REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
202
Naglis Mačėnas (nuotr. Eimanto Genio)

Projekto „Lietuvos talentai“ scenoje sužibėjo veterinaras Naglis Mačėnas (50) iš Veliuonos miestelio. Nors nugalėti varžovų ir patekti į finalą nepavyko, vyrui tai – neįkainojama patirtis, kurią pakurstė lemtingas įvykis prieš Kalėdas.

202

Projekto „Lietuvos talentai“ scenoje sužibėjo veterinaras Naglis Mačėnas (50) iš Veliuonos miestelio. Nors nugalėti varžovų ir patekti į finalą nepavyko, vyrui tai – neįkainojama patirtis, kurią pakurstė lemtingas įvykis prieš Kalėdas.

REKLAMA

Bažnyčios chore giedantis, mėgėjų teatro spektakliuose vaidinantis ir su miestelio kapelija retkarčiais koncertuojantis Naglis „Lietuvos talentus“ stebi nuo pirmojo sezono. Tačiau pats pasirodyti projekto scenoje anksčiau net nesvajojo. „Maniau, kad ir be manęs pilna vertų dalyvauti“, – prisimena veliuoniškis.

Visgi veiklų vyrą sąžinė užgraužė gavus progą pasirodyti prieš filmavimo kamerą. Prieš kelerius metus Velionoje apsilankė laidos „Nacionalinė ekspedicija“ kūrybinė komanda. Tąkart miestelio šviesuoliu vadinamam Nagliui teko kopti į piliakalnį ir padainuoti komandai keletą dainų.

„Visiems patiko mano dainavimas. Mintyse įstrigo, kuomet stebint laidą per televiziją užkadrinis balsas, Marijus Žiedas, mestelėjo: „Visus sužavėjo vietinio veterinaro Naglio balsas, kuris, galbūt, tiktų ir didesnėms salėms“. Tuomet kažkoks kirminas ėmė graužti. Pamaniau, kodėl gi nepabandžius? Ir štai, išmėginau. Vietoje mane žino beveik visi. Ir bažnyčioje labai geri atsiliepimai“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Naglis nepasirodo mišiose, pasigirsta priekaištai. Jo balsas Veliuonoje labai vertinamas. Tad nepatekęs į finalą vyras nepajuto pralaimėjimo kartėlio: „Aš ir nebuvau užsibrėžęs tikslo pakliūti į finalą“.

REKLAMA

Nustebino savo kūryba

Nors nugalėti konkurentų nesitikėjo, pusfinalio kovoms vyras parengė ne tik dainą, bet ir savos kūrybos eiles. „Daina išskirtinė, gal kiek ilgoka, tačiau karpyti Vytauto Kernagio kūrybos iki reikiamo trijų minučių formato nekilo ranka. Kaip būtų Ilona Balsytė į tai sureagavusi? Iš pradžių galvojau kažkaip prisistatyti, tačiau supratau, kad eilės – glausčiau ir skambiau. Tad per pusvalandį parašiau eilėraštuką“, – prisipažįsta Naglis.

Septynmetę muzikos mokyklą kadaise baigęs vyras anuomet išmoko groti violančele, o kariuomenėje įvaldė trimitą. Tad muzikinė, kūrybiškoji jo pusė ėmė skleistis gana seniai – prieš maždaug 25-erius metus. Tuo tarpu savo vokalinius gebėjimus jis iki šiol dar kukliai vadina „mėgėjišku dainavimu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Bestudijuodamas veterinariją su gitara padainuodavau draugams. Tačiau viešų koncertų nerengdavau. Pirmą kartą ant scenos užlipau tik prieš penkerius metus. Veliuonoje buvome subūrę kapeliją. Mums visai neblogai sekėsi, kol visi neišsiskirstė po užsienius. Iširus grupelei, radau kapeliją gretimame miestelyje, Raudonėje. Tiksliau, jie patys mane prikalbino, nes tuo metu neturėjo vokalisto. Dabar jau eina ketvirti metai“, – pasakoja pašnekovas.

Bėgant laikui Naglis sulaukdavo vis daugiau skatinimų dainuoti bei kurti, o M. Žiedo pagyrimas vis dar it kirminas graužė sąžinę. Vyras suprato – metas savo gyvenimą pagardinti prieskoniais.

Norėjo nustebinti šeimą

„Sudalyvauti „Lietuvos talentuose“ nusprendžiau savo noru. Prieš adventą vyko viena vakaronė, į kurią buvau pakviestas giedoti religinių giesmių. Tarp vaišių buvo pyragėliai su rašteliais. Maniškis skelbė Paulo Koelho citatą: „Svajonei neišsipildyti gali būti tik viena kliūtis – baimė, kad nepasiseks“. Tai buvo ženklas! Tą patį vakarą užpildžiau „Lietuvos talentų“ anketą. Norėjau šeimai parengti siurprizą. Tačiau kažką nuslėpti mūsų šeimoje neįmanoma, mes nuolat kalbamės“, – apie sprendimą dalyvauti televizijos projekte pasakojo Naglis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veterinarijos asui pavyko savo balsu pavergti komisijos narius, o po atrankos transliacijos vyro mobilusis telefonas užkaito nuo skambučių. „Čia tai tikrai buvo šokas. Po pirmojo pasirodymo sulaukiau labai daug palaikymo. Po pusfinalio taip pat. Skambino net giminės iš Kanados, sakė, kad visa šalis sirgo už mane“, – juokiasi Naglis.

Vyras sulaukė ne tik malonių gerbėjų žodžių, bet ir užsakymų koncertams. „Dabar mane pradėjo „klibinti“ Jurbarkas. Iš pradžių viešoji biblioteka pasikvietė į renginį, kuris pranešus apie mano pasirodymą sulaukė nemažai dėmesio. Sakė, kad atvyko daug nematytų veidų. O antradienį Jurbarko bardų klubas įkalbino dalyvauti ir pristatyti pora dainų. Pristatysiu savo kūrybos dainą, kuria dar mokyklos laikais kovo 8 proga pravirkdžiau mamą“. – džiūgauja veterinaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų