapių ir alkoholio pėdsakų, tačiau jie nesiekė draudžiamos ribos.

„Sunku pasakyti, tačiau vairuotojas galėjo būti pervargęs arba kitur sutelkęs dėmesį. Be to, avarija galėjo įvykti ir dėl automobilio viduje ar išorėje buvusių pašalinių dėmesį blaškančių šaltinių“, - apie eismo įvykio priežastis pasakojo Oksfordšyro koroneris Darrenas Salteris.

Neaišku, kodėl „Citroen“ automobilio vairuotojas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Tam įtakos galėjo padaryti įvairūs veiksniai, tačiau manoma, kad nei vienas eismo įvykio dalyvis prieš susidūrimą neviršijo leistino greičio.

Jaunos merginos Brogan mirtis vis dar kelią stiprų skausmą ne tik jos šeimos nariams, bet ir visiems, kam dar sunku susitaikyti su šia skaudžia ir netikėta netektimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų