REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priimant sprendimus Seime tenka kliautis opozicija, o jei socialdemokratai nebemato prasmės būti koalicijoje, apie tai turėtų informuoti kuo anksčiau, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Priimant sprendimus Seime tenka kliautis opozicija, o jei socialdemokratai nebemato prasmės būti koalicijoje, apie tai turėtų informuoti kuo anksčiau, sako premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

„Manau, kad šioje situacijoje reikėtų labai aiškiai mūsų partneriams pasakyti: jei jie mato, kad jiems yra žalingas buvimas šitoje valdančiojoje daugumoje, kad jiems yra diskomfortas arba jie nemato prasmės, tai tokią žinią mums, aišku, būtų gerai žinoti kuo anksčiau, tą apsisprendimą ir tai yra gerbtinas požiūris“, – pirmadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

S.Skvernelis taip pat teigė, kad kol kas formalizuoti mažumos Vyriausybę su opoziciniais konservatoriais ar kitomis opozicinėmis frakcijomis yra anksti.

„Labai daug kas priklauso (nuo to – BNS), kas taps nauju socialdemokratų pirmininku, kokia bus suformuota nauja partijos vadovybė ir kiek ji bus įgali ir galės daryti įtaką Seimo narių, dirbančių Seime, veiklai. Kol kas, aš manau, bent jau formalizuoti (mažumos Vyriausybės – BNS) bent jau nematau reikalo.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos su partneriais tęsiasi, šiandien mes taip pat susitiksime kalbėtis apie tam tikrus principinius dalykus“, – sako S.Skvernelis.

Kol kas apie naują koaliciją nekalbėjo

Anot Vyriausybės vadovo, socialdemokratai kaip partneriai reikalingi, kad Vyriausybė galėtų savo programą vykdyti iš esmės.

REKLAMA

„Klausimai man irgi kyla po vieno, antro, trečio tokio sprendimo, ar mes dar esame tie koalicijos partneriai, ar ne, matyt, ir partneriai kelia tokį patį klausimą, ar jie gal irgi jaučiasi kažkur neįvertinti, sakė, kad trūksta bendravimo, dabar bendraujame tikrai pakankamai daug“, – dėstė S.Skvernelis.

Jis teigė su opozicija kol kas nekalbėjęs apie galimą naują koaliciją, bet per susitikimus su opozicinių frakcijų atstovais yra prašęs palaikymo esminėms reformoms, tarp jų – ir urėdijų.

Paklaustas, ar socialdemokratams nepalaikant urėdijų reformos, koalicijų partnerių bus prašoma trauktis, jis tvirtino, kad jų pozicija bus atsakymas į klausimą „ar kolicijos sutartis turi tolesnę prasmę, ar ne“.

REKLAMA
REKLAMA

Sieks įtikinti dėl pertvarkos

S.Skvernelio teigimu, reformos esmė yra ne žmonių atleidimas, o procesų, ypač prekybos mediena, skaidrinimas, išlaikymas balanso tarp ekologijos ir ekonominės-ūkinės veiklos. Jis žadėjo siekti ir valdančiuosius, ir opoziciją įtikinti šios pertvarkos reikalingumu toliau svarstant ją Seimo komitetuose.

„Aš įtikinėsiu ir partnerius, ir kitas frakcijas Seime, kad Vyriausybės pasiūlytas modelis yra geriausias“, – akcentavo Vyriausybės vadovas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su Lietuvos socialdemokratų partija valdančiąją koaliciją sudarė pernai lapkritį. Prieš tai derybos dėl koalicijos vyko ir su konservatoriais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 atstovus, socialdemokratai – 19, konservatoriai – 31.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų