REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeityje garsus krepšininkas Gintaras Einikas antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu nubaustas 100 eurų bauda, kad, būdamas neblaivus, pažeidė viešą tvarką ir įžeidinėjo policijos pareigūnus.

Praeityje garsus krepšininkas Gintaras Einikas antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu nubaustas 100 eurų bauda, kad, būdamas neblaivus, pažeidė viešą tvarką ir įžeidinėjo policijos pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad vasario 25 dieną policijos pareigūnai, gavę pranešimą apie galimą asmens neteisėtą elgesį, atvyko į nurodytą vietą. G.Einikis, būdamas neblaivus, sėdėjo savo gyvenamojo namo kieme esančiame automobilyje ir galbūt norėjo vairuoti transporto priemonę.

REKLAMA

Policijos pareigūnai paprašė minėto asmens eiti į namus ilsėtis, tačiau buvo iškeikti necenzūriniais žodžiais. Šiais veiksmais vyras padarė du administracinius nusižengimus: nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą ir statutinio valstybės tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą.

Atsisakė lipti iš automobilio

G.Einikis nepripažino padaręs administracinius nusižengimus ir paaiškino, kad, būdamas neblaivus, nuėjo į automobilį ir užmigo. Kažkas jį pamatė, pagalvojo, kad vairuos ir pranešė policijai. Atvykę pareigūnai jį pažadino ir išprovokavo. Namo jis teigė nėjęs, nes nenorėjo, kad jį neblaivų namuose matytų vaikas. Mano, kad buvo savo privačiame automobilyje, todėl viešosios rimties nepažeidė. Vyras teigė, gal ir naudojęs necenzūrinius žodžius, bet tuo metu nesupratęs su kuo bendravo.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nutarimą motyvavo tuo, kad viešoji vieta yra tokia vieta, kurioje teisės pažeidimo padarymo metu yra ar turi teisę lankytis kiti asmenys. Veika laikoma padaryta viešoje vietoje nepriklausomai nuo to, ar teisės pažeidimo darymo metu toje vietoje kas nors buvo, ar ne.

„Be to, teismų praktikoje pripažinta, jog nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas laikomas padarytu tada, kai pažeidžiama viešoji tvarka ir žmonių rimtis, nepriklausomai nuo to, ar šiais veiksmais konkretiems asmenims padaryta žala, nėra svarbu nustatyti, ar tokia asmens veikasukėlė neigiamų išgyvenimų kitiems asmenims, ar ne. Iš byloje esančių duomenų matyti, kad pareigūnų veiksmai buvo teisėti bei pagrįsti“, – paskelbė teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, taip pat nustatyta, kad G.Einikis buvo paprašytas išlipti iš automobilio ir eiti namo ilsėtis, tačiau, būdamas neblaivus, atsisakė lipti iš automobilio, įžeidė policijos pareigūnus jų atžvilgiu išsakydamas necenzūrinius ir įžeidžiančio turinio žodžius.

Paskyrė galutinę – 100 eurų baudą

Išanalizavęs ir įvertinęs įrodymų visumą, teismas pripažino įrodytu, kad G.Einikis padarė du tyčinius administracinius nusižengimus. Teismas subendrino paskirtas nuobaudas ir paskyrė galutinę – 100 eurų baudą.

REKLAMA

Buvęs vienas geriausių ir tituluočiausių Lietuvos krepšininkų ne kartą buvo įsivėlęs į nemalonumus su policija, jo veiksmais pareigūnams ne kartą skundėsi gyvenimo draugė.

2011 metų gruodžio pabaigoje buvusiam krepšininkui teisėsauga pritaikė tuomet neseniai įsigaliojusio Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą – Plungės rajono apylinkės teismas buvo įpareigojo vyrą išsikelti iš gyvenimo draugės namų Rietave.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų