REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
„Fusedmarc“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Oficialiame „Eurovizijos“ dainų konkurso puslapyje „Youtube“ dėl Lietuvos atstovų verda aistros. Tarp patalpintų jau beveik visų šalių atstovų dainų pastebima, kad Lietuvai atstovaujanti grupė „Fusedmarc“ susilaukia daug neigiamų reakcijų. Tai sukėlė nuostabą ir užsieniečiams.

60

Oficialiame „Eurovizijos“ dainų konkurso puslapyje „Youtube“ dėl Lietuvos atstovų verda aistros. Tarp patalpintų jau beveik visų šalių atstovų dainų pastebima, kad Lietuvai atstovaujanti grupė „Fusedmarc“ susilaukia daug neigiamų reakcijų. Tai sukėlė nuostabą ir užsieniečiams.

REKLAMA

Pikti komentarai stebina

Šalia prieš dvi dienas patalpintos „Fusedmarc“ dainos „Rain Of Revolution“ kilo didžiulė diskusija. Visų pirma pastebėta, kad daug vartotojų dainai skyrė „neigiamą“ įvertinimą. Pirmąją dieną neigiamų įvertinimų skaičius lenkė teigiamus, tačiau šiuo metu situacija pasikeitė šaliai naudinga linkme. 

Daugiau nei trys tūkstančiai vartotojų (3,624) dainai skyrė „like”, o 2,5 tūkst. tūkstančių žmonių paspaudė „nepatinka“. Tai užkliuvo ir žmonėms iš skirtingų pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nėra pati geriausia daina, spėju. Bet kodėl tiek daug „dislikų“?“, - angliškai komentavo vartotojas. Jam atsakė keli lietuviai, teigdami, kad už visą negatyvą reikia „dėkoti“ lietuviams.

REKLAMA

Diskusijoje galima rasti ir daugiau nusistebėjimų dėl esamos situacijos. Tiek lietuviai, tiek žmonės iš užsienio tikina teigiamai vertinantys dainą.

„Nustokite spausti „nepatinka“, „Nesuprantu, kodėl tiek daug neigiamų komentarų. Ši daina – kažkas naujo „Eurovizijos“ scenoje“, - rašė vartotojas iš Turkijos. 

Vartotojas iš Ispanijos neslėpė nuostabos: „Vaizdo įrašas patalpintas tik prie minutę ir tiek daug „nepatinka“.“.

Pasidalijo į dvi puses

Per kelias dienas Lietuvos atstovų dainą pakomentavo 539 žmonės. Suprantama, kad neigiamus komentarus skyrė ne tik lietuviai, o diskusija dėl atstovų labai arši.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni labai teigiamai atsiliepia apie dainą, kiti siunčia Lietuvai užuojautas ir tikina, kad mūsų atstovų tikrai neišvysime finale. Atstovas iš Azerbaidžiano teigia, kad tai – „blogiausia „Eurovizijos“ daina“, o vartotojas iš Anglijos mano, kad daina unikali, tačiau nesulauks tiek dėmesio.

Vartotojas Simonas Williamsas irgi išreiškė nuomonę: „Nusivyliau Lietuva. Nepateksite į finalą“.

Po daina daug reiškiasi ir lietuviai. Vieni patys juokiasi, kad visus neigiamus komentarus rašo būtent tautiečiai, kiti peikia pasirodymą, o dar treti tiki unikalumu ir „Fusedmarc“ sėkme. Savo nuomonę ir tvirtą poziciją išreiškė ir atlikėjas, grupės „Original Copy“ narys Audrius Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės tiki, kad spausdami „nepatinka“ jie ištaisys situaciją. Daugelis žmonių reiškia pasipiktinimą, nes ji neatitinka „Eurovizijos“ standartų. Esu labai laimingas, kad mes siunčiame kažką unikalaus, su šviežiu garsu. Vietoj kopijavimo mes bandome pakeisti požiūrį. Žinoma, ši mano nuomonė nepakeis jūsų nuomonės apie dainą, bet „Fusedmarc“ siuntimas yra didžiulis žingsnis Lietuvai“, - angliškai rašė ir šalies atstovus gynė atlikėjas.

Darius Užkuraitis: kad ir ką būtume siuntę, rezultatas būtų panašus

„Eurovizijos“ apžvalgininkas Darius Užkuraitis siūlo neskubėti teigti, jog socialiniame tinkle rodomas nepasitenkinimas daina atsispindės ir konkurse.

REKLAMA

„Kiekvienais metais žmonės susiskirsto į dvi stovyklas. Tai, ką matome socialiniuose tinkluose, dar nieko neparodo. Kai išvažiavo „LT United“, jiems irgi buvo prognozuojama vos ne paskutinė vieta, o tai iki šiol geriausias mūsų pasirodymas“, - sako D. Užkuraitis, nesiryžtantis prognozuoti, kaip žmonės gali balsuoti pusfinalyje.

„Eurovizijos“ apžvalgininkas ramina, jog kiekvienais metais, tradiciškai, žmonių simpatijos pasiskirto per pusę: „Taip jau yra – tarp lietuvių komentarų būtų sunku rasti teigiamą.“

„Aš niekada neprognozuoju, bet galiu pasakyti vieną dalyką – šiemet aš negirdėjau nė vienos dainos, dėl kurios būčiau tikras. Tad kad ir ką būtume išrinkę, rezultatas būtų panašus“, - sako Darius Užkuraitis.

REKLAMA

Paskelbus, kad Lietuvai atstovaus grupė „Fusedmarc“, šalyje kilo nemažas pasipiktinimas. Jį lietuviai reiškė ne tik komentaruose, bet ir sukūrė oficialią peticiją. Prodiuseris Lauras Lučiūnas teigė, kad lietuvių pasipiktinimas neturės jokios įtakos sprendimo.

Išryškėjo ir galimi laimėtojai

Labai svarbu pabrėžti, kad socialiniame tinkle „Youtube“ lietuvių atstovai nėra vieninteliai, sulaukę tokio susidomėjimo. Arši diskusija kilo ir dėl Ispanijos atlikėjo Manel Navarro, kurio pasirodymą „patinka“ spaudžia 2, 6 tūkst. žmonių, o „nepatinka“ – 2,4 tūkst.

Vis dėlto pagal socialinį tinklą išryškėja ir galimi laimėtojai. Pavyzdžiui,  Italijos atstovo Francesco Gabbani pasirodymą, kuriame šoka ir beždžionė, „patinka“ spaudžia daugiau nei 50 tūkst. žmonių, o priešingą nuomonę turi vos penki tūkstančiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švedų atstovas Robinas Bengtssonas, kuriam irgi žadama pergalė, taip pat laimi „patinka“ ir „nepatinka“ kovoje 12 tūkst. prieš keturis tūkstančius rezultatu.

Vis dėlto šalies ekspertai primena, kad viešoje erdvėje reiškiamas palaikymas ar nepasitenkinimas dar neatspindi bendros situacijos. Ar lietuviams pasiseks išvysime gegužės 19-ą dieną, kai „Fusedmarc“ pasirodys antrajame pusfinalyje.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų