REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Sergejus Maslobojevas (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Sergejus Maslobojevas neslepia – atsitiesti sunkioje tarptautinio bušido turnyro „King of Kings“ (KOK) kovoje Vilniuje padėjo žiūrovai. 29-erių lietuvis tvirtina – jų akivaizdoje geriau kris negyvas, bet nepralaimės.

26

Sergejus Maslobojevas neslepia – atsitiesti sunkioje tarptautinio bušido turnyro „King of Kings“ (KOK) kovoje Vilniuje padėjo žiūrovai. 29-erių lietuvis tvirtina – jų akivaizdoje geriau kris negyvas, bet nepralaimės.

REKLAMA

Atsiprašo, jei nuvylė

Nors S. Maslobojevas kovoje su olandu Thomu Bridgewateru išplėšė papildomą raundą, o po jo laimėjo, pasirodymu patenkintas nebuvo.

„Ant savo kupros apsiėmiau per daug dalykų. Vienas jų – kaip visada, norėjau parodyti geriausią šou iš visų. Kitas – siekiau visiems priminti, kaip kažkada skandavo Remigijaus Morkevičiaus vardą. Nesinorėjo nuvilti nei žmonių, nei Remygos viršuje. Įtampa patrukdė, atrodė, kad prie kojų, rankų pririštos plytos. Norėjosi kuo geriau, išėjo – kaip visada. Buvau labai susikaustęs. Atsiprašau tų, kuriuos nuvyliau, bet stengiausi iš visos širdies“, – tikino S. Maslobojevas.

Jis teigia prieš akistatą su T. Bridgewateru peržiūrėjęs vienos olando kovos vaizdo įrašą. To S. Maslobojevui užteko. Daugiau informacijos pateikė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuvaldos“ pravardę turinčio sportininko teigimu, nestandartiniai T. Bridgewatero smūgiai – labai pavojingi.

„Varžovas puola malūnais, šokinėja, muša… Galbūt iš šono tai nelabai gražu, bet nėra blogo smūgio, jei jis priverčia žmogų atsiklaupti ant ringo“, – kalbėjo S. Maslobojevas.

REKLAMA

Antrajame raunde toks likimas ištiko ir lietuvį. Ringo referis jam skaičiavo nokdauną.

„Smūgis praslydo rikošetu. Kai taip atsitinka su rankomis – nieko baisaus. Tačiau praleidau smūgį keliu. O jis – grynas kaulas, tad masė yra. Parklupau. Ačiū Dievui, neilgam“, – šypsojosi klaipėdietis.

Palaikymas – tarsi narkotikas

S. Maslobojevas trečiajame raunde ėjo į priekį. Lietuviui reikėjo pelnyti teisėjų palankumą. Taktika „Va bank“ padėjo išplėšti papildomas minutes. Nepaisant to, kad po trijų raundų T. Bridgewateris buvo įsitikinęs savo pergale.

REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodo, pirmajame raunde kovojau geriau. Antrąjį dėl nokdauno pralaimėjau. Trečiajame vėl buvau pranašesnis. Taigi taškais pirmasis 10:9 mano naudai, antrasis – 8:10, trečiasis – 10:9. Lygiosios“, – skaičiavo lietuvis.

Nors sportininkas, varžydamasis Lietuvoje, jaučia didžiausią įtampą, jam čia – geriausia pasaulio vieta kovoti.

Pasak „Kuvaldos“, šeštadienį pagrindine jo varomąja jėga buvo žmonės: „Tai – energija, antras kvėpavimas. Buvo nokdaunas, krisdamas išsinarinau kelį. Viskas atrodė taip blogai, bet mąsčiau, kad čia pralaimėti nenoriu, tad nepasiduosiu, eisiu į priekį. Geriau atsigulsiu negyvas, bet nepasiduosiu. Savo žemės neapleisiu. Ėjau iki galo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Siemens“ arenoje sirgaliai ne kartą garsiai skandavo „Kuvalda! Kuvalda!“. Kovotojui toks žiūrovų palaikymas – tarsi narkotikas. „Jo man reikia bent kartą per metus. Nežinau, ką be viso šito darysiu baigęs karjerą“, – mąstė atletas.

S. Maslobojevas teigia pergale nutildęs ir skeptikus: „Žinau, kad kurie žmonės būtų apsidžiaugę, jei pralaimėčiau. Jie trintų rankomis ir tvirtintų: sakiau, kad jis nieko vertas. Stengsiuosi jiems tokios laimės nesuteikti.“

Kovotojas varžosi svorio kategorijoje iki 93 kilogramų. S. Maslobojevas Lietuvoje pasigenda didesnės konkurencijos. Pasak sportininko, daugelis šalies kovotojų grumiasi svorio kategorijose iki 70 ar 80 kilogramų. Bene vienintelis treniruočių partneris – Julius Mocka (+93 kg).

REKLAMA

S. Maslobojevas dažniau kovoja ir savo šalį garsina tarptautinėse arenose.

„Kažkada vaikystėje galvojau, kad būtų šaunu su tokiomis žvaigždėmis bent jau nusifotografuoti. Dabar jie su manimi bendrauja kaip su lygiu. Žinau, kad iš Lietuvos esu vienintelis toks. Turiu parodyti, kad esame maža, bet labai kovinga ir stipri šalis“, – kalbėjo Lietuvos patriotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų