REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Anglija – Lietuva. 2015-ieji (nuotr. SCANPIX)

Anglija – Lietuva. „Wembley“ stadionas. Sekmadienis. Rungtynės, į kurias nukryps visų Lietuvos futbolo mylėtojų akys. Atrodo, kad prieš Europos grandus dažnai nežaidžiame, tačiau su anglais jų tvirtovėje susitikime 2015-siais. Simboliška, kad beveik tą pačią dieną, tada susitikimas vyko kovo 27-ąją.

57

Anglija – Lietuva. „Wembley“ stadionas. Sekmadienis. Rungtynės, į kurias nukryps visų Lietuvos futbolo mylėtojų akys. Atrodo, kad prieš Europos grandus dažnai nežaidžiame, tačiau su anglais jų tvirtovėje susitikime 2015-siais. Simboliška, kad beveik tą pačią dieną, tada susitikimas vyko kovo 27-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada 4:0 laimėjo varžovai, o pačios rungtynės vyko „į vienus vartus“, o kamuolius į tinklą siuntė Wayne`as Rooney, Danny Welbeckas, Raheemas Sterlingas ir Herry Kane`as. Kamuolio kontrolę Anglija laimėjo 64%-36%, iš viso jie turėjo 22 progas, lietuviai – tris.

REKLAMA

2015-siais „Wembley“ stadione Lietuvos rinktinė nei karto nesmūgiavo į vartų plotą, o anglai mūsiškių vartininko budrumą tikrino 11 kartų, vienąkart sudrebino konstrukciją.

Anglijos žvaigždės kėlė net 8 kampinius, lietuviai prie gairelės žygiavo kartą. Dar įspūdingesnė yra perdavimų statistika. Lietuvos komandai pavyko atlikti 189 perdavimus, anglams – 551.

Pasikeitimai – ryškūs

Tačiau tai, kas per tuos dvejus metus įvyko abiejų rinktinių stovyklose, gali daug ką pakeisti. Ryškiausi pokyčiai matomi trenerių štabuose.

REKLAMA
REKLAMA

4:0 sutriuškintus lietuvius tuomet treniravo liūnai pagarsėjęs Igoris Pankratjevas, anglams vadovavo Roy`us Hodgsonas, kuris iš posto pasitraukė po 2016-ųjų Europos čempionato, iš kurio jo auklėtiniai iškrito po sensacingo pralaimėjimo Islandijai.

Sudėtyse pasikeitimų taip pat netrūksta. Lietuvos rinktinėje iš startinės sudėties, kuri 2015-siais išbėgo ant „Wembley“ vejos, likę penki žaidėjai: Tadas Kijanskas Tomas Mikuckis, Artūras Žulpa, Deividas Matulevičius, Fiodoras Černychas.

Panaši situacija ir varžovų stovykloje. Prieš dvejus metus startinėje sudėtyje ir dabartinėje paraiškoje matome tris tas pačias pavardes: Joe Hartas, Nathanielis Clyne`as ir Raheemas Sterlingas. Tiesa, anglų situacija būtų buvusi tokia pati, bet iš rinktinės sudėties dėl sužeidimų iškrito Philas Jonesas ir Garry Cahillas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei panagrinėsime pokyčius rintinėse pagal pozicijas Lietuvos rinktinėje, matome, kad 2015-siais vartininkų sudėtyje išvis nebuvo dabar dažniausiai vartus ginančio Ernesto Šetkaus ir jaunojo Edvino Gertmono.

Gynėjų grandyje „naujokai“ yra trys: Rolandas Baravykas ir broliai Linas bei Arūnas Klimavičiai. Saugo pozicijoje prieš keletą metų nebuvo Mindaugo Grigaravičiaus, Manto Kuklio, Arvydo Novikovo, Simono Pauliaus, Vykinto Slivkos ir Ovidijaus Verbicko.

Kalbant apie puolėjus, matome tik vieną tą pačią pavardę, tai – Deividas Matulevičius. „Wembley“ stadiono įtampos dar nėra jautę Nerijus Valskis ir po Darvydo Šerno traumos prieš komandos prisijungęs Tautvydas Eliošius.

REKLAMA

Anglijos rinktinėje permainų yra dar daugiau. Šioje stovykloje taip pat matome du naujus vartininkus – Fraserį Forsterį ir Tomą Heaton.

Penkis naujokus sutinkame gynėjų zonoje. Čia prisijungė Ryanas Bertrandas, Michaelis Keane`as, Luke`as Shaw, Johnas Stonesas ir vėliau prie rinktinės prisijungęs Benas Gibsonas.

O štai ir labiausiai pasikeitusi pozicija Anglijos rinktinėje – saugai. Rossas Barkley ir Raheemas Sterlingas yra du žaidėjai, kurie tada 2015-siais žaidė prieš Lietuvą. Nei aikštėje, nei ant suolo tada nebuvo net devynių futbolininkų: Dele Alli, Michailo Antonio, Erico Dier, Alexo Oxlade`o-Chamberlaino, Nathano Redmondo ir Jameso Ward-Prowse`o.

Iš trijų puolėjų, kurie labiausiai bandys grasinti Lietuvos vartams, 2015-siais nebuvo nei vieno. Dabar, kai traumuoti yra Wayne`as Rooney`is ir Harry Kane`as, atakų smaigalyje bus Jermainas Defoe, Marcusas Rashfordas ir Jamie`is Vardy`is.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų