REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Tėvas pasidalino mirusios dukros nuotraukomis: priežastis privers susimąstyti (nuotr. asm. archyvo)

Drąsus tėtis socialiniame tinkle pasidalino širdį veriančia nuotrauka, kurioje jo dukra ligoninės lovoje guli praėjus tik kelioms minutėms po jos mirties.

17

Drąsus tėtis socialiniame tinkle pasidalino širdį veriančia nuotrauka, kurioje jo dukra ligoninės lovoje guli praėjus tik kelioms minutėms po jos mirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Julios Debyshire (16) gyvybė užgeso spalio 15 dieną, praėjus penkioms dienoms po to, kai bandė nusižudyti pasikardama.

REKLAMA

Jos tėtis Adrianas Derbishire (42) rado paauglę sukniubusią ant grindų namuose ir greitai nuvežė ją į ligoninę, kurioje, praėjus kelioms dienoms, jis turėjo priimti agoniją keliantį sprendimą atjungti visus merginos gyvybę dar palaikiusius prietaisus.

Norėdamas pažymėti jos 18-ąjį gimtadienį, du kartus auksą Parolimpinėse žaidynėse laimėjęs ir patyčių prevencijai skirtos kampanijos narys nusprendė pasidalinti šia itin skaudžia fotografija, kuri akcentuotų tai, ką sukelia socialinėje erdvėje patiriamos patyčios.

REKLAMA
REKLAMA

Adrianas teigė, jog daugiau nei 17 mėnesių negalėjo žiūrėti į nuotraukas, kuriose yra jo dukra, tačiau nusprendė, jog būtent ši fotografija paskatins žmones atkreipti dėmesį į internete esamas patyčias ir prisijungti prie su šia problema kovojančios organizacijos SASSY (ang. Support Against Self-harm And Suicide in Youth), kuri buvo įkurta Julios garbei.

„Paviešinti šias nuotraukas buvo sunkiausias mano kada nors priimtas sprendimas. Jos buvo darytos kelios minutės po Julios mirties, o telefone slėpėsi visą šį laiką, nes tuomet dar negalėjau į jas pažvelgti. Kartais sunku tai padaryti ir dabar. Tačiau turėjau taip pasielgti, nes žinojau, kad jos padės atkreipti žmonių dėmesį į tai, kas vyksta aplink. Vietoje to, kad per Julios 18-ąjį gimtadienį įteikčiau jai dovaną, ant dukters kapo nešiau gėles,“ – pasakojo Adrianas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Julia gimė Jungtinėje Karalystėje, o būdama 4-ių persikraustė į JAV, tačiau po 10-ies metų mergina sugrįžo į savo gimtąjį miestą Varingtoną, nes turėjo problemų su patyčiomis internete ir savęs žalojimu.

Tėtis įtraukė dukrą į jo „Inspire Belief Succeed“ kampanijos veiklą, kuri padeda vaikams pasireikšti per sportą. Tačiau jis nesitikėjo, kad iš jo dukros vis dar buvo juokiamasi socialinėje erdvėje. Dėl to Julia lankėsi internetiniuose tinklalapiuose, kurie skatino save žaloti.

Adrianas bandė išgelbėti dukters gyvybę, netgi atliko dirbtinį kvėpavimą, tačiau mergina neatsigavo.

REKLAMA

Julios tėtis neseniai visiškai pasveiko po 2008 metais patirto vos ne mirtino smegenų kraujavimo, kuris pasodino vyrą į neįgaliųjų vežimėlį. Vėliau vyras, kartu su Didžiosios Britanijos Parolimpinių žaidynių rinktine, dalyvaudamas fechtavimo rungtyje, padėjo namo parvežti du aukso ir tris sidabro medalius.

Vyras minėjo, jog sunkiausia jo gyvenimo kova buvo tada, kaip pirmą kartą po dukros mirties jis peržiūrėjo jos nuotraukas. „Vaizdiniai mane privertė jausti tiek daug įvairių emocijų vienu metu, jog man net pasidarė bloga. Tačiau jei tai padės bent vienam tėvui ar šeimai neišgyventi to, ką teko man, tada tai padaryti buvo tikrai verta.“

„Žmonės į tai sureagavo. Sulaukiau tiek daug įvairių žinučių iš šeimų, kurios taip pat neteko vaikų, su padėkomis, kad išdrįsau tuo pasidalinti. Tai taip pat įrodo ir šios situacijos rimtumą bei įvairių prevencinių organizacijų reikalingumą,“ – pasakojo Adrianas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų