REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvenimas Airijoje, Anglijoje, vėliau Japonijoje, o šiuo metu – Brazilijoje, toks kaunietės Justės Miyama (28) drąsus svajonių gyvenimo ieškojimas plačiajame pasaulyje. Nuo pat mažų dienų troškusi susipažinti su įvairiomis kultūromis bei šalimis, šiuo metu Justė džiaugiasi savo ryžtu įgyvendinant svajonę.

Gyvenimas Airijoje, Anglijoje, vėliau Japonijoje, o šiuo metu – Brazilijoje, toks kaunietės Justės Miyama (28) drąsus svajonių gyvenimo ieškojimas plačiajame pasaulyje. Nuo pat mažų dienų troškusi susipažinti su įvairiomis kultūromis bei šalimis, šiuo metu Justė džiaugiasi savo ryžtu įgyvendinant svajonę.

REKLAMA

„Jau nuo labai jaunų dienų norėjau pamatyti, koks tas pasaulis už Lietuvos ribų, tad kai tik pabaigiau mokyklą, nusprendžiau savo svajones įgyvendinti ir pakeliauti. Vis tik, niekada negalvojau, kad papulsiu į tokias tolimas pasaulio vietas, kaip Japonija ar Brazilija.

Manau, drąsos man niekada netrūko įvairiausiose gyvenimo situacijose, tad toks keliavimas iš vienos vietos į kitą niekada neatrodė kaip labai didelis iššūkis. Vis dėlto, galbūt paslaptis tame, kad į viską žiūriu paprastai ir mėgaujuosi galimybėmis atrasti naujas vietas bei pažinti skirtingus žmones bei kultūras“, – apie neįprastą savo gyvenimo būdą kalba pašnekovė.

Pažintis su Brazilija

Šiandien Justė džiaugiasi gyvenimu Brazilijoje, San Paule. Tiesa, čia ji dar labai trumpą laiką, po atvykimo praėjo tik 3 mėnesiai, todėl paklausta, ar įsivaizduoja savo svajonių gyvenimą būtent šiame mieste, tvirtina, kad kol kas atsakyti sunku.

REKLAMA
REKLAMA

„Sudėtinga atsakyti, ar norėčiau Brazilijoje pragyventi visą gyvenimą, kadangi čia dar esu gana trumpai. Be abejo, dabar, kai šis kraštas man yra visiškai naujas ir neatrastas, čia kiekviena diena išties labai įdomi ir smagi, tačiau ateities prognozuoti negalėčiau.

REKLAMA

Ką šiuo metu veikiu kiekvieną dieną? Kasdienybė mano gana paprasta. Daug laiko praleidžiu su savo vyru, kuris, be to, yra brazilas. Nuolat stengiamės atrasti vis naujų ir įdomių vietų mieste ir aplink San Paulą bei planuojame artimiausiu metu pakeliauti toliau už San Paulo ribų“, – apie šiandieninį gyvenimą pasakoja Justė

Kultūriniai skirtumai ir pikti žvilgsniai

Pašnekovė tvirtina, kad su problemomis dėl kultūrinių skirtumų, kitokio gyvenimo būdo ar neįprasto maisto nesusidūrė, kadangi jau seniai yra pripratusi adaptuotis prie naujos aplinkos itin greitai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienintelis sunkumas šiuo metu yra kalba, kadangi Brazilijoje labai mažai žmonių kalba angliškai. Dėl šios priežasties pradėjau mokytis portugalų kalbos, kad kasdien susikalbėti su vietiniais taptų paprasčiau. Taigi, kol kas mano gyvenimas ir susideda iš naujos kalbos mokymosi bei pažinties su Brazilija“, – teigia pašnekovė.

Justė taip pat kuria „Youtube“ filmukus, kuriuose dalinasi savo įspūdžiais iš naujo gyvenimo Brazilijoje, taip grožio bei mados patarimais, kuriuos galite pamatyti čia.

„Galbūt nustebsite, tačiau kurti filmukus mane paskatino pradėti bei įkvėpė mano vyras. Dabar šia savo iniciatyva labai džiaugiuosi, nes filmukų kūrimas patapo labai didele ir svarbia mano gyvenimo dalimi. Anksčiau, gyvendama Europoje, dažnai iš aplinkinių susilaukdavau keistų žingsnių, kada eidavau gatve ir filmuodavau, tačiau, manau, kai kuri „vlogus“, turi su tuo susitaikyti ir to nebematyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar susilaukiu neigiamų ir piktų komentarų? Žinoma, tačiau į juos niekada nereaguoju, kadangi jau įsitikinau, kad gali užsiimti bet kokia savo mėgstama veikla ir vis tiek visada atsiras tave kritikuojančių žmonių. Taigi, tokiu atveju turime du pasirinkimus: arba į piktus komentarus numoti ranka ir užsiimti tuo, kas kelia malonumą, arba viską mesti vardan ramybės“, – tvirtina pašnekovė.

Justė artimiausi metu sugrįžti į Lietuvą neketina, tačiau priduria, kad kas laukia ateityje, negali nuspėti. Ji atskleidžia, kad savo gyvenimą Lietuvoje įsivaizduojanti, jai gimtojoje šalyje patinka viskas, išskyrus niūrų orą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų