REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Žvakė (nuotr. Fotolia.com)

Laidotuvės ir mišios už žiauriai nužudytą Ievą Strazdauskaitę numatomos trečiadienį popiet. Miesto savivaldybė laidotuvių dieną sutartu laiku ragina uždegti žvakes.

29

Laidotuvės ir mišios už žiauriai nužudytą Ievą Strazdauskaitę numatomos trečiadienį popiet. Miesto savivaldybė laidotuvių dieną sutartu laiku ragina uždegti žvakes.

REKLAMA

„Per visą Lietuvą nuvilnijo precedento neturinčios tragedijos banga... Žiauriai nužudyta jauna plungiškė Ieva Strazdauskaitė... Nuoširdžiai kviečiame laidotuvių dieną, t.  y. šį trečiadienį (2017-03-15), nuo 8 iki 8.15 val., visus prisijungti prie bendros mūsų visų užuojautos Ievos artimiesiems, uždegant žvakutes įstaigose ir įmonėse, kabinetuose ir klasėse... Iš anksto Jums dėkojame už supratimą ir palaikymą!“ - dar vakar savivaldybės puslapyje rašė Plungės rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Vaitkevičius.

Nusikaltimas sukrėtė lietuvius

Po baisaus nusikaltimo išaiškėjo kraupios detalės. Naujienų portalas tv3.lt primena, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis komisaras teigė kol kas negalintis atsakyti, ar sulaikytųjų bus daugiau.

„Šiuo metu vyksta tyrimas ir iš tikrųjų negalėčiau pasakyti, kad tai yra visi. Apklausiami asmenys ir tada mes matysime, ar tas ratas gali dar plėstis“, - sakė L.Pernavas. Jis pakartojo, kad, pirminiais duomenimis, įtariamųjų tikslas buvo merginos vairuotas automobilis. Tačiau komisaras tikino negalintis pasakyti, ar automobilis buvo nusižiūrėtas iš anksto. Paklaustas, kas nutiko ne taip, kad įtariamieji nepasiėmė automobilio, L.Pernavas tikino, kad reikia kalbėti apie socialines problemas.

REKLAMA

„Turbūt mums reikia kalbėti ne apie tai, kas nutiko ne taip, ne apie tą automobilį, o apskritai apie sistemines problemas mūsų valstybėje, visuomenėje. Pažiūrėkit, turbūt keli dalykai, kuriuos turime išskirti: tai didžiulė socialinė atskirtis, tai karta asmenų, užaugusių po 1990 metų, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (...) Tai žvėrys, tai yra užaugę alkoholikai, užaugę narkomanai“, - sakė L.Pernavas.

Nužudyta sekmadienio vakarą

Penktadienį policijos vadovas pranešė, kad Plungiškė I.Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo pranešta apie keturis įtariamuosius – 23-26 metų amžiaus Kauno apskrities gyventojus, anksčiau teistus už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas pastaruoju metu būtų sulaukę grasinimų.

Svarbiausių įvykių chronologija:

2017-03-07. Kovo 6 dieną apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė, kuri, pravažiavusi Kauną, dingo;

2017-03-07 iki 2017-03-10. Merginos paieškos tęsėsi beveik savaitę;

2017-03-10. Penktadienį per spaudos konferenciją patvirtinta, kad mergina rasta negyva dar sekmadienio vakarą;

2017-03-12. Buvo sulaikyti šeši įtariamieji;

2017-03-12.Pasak pareigūnų, smurto žymės ant kūno „reiškia, kad ji buvo nužudyta“;

2017-03-12.Vilniaus miesto apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus suimti keturis iš šešių įtariamųjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų