REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, kai buvo išplatintas policijos pareigūnų pranešimas apie dingusią merginą Ievą Strazdauskaitę, niekas net neįsivaizdavo, kad savaitės pabaiga žymės tragišką paieškų baigtį.

Pirmadienį, kai buvo išplatintas policijos pareigūnų pranešimas apie dingusią merginą Ievą Strazdauskaitę, niekas net neįsivaizdavo, kad savaitės pabaiga žymės tragišką paieškų baigtį.

REKLAMA

Būtent savaitės pradžioje pranešėme, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė, kuri, pravažiavusi Kauną, dingo.

Galima prisiminti, kokie veiksmai ir naujienos Lietuvą pasiekė vėliau.

Pirmadienis.

Po žinios apie dingusią merginą paieškos pasidarė intensyvesnės.

Pareigūnai tuomet teigė, kad merginos paieškoje dalyvavo daugiau nei šimtas įvairių tarnybų pareigūnų.

„Rasti kai kurie daiktai, kurie mums duoda rezultatą ir pagrindą manyti, kad mes einam teisinga linkme“, - paieškos metu sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio vakarą Policijos departamentas paskelbė automobilio nuotrauką, su kuriuo sekmadienio vakarą išvažiavusi iš Plungės į Vilnių dingo mergina.

REKLAMA

Antradienis.

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad dingusios merginos Ievos Strazdauskaitės paieškos ir tyrimo bylą perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Kadangi tyrimo veiksmai apėmė kelių apskričių teritorijas, buvo būtinas koordinavimas ir kontrolė iš centrinės įstaigos.

Tuomet rašėme, kad, anot vietos gyventojų, merginos tėvas yra Plungėje gerai žinomas verslininkas, todėl pagrobimo versija yra net labai tikėtina. 

Lietuvos policija antradienį pasidalijo dar vienu prašymu dėl dingusios be žinios Ievos Strazdauskaitės. Taip pat išplatintas ir merginos motinos prašymas padėti. „Už informaciją, kuri padės surasti mūsų dukrą Ievą, esame pasiryžę sumokėti 10 tūkst. eurų“, - sakė mama.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmąjį kovo savaitgalį ir mano dukra Ievutė grįžo namo, kaip visada savaitgalį. Ji grįžo namo iš Vilniaus į gimtąją Plungę. Kaip visada – gaminome savaitgalio pietus, šnekučiavomės apie planus ateičiai. Išvažiuojant apkabinau dukrą ir paprašiau, kad būtų atsargi. O ji tik šyptelėjo ir pasakė: „Mam, viskas bus gerai“. Tada dar nežinojau, kad nepraėjus net trims valandoms mus apims baugi nežinia“, - išplatintame įraše kalba jos mama.

Trečiadienis.

Be žinios dingusios merginos paieškos buvo pasistūmėjusios į priekį. Policijos pareigūnai patvirtino, kad buvo rastas merginos mobilaus ryšio telefonas. „Taip, galiu patvirtinti patį faktą, kad telefonas rastas. Bet nieko daugiau nekomentuosiu. Per daug viešinamos detalės šiuo metu gali labiau pakenkti nei padėti“, - teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio rytą neįvardytų šaltinių teigimu, vis daugiau buvo kalbama apie tai, kad mergina pateko į iš anksto paspęstus spąstus – ji pagrobta. 

Ketvirtadienis.

Premjeras Saulius Skvernelis, "Žinių radijo" laidoje paklaustas apie tai, ar seka tyrimą, patvirtino, kad visą laiką gauna atnaujintą informaciją.

„Mane nuolat informuoja policijos generalinis komisaras apie pastangas, pajėgumus ir būdus surasti dingusią merginą. Galiu pasakyti tik tiek, kad matau, jog policija daro maksimaliai viską, kad ši nusikalstama veika būtų ištirta, o dingęs žmogus – surastas“, - sako premjeras.

Penktadienis.

Būtent šią dieną paaiškėjo tragiška žinia.

Plungiškė Ieva Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį, pranešė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį.

REKLAMA

„Policijai pagaliau pavyko išsiaiškinti įvykio aplinkybes – šiuo metu sulaikyti keturi įtariamieji asmenys. Deja, bet gyvos merginos rasti nepavyko, nužudyta mergina rasta Kėdainių rajone“, – penktadienio vakarą Kaune žurnalistams sakė policijos vadovas Linas Pernavas.

Anot policijos vadovo, sulaikyti keturi įtariamieji, jie yra Kauno apskrities gyventojai, jiems 23–26-eri metai, anksčiau teisti už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus. Merginos kūną penktadienį pavyko rasti pagal įtariamųjų parodymus.

Pirminiais duomenimis, nusikaltėliai automobilį ir merginą pagrobė imitavę eismo įvykį, jų tikslas buvo merginos automobilis.

REKLAMA

„Kaip rodo dabar surinkti duomenys, mūsų pirminė versija tvirtinasi: mergina buvo pagrobta. Pagrindinė versija – kad tikslas buvo automobilis. Pagal turimus duomenis, įvykio chronologija buvo tokia, kad prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti“, – sakė L.Pernavas. Pareigūnai dar aiškinasi, kodėl automobilis vėliau buvo paliktas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų