REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pirmadienio vakarą vilniečiai susitiko meno terapijos, mados ir grožio renginyje. Žinomus žmones sudomino tapybos ant šilko mados kolekcija, dailės ir šokio meno paslaptys.

 Pirmadienio vakarą vilniečiai susitiko meno terapijos, mados ir grožio renginyje. Žinomus žmones sudomino tapybos ant šilko mados kolekcija, dailės ir šokio meno paslaptys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šilko tapybos asociacijos prezidentė Rūta Burbulė pristatė dviejų dalių kolekciją sostinės viešbutyje „Comfort Hotel LT Rock'n'Roll“, žinomos floristės Inesos Borkovskos dekoruotame margaspalvėmis gėlėmis.

REKLAMA

Gamtos motyvais ir abstrakcijomis margintus šilko drabužius demonstravo balerinos Inga Cibulskytė, Ramona Rubytė, Polina Borisova, Charlotte Lejeune, šokėjos Ieva Miklaševskaja ir Kristina Vasilevskaja, dainininkės, grupės „Vyšnios“ narės Aistė Karanauskytė ir Sandra Navickaitė. Modeliams makiažą ir šukuosenas kūrė "Makeup secrets" akademijos meistrų komanda.

Prie šilko drabužių buvo pritaikyti autoriniai Auksės Žukaitės porceliano ir fajanso papuošalai. Demonstruojant kolekciją gyvai elektriniu smuiku grojo muzikantė Ieva Nugaraitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tapyba ant šilko – man yra meditacija, atsipalaidavimo būdas. Kai tapau būdama blogos nuotaikos, pamirštu visas susikaupusias problemas, pailsiu, o kai geros – perteikiu savo džiaugsmą, svajones. Taip galiu išreikšti savo mintis vaizdais, simboliais“, – po kolekcijos pristatymo sakė R. Burbulė, kurianti net tik šilko drabužius, bet ir interjero detales. Kūrėja prisipažino, svajojanti greitu metu kurti ir šilkinius šviestuvus.

Drauge su dailės terapeute Migle Šalnaite bendrą paveikslą kūrė ir grupelė renginio žiūrovų. Žaismą spalvomis išbandė ir žinomas plaukų meistras Robertas Danilevičius bei drabužių dizaineris Tomas Avižienius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Pastebėjau, kaip pasitelkdami dailės priemones, žmonės išmoksta pažinti ir pamilti save su visomis savo savybėmis, jausmais, gabumais ir netobulumais. Dailės terapijos procesui apibūdinti bene labiausiai tinka prancūzų rašytojo A. de Saint-Exupery žodžiai: Teisingai matyti galima tik širdimi, svarbiausi dalykai plika akimi nematomi...", – teigė M. Šalnaitė.

Apie šokio meno terapiją pasakojo žinoma baleto artistė Anna Baranova. „Šokis – tai kūno kalba, žaidimas ar jausmų ir išgyvenimų išraiška, – sakė body-ballet uzsiėmimus suaugusiems vedanti A. Baranova. – Šokio užsiėmimų metu stiprinami viso kūno raumenys, lavinamas grakštumas, moteriškumas, lankstumas, koordinacija, ištvermė, atsiranda lengvumo ir pakylėtumo jausmas, susitvarko laikysena“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų