REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
„Trakai“ LFF Supertaurės rungtynėse (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Trečiadienį – Lietuvos futbolo desertas. Sostinės „Sportimos“ manieže ginklus surems „Trakai“ ir Vilniaus „Žalgiris“. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6.

29

Trečiadienį – Lietuvos futbolo desertas. Sostinės „Sportimos“ manieže ginklus surems „Trakai“ ir Vilniaus „Žalgiris“. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakai“ rinksis keturių gynėjų taktiką?

„Žalgiris“ – nesulaikomas Lietuvoje. Jis laimėjo 16 trofėjų iš eilės. Tarp titulų – keturiskart paeiliui iškovota šalies čempiono karūna.

REKLAMA

„Trakai“ dvejus metus iš eilės tapo šalies vicečempionais. „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko teigimu, trakiškių statusas lemia didesnę vilniečių motyvaciją.

„Trakų komanda turi ambicijų, rungtynės su ja visąlaik sunkios, – tv3.lt neslėpė V. Dambrauskas. – Varžovų ekipa kol kas dar ieškojimų kelyje. Matome ją ir su penkiais gynėjais, kai ši taktika nepasiteisina, antrajame kėlinyje grįžtama prie pažįstamo plano – penkių saugų. Naujasis treneris dar nėra susipažinęs su visais žaidėjais, jie rungtyniauja ir netradicinėse pozicijose.“

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ šiemet „Trakus“ jau įveikė – sezono premjeroje nugalėjo 1:0 ir iškovojo 16-ąjį trofėjų iš eilės – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) supertaurę. Rungtynėse, kurios vyko vasario 26-ąją, žalgiriečiai varžovus smaugė atakomis kraštais. V. Dambrauskas mano, kad šįkart „Trakai“ taktiką keis ir žais keturiais gynėjais bei penkiais saugais.

„Kiekvienoms rungtynėms yra savas planas. Visada ieškome silpnų varžovo vietų, norime pasinaudoti savo stiprybėmis. Artėjantis mačas – ne išimtis. Vienodai rungtyniauti negalime, stengiamės numatyti geriausią žaidimo stilių, kuris padėtų laimėti. Svarbu ir kaip visa tai išpildoma aikštėje“, – sakė V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ (6 taškai) A lygos turnyro lentelėje rikiuojasi antras, „Trakai“ (5 tšk.) – ketvirti.

Žalgiriečiams šiemet teko patirti ir pralaimėjimo kartėlį. Vilniečiai sensacingai 0:1 namie nusileido Utenos „Uteniui“.

„Sezono pradžios nevertinu labai blogai. Tai, kaip norime žaisti, ko siekiame, aiškiai demonstravome. Tiesiog turėjome realizacijos problemų. Tai reikia taisyti“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Jis teigia net nepagalvojęs, kad prastą realizaciją gali lemti į Tailandą išvykusio praėjusio sezono puolimo lyderio Andrijos Kaludjerovičiaus netektis – treneris dirba su tais žaidėjais, kuriuos turi.

REKLAMA

Rungtynėse su „Trakais“ į aikštę neišbėgs po traumų sveikstantys Mahamane Traore ir Darvydas Šernas.

Kita V. Dambrausko bėda – į šalies rinktines buvo išvykę nemažai žalgiriečių. Sekmadienį Londono „Wembley“ stadione visas rungtynes žaidė gynėjai Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas ir saugas Mantas Kuklys. Antradienį 87 minutes Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės sudėtyje rungtyniavo Justas Lasickas.

„Tokioms svarbioms A lygos rungtynėms ruošėsi 8–10 mūsų žaidėjų. Tačiau negaliu teisintis. Yra kaip yra. Kitaip padaryti niekaip negalime, – kalbėjo V. Dambrauskas. – Pernai turėjome bėdų po rinktinių pertraukų. Vienas dalykas – išvažiuoja daug žaidėjų, antras – sunku surasti fizinių ir prischologinių jėgų, kai rungtyniauji su anglais, čekais, o po to žaidi su apatinėje A lygos turnyro lentelės dalyje esančiomis komandomis.“

REKLAMA

Brolių dvikova neįvyks?

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas į nacionalinę komandą taip pat buvo pakvietęs du „Trakų“ gynėjus – Valdemarą Borovskį ir Arūną Klimavičių. Abu sekmadienį su anglais nežaidė.

Arūno brolis gina „Žalgirio“ garbę. Šįkart šeimos dvikovos nepamatysime, nes Linui bus leista pailsėti po rungtynių su anglais?

„Esu tos pačios nuomonės, – šypsojosi Arūnas. – „Žalgirio“ treneriui apsispręsti dėl rinkinių žaidėjų bus sunkiau nei mūsiškių strategui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Klimavičiaus, visi „Trakų“ futbolininkai sveiki, pasiruošę mačui.

„Kiekvienos rungtynės su „Žalgiriu“ – įdomios ir svarbios. Tačiau šio mačo reikšmė itin didelė. Viršutinė turnyro lentelės dalis glausta, tad laimėjus būtų didžiulis žingsnis į priekį. Juo labiau, kad ketvirtadienį Marijampolės „Sūduva“ žais su Klaipėdos „Atlantu“, – skaičiavo A. Klimavičius.

Jo nuomone, šiuo metu nė viena A lygos komanda nedemonstruoja maksimalių galimybių. Ne išimtis ir „Žalgiris“ bei „Trakai“.

A. Klimavičiui norėtųsi daugiau taškų. Jo nuomone, rezultatams įtakos turi ir šiemet pasitempusios apatinės turnyro lentelės komandos.

REKLAMA

„Kai žaidi su „Žalgiriu“, svarbūs įvairūs futbolo aspektai. Vilniaus komanda – stipri, bet kuris žaidėjas gali nulemti rungtynių baigtį“, – tv3.lt tvirtino 34-erių „Trakų“ gynėjas.

Pirmasis įvartis garantuoja sėkmę

Rungtynes per TV6 komentuosiantis Ervinas Kvitkauskas mano, kad „Trakai“ dėl mažesnio žaidėjų kiekio rinktinėse turi pranašumą. Vis dėlto, spėja, jog brolių dvikova įvyks. Kiti rinktinės žalgiriečiai E. Vaitkūnas ir M. Kuklys gali pasirodyti po keitimų.

„Šimtu procentų bus naujovių, treneriai taktikomis gali bandyti pergudrauti, nustebinti vienas kitą. Sezonas dar tik prasideda, komandos neranda savo žaidimo, futbolininkai po rinktinių pavargę. Be to, šiemet ekipos turi po 16–18 lygiaverčių žaidėjų. To anksčiau „Trakuose“ nebuvo“, – prisiminė E. Kvitkauskas.

REKLAMA

Jo teigimu, „Trakai“ ir „Žalgiris“ bene mažiausiai prieš sezoną pasikeitusios A lygos komandos. Didžiausios permainos – ekipų atakuojančiose grandyse. Tai turi daug įtakos sunkiam abiejų vienuolikių sezono startui.

E. Kvitkauskas mano, kad žalgiriečių bėdas gali išspręsti traumą išsigydęs 21-erių serbas Komnenas Andričius.

„Trakai“ pernai atsisveikino su dviem puolimo lyderiais – sezono viduryje į Jungtines Amerikos Valstijas išvykusiu Davidu Aršakijanu ir po sezono į Izraelį sparnus pakėlusiu Nerijumi Valskiu.

„Trakiškių bėdos atakuojant – labai didelės. Tadas Labukas, nors ir patyręs ir atliekantis daug juodo darbo, nebėra įvarčių mašina. Darius Kazubovičius – jaunas, o Lukas Kochanauskas neišbrenda iš traumų liūno, – analizavo E. Kvitkauskas. – Visus kitus „Trakus“ palikusius futbolininkus sėkmingai pakeitė po sunkių traumų atsigavę žaidėjai – Jurijus Mamajevas, Pavelas Krukas, Vaidotas Šilėnas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentatoriaus skaičiavimu, pernai Vilniaus ir Trakų komandos susitiko septynis kartus. Penkias pergales šventė „Žalgiris“. Iš septynių „Trakų“ tarpusavio mačų įvarčių penkis pelnė būtent D. Aršakijanas ir N. Valskis.

E. Kvitkausko nuomone, dar vienas svarbus aspektas – „Trakams“ reikia pratintis prie naujojo vyriausiojo trenerio Olego Vasilenko reikalavimų.

„Pasikeitus treneriui, būna sukrėtimas, savotiškas impulsas parodyti daugiau nei gali. Tačiau pirminis dopingas baigėsi“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo nuomone, abiejų komandų gynybos linijos – labai solidžios. Esminis mačo faktorius – saugų grandyje rungtyniajančių žalgiriečių Elivelto ir Vytauto Lukšos žaidimas. E. Kvitkausko vertinimu, tai – pagrindiniai čempionų žaidimo architektai, o V. Lukša žaidžia geriausią futbolą karjeroje.

REKLAMA

„Trakai“ ir „Atlantas“ – „Žalgiriui“ neparankiausios A lygos komandos. Be to, „Trakai“ – bene vienintelė komanda Lietuvoje, su kuria žalgiriečiams žaidžiant, sunku nuspėti, kas dažniau kontroliuos kamuolį. Jei „Žalgiris“ ir turi pranašumą, tai būna 55-45 procentų. Tai – dvi rungtynių minutės, o tai lemiamos reikšmės neturi, – analizavo E. Kvitkauskas. – Dažniausiai „Žalgirio“ ir „Trakų“ rungtynėse labai didelę reikšmę turi pirmasis įvartis. Ta, kuri įmuša, nugali arba bent jau nepralaimi. Vienintelė išimtis – praėjusių metų LFF Suptertaurės rungtynės.“

REKLAMA

E. Kvitkausko prognozuojamos starto sudėtys:

„Trakai“: Ignas Plūkas, Valdemaras Borovskis, Arūnas Klimavičius, Pavelas Krukas, Alma Wakili, Vaidotas Šilėnas, Mychailas Šyška, Jurijus Mamajevas, Oscaras, Aleksandras Byčenokas, Tadas Labukas.

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Donovanas Slijngardas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Rolandas Baravykas, Vytautas Lukša, Slavko Blagojevičius, Matija Ljujičius, Saulius Mikoliūnas, Komnenas Andričius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų