REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Neįprasčiausi kandidatai į 2017-ųjų metų „Euroviziją“: pateko ir Lietuvos atstovas  (nuotr. YouTube)

Šalys, kurios planuoja dalyvauti gegužės mėnesį Kijeve vyksiančiame Eurovizijos dainų konkurse, nesėdi ant laurų ir kruopščiai renka dainininkus ir muzikantus bei dainas, kuriomis tikisi užkariauti Europos širdis.

37

Šalys, kurios planuoja dalyvauti gegužės mėnesį Kijeve vyksiančiame Eurovizijos dainų konkurse, nesėdi ant laurų ir kruopščiai renka dainininkus ir muzikantus bei dainas, kuriomis tikisi užkariauti Europos širdis.

REKLAMA

Kaip visada, kai kurie pretendentai į Eurovizijos nugalėtojo titulą priverčia nustebti ne tik dėl to, jog tai vienas geriausių pasirodymų, tačiau ir dėl gan keisto sceninio sprendimo.

Iš arčiau žvilgtelėkite į būsimus varžovus, kurie savo šalyse rengtose atrankose varžėsi arba vis dar kovoja dėl galimybės pasirodyti didžiojoje Eurovizijos scenoje. Sąrašą parengė užsienio naujienų portalas „Metro.co.uk“, kurie kritiškai ir juokingai įvertino šių atlikėjų galimybes laimėti. 

Rumunija: Ilinca ir Alex Flora – Yodel It!

Dar nė karto Eurovizijos scenoje nesame girdėję jodliavimo, tačiau Rumunijos atstovai yra pasiryžę šiuos tradicinius kalnuotų vietovių garsus pristatyti pasauliui, įkomponuodami juos į modernią pop muziką. Sunku būtų įsivaizduoti Eurovizijos sceną be šių šaunių atlikėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: konkurso gerbėjai taip sujudo išgirdę šią dainą, ir teigė, jog Ilinca ir Alexas Flora laimės atrankas Rumunijoje, o galbūt ir į namus parveš nugalėtojų statulėlę...

REKLAMA

Švedija: Owe Thornqvist – Boogieman Blues

Muzikantas ir reviu atlikėjas Owe Švedijoje laikomas legenda, o dabar, būdamas 87-erių metų, pirmą kartą savo jėgas bando Eurovizijos konkurso atrankose, kuriose atlieka gan lengvai įsimenamą numerį. Jame girdisi ne tik dažnai kartojamas žodis „boogie“, tačiau ir lūpinės armonikėlės garsai.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: taip jau nutiko, kad ši daina trečio „Melodifestivalen“ festivalio raundo metu buvo viena iš dviejų, kuri iškart pateko į atrankų finalą. Jame taip pat varžysis ir Loreen su savo daina. Ar pavyks Owe visus nustebinti ir tapti Švedijos atstovu Ukrainoje? Tikriausiai ne, tačiau vilčių dar yra.

REKLAMA
REKLAMA

Slovėnija: Tosca Beat – Free World

Trys rimtai atrodančios moterys bando sužavėti išskirtiniais operiniais balsais, fone skamba keisti gerkliniai garsai, sparnus dėvintis didžėjus per megafoną rėkia nesuprantamus dalykus, o ekrane didelėmis raidėmis matosi užrašas „laisvas pasaulis“ (angl. free world). Jei „Bado žaidynės“ taip pat turėtų į Euroviziją panašų konkursą, tikriausiai jis atrodytų būtent kaip šios šalies pasirodymas.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: liūdna, tačiau finalo atlikėjai nelaimėjo.

Islandija: Svala – Paper

Norint įrodyti, kad Eurovizija nėra tik didelis keistas renginys, Islandija mums pristato šį numerį, kuris, pretenduoja tapti labiausiai dainininkę Sią primenančiu pasirodymu, bet nepaisant to, yra tikrai vertas dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: šiai šaliai Eurovizijos konkurse pastaruosius porą metų nesisekė, nes pusfinalių metu vis pritrūkdavo balsų, kad būtų leistą pasirodyti didžiojoje scenoje, tačiau, jei šalies gyventojai nori, kad taip nenutiktų ir šiemet, patariame jiems į Kijevą išsiųsti būtent šią atlikėją.

Baltarusija: Vitaly Voronko – What‘s Your Name?

Jei Vitaly jums atrodo kažkur matytas, tai tikriausiai internete stebėjote vyro pasirodymą „Britanijos talentuose“ 2016-ais metais. Užlipęs į sceną vaikinas iškart ėmė groti akordeonu, o teisėjai vis klausė jo vardo. Būtent tai ir įkvėpė sukurti šią dainą. O dar tas šokantis baltasis lokys! Judviejų pasirodymas „Britanijos talentuose“ labai patiko vienam iš teisėjų.

REKLAMA

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: nepateko į Baltarusijoje vykusį finalą. Nieko tokio. Jei likote sužavėti šiuo vaikinuku, visada galite jo pasirodymą „Britanijos talentuose“ stebėti „YouTube“ tinkle.

Lietuva: Sasha Song – Never Felt Like This Before

Sasha Eurovizijos scenoje ne naujokas. Savo šaliai jis atstovavo 2009-ais su daina „Love“ ir, surinkęs 23 taškus, užėmė 23-ią vietą. Jo bandymai atrankose, kurios vyksta bene ilgiausiai iš visų šalių, baigėsi nesėkmingai, nes repeticijų metu nepavyko triukas su ugnimi, nuo kurio nukentėjo dainininko ranka.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: mes šio pasirodymo taip lengvai pro akis nepraleistume.

Estija: Kerli – Spirit Animal

Dėka Francesco Gabbani ir jo šokančios gorilos, Italijos atstovai tikriausiai kišenėje jau turi pergalę Eurovizijoje, tačiau tai nesustabdė konkurso gerbėjų laikyti kumščius už šią atlikėją, nes daugelis jų mano, kad būtent ji galėtų mesti iššūkį itališkai gorilai. Sunku tuo patikėti, nes tokią dainą, kokią estai planuoja siųsti į Kijevą, dažnai rodome tiems, kas mano, jog Eurovizija yra per daug sureikšmintas konkursas. Ši daina tikrai turi šansų, o pasirodyme netgi naudojamas vėjas.

REKLAMA

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: deja, bet ši daina Estijoje rengiamose atrankose pralaimėjo kitiems, kaip manoma, taip pat italų varžovams duetui Koit Toome ir Laurai, kurie dainuos apie Veroną.

Norvegija: Ammunition – Wrecking Crew

Jei Eurovizijos scenoje jums trūksta roko muzikos, išgirdus šią dainą bus sunku susitvardyti. Ją atlieka buvusios Norvegijos rokerių grupės Wig Wam narė. Patikėkit mumis, kad šiai dainai laimėjus atrankas Norvegijoje ir pasirodant finale, rankos visą vakarą pačios kilnosis.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: šią dainą atrankų finale nugalėjo kita grupė, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad Norvegija garsėja gera roko muzika, kodėl panašaus pasirodymo neišsiuntus kitąmet?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portugalija: Jorge Beinvida – Gente Bestial

Nepaisant to, kad konkurse Portugalija dalyvavo 48 kartus, jai dar nė karto nepavyko laimėti. Tačiau tai nesustabdė jų ryžto iškovoti pirmą pergalę, o kandidatų tai padaryti sąraše – šis linksmas ir nerūpestingas vyrukas, kuris kelia įvairias emocijas. Spręsti jums.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: Ech...

Kroatija: Jacques Houdek – My Friend

Ir galiausiai – Jacques iš Kroatijos, kurio pasirodymas susideda iš kalbėjimo, aukštų ir žemų natų išdainavimo, dueto su savimi ir lėtos baladės. Sunkiai suprantame, kaip buvo sukurtas šis stebuklas, tačiau jūs tai privalote pamatyti, nes nuo 2013-ūjų metų, kai Rumunijos dainininkė pasiekė aukštas natas, konkurse to dar nematėme.

Šansai pasiekti atrankas Kijeve: šis pasirodymas tikrai bus ten, tačiau iki finalinės scenos jo dar laukia pusfinaliai. Negalime įsivaizduoti, kaip visa tai atrodys scenoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų