REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Stephenas Astbury (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Apsimetęs dėl jaučiamo nuolatinio nerimo negalinčiu dirbti žmogumi, Stephenas Astbury (32 m.) darbuotojų paramos fondo skirtus 17 tūkst. eurų išleido atostogaudamas įvairiose pasaulio šalyse, o kai buvo paviešintos nuotraukos, kuriose vyras mėgavosi šiomis dovanomis, teismas jo per stipriai nenubaudė.

14

Apsimetęs dėl jaučiamo nuolatinio nerimo negalinčiu dirbti žmogumi, Stephenas Astbury (32 m.) darbuotojų paramos fondo skirtus 17 tūkst. eurų išleido atostogaudamas įvairiose pasaulio šalyse, o kai buvo paviešintos nuotraukos, kuriose vyras mėgavosi šiomis dovanomis, teismas jo per stipriai nenubaudė.

REKLAMA

2 metus teigdamas, kad dėl asmenybės sutrikimo ir depresijos Stephenas negali dirbti, šis 5-ių vaikų tėvas buvo nuteistas, kai „Facebook“ socialiniame tinkle įkeltos besišypsančio ir laimingo vyro nuotraukos užkliuvo tyrimą atliekantiems žmonėms.

 

Užfiksuotose akimirkose Stephenas važinėjasi vandens motociklu, nardo bei slidinėja slidėmis, pozuoja šalia Eifelio bokšto ir su egzotinėse šalyse gyvenančiomis papūgomis.

Stepheno besišypsantis veidas taip pat matomas ir nuotraukose, kuriose jis pozuoja šalia keturračio ir krosinio motociklų bei „JCB“ firmos ekskavatoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo ir pensijų departamento darbuotojai, patikrinę vaikino socialinius tinklus, nustatė, jog Stephenas taip pat nelegaliai dirbo statybose ir metalo laužo supirkimo punkte.

REKLAMA

Teisme jis pripažino savo kaltę, teigdamas, kad už šiuos neteisėtai pasisavintus pinigus nusipirktu motociklu jis papuolė į eismo įvykį ir vos išgyveno.

Vaikino advokatas pasakojo, kad gydytojai 90 procentų garantavo, jog Stephenas neišgyvens.

Prokurorė Enza Geldard sakė: „Ginamasis neteisėtai pasisavino jam neteisingai skirtas pajamas, kurios siekia daugiau nei 17 tūkst. eurų. 2010-ųjų metų birželio mėnesį, teigdamas, kad dėl ligos negali dirbti, jis taip pat paprašė lengvatų būstui. Pateikdamas visus reikalingus įrodymus, patvirtinančius jo dvigubos asmenybės sutrikimą, depresijos bei nuolatinio nerimo simptomus šioms ir kitoms lengvatoms bei išmokoms gauti, Stephenas privalėjo informuoti atsakingas institucijas apie jo sveikatos būklės pagerėjimą. Tačiau 2014-aisiais metasi vyro „Facebook“ anketoje aptiktos fotografijos teigė, kad jis supirkinėja metalo laužą bei įsigijo keletą transporto priemonių. Jos buvo skirtos įmonės veiklai, tačiau ginamasis jomis naudojosi ir asmeniniams reikalams.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas taip pat viešai pasidalino nuotraukomis, kuriose jis atostogas leidžia egzotiškose pasaulio vietose.

Pareigūno, prižiūrinčio lygtinai nuteistus žmones, teigimu, ginamasis sutinka su šiais kaltinimais be priduria, jog Stephenas nežinojo, kad apie net 115 eurų nesiekiantį atlyginimą jis turi pranešti. „Jam paskirta dukters globa ir jis nori užtikrinti, kad mergaitė turėtų viską ko jai reikia. Vyras gailisi savo veiksmų. Be to, įskaitant ir šią dukrą, Stephenas turi 5 vaikus bei 10 tūkst. eurų skolą.“

Kitas Stepheno gynėjas Ianas Hugganas teigė: „Iš pradžių vyras neapgaudinėjo, nes jo „suktybės“ prasidėjo tik 2013-aisiais. Žmonės, kurie dirba mažiau nei 16 valandų per savaitę arba uždirba mažiau nei 115 eurų, vis dar gali gauti išmokas. Visa tai – tik nesusipratimas. Jis, nuo 2013-ųjų metų, taip pat yra vienintelis savo dukros globėjas ir tikrai stengėsi jai užtikrinti kuo geresnę ateitį. Save vaikystėje Stephenas apibūdino kaip neišsilavinusį atsiskyrėlį, kuris namuose laiką leisdavo su mama ir patėviu. Praeitą mėnesį jis pateko į eismo įvykį ir daktarai tvirtino, kad jis gali mirti. Vyras tiki, kad taip padėjo savo šeimai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stephenui buvo paskirta 32 savaites praleisti kalėjime, metus neišvykti iš šalies ir sumokėti 130 eurų.

„Išgirdome parodymus, kad iš pradžių jūs net nenorėjote apgaudinėti valdžios ir, svarbiausia, šalies žmonių. Į tai atsižvelgiant, mes pabandysime jums leisti grįžti į gyvenimą, bet tuo pačiu ir skirsime šiek tiek švelnesnę bausmę. Tikimės, kad tai daugiau nepasikartos“, - skelbdama nuosprendį sakė teisėja Irene Devine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų