REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonių gyvenimų istorijos yra neįtikėtinos. Kai klausomės, ką tenka išgyventi vienai ar kitai porai, labai dažnai stebimės. Girdime komentarus – aš jo ar jos vietoje tai... Kodėl kartais tenka patirti labai daug visko? Kviečiu jus susipažinti su įžvalgomis, kurios padeda įvertinti santykius, juose vykstančius procesus iš daug aukštesnės pozicijos nei žemės žmogaus akys. Tikiu, kad paskatinsiu susimąstyti ne vieną moterį ir vyrą.

Žmonių gyvenimų istorijos yra neįtikėtinos. Kai klausomės, ką tenka išgyventi vienai ar kitai porai, labai dažnai stebimės. Girdime komentarus – aš jo ar jos vietoje tai... Kodėl kartais tenka patirti labai daug visko? Kviečiu jus susipažinti su įžvalgomis, kurios padeda įvertinti santykius, juose vykstančius procesus iš daug aukštesnės pozicijos nei žemės žmogaus akys. Tikiu, kad paskatinsiu susimąstyti ne vieną moterį ir vyrą.

REKLAMA

Duoklė protėviams

Manoma, kad moteris ir vyras susitinka tuomet, kai jiems lemta vienas kitam išgyventi meilę, nes jų nematomi protėviai juos suveda dėl įvairiausių neužbaigtų užduočių sprendimo. Dauguma žmonių galvoja, kad sprendimas būti su vienu ar kitu partneriu yra tik jų valioje. Sėkmės atveju galime manyti, kad čia mes gerai pasirinkome, nesėkmės atveju galime kaltinti nevykusį likimą. Susitikimo metu vyras ir moteris jaučia vienas kitam dvasinę simpatiją. Juos jungia noras parodyti vienas kitam geriausius savo aspektus. Su laiku pradedame pažinti „prekę“ ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus. Ir dažnai nusiviliame, nebepriimame to žmogaus.

Kur dingsta meilė?

Kai simpatija dingsta, atsiranda priekaištai. Jie – nepatenkintų poreikių pasekmė. Svarbių poreikių. Manoma, kad poreikiai, kurių partneriai vienas kitam negali patenkinti – tai tėvų šeimų patirtys. Jei tėvams reikėjo dėmesio, pagarbos, meilės, tai ir vaikams reikės to paties, kai jie jau bus suaugę. Kai tėvai su savo poreikių patenkinimu sėkmingai nesusitvarkė, stebėdami vyresnius už save, tam tikras deficitas įsirašė į vaikų DNR.

REKLAMA
REKLAMA

Atminkime: mūsų tėvai ir seneliai gyveno karo metu, jiems teko susidurti su netektimis, emigracija, kolektyvizacija ir pan. Mes nešiojamės tam tikrą deficitą. Ką daryti? Įsisąmoninti tai ir patenkinti tuos poreikius. Būtent todėl mes sutinkame žmones, kuriuos įsimylime, mėgaujamės romantiniu laikotarpiu, o vėliau dirbame protėviams svarbų darbą. Ir jis nėra labai malonus.

REKLAMA

Visi nori dėmesio

Moterys ir vyrai santykiuose ieško dėmesio sau. Tai nesąmoningas ir sąmoningas procesas tuo pačiu metu. Nepasitenkinimas kyla tuomet, kai vienas iš partnerių gauna nepakankamai dėmesio iš kito. Galima teigti, kad šis nepasitenkinimas ir yra viena svarbiausių santykių griuvimo priežasčių. Taigi, kai bent vienas iš partnerių liaujasi skirti dėmesio kitam, gali prasidėti kova. Verta žinoti, kad vyrai iš moterų tikisi kitokio dėmesio nei moterys iš vyrų. Tipiška moteriška dėmesio gavimo forma – tai būti išklausytai, būti priimtai. Tipiška vyriška dėmesio gavimo forma – tai priimti iniciatyvą, ją palaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Pvz., kai moteris pasakoja ką nors, vyras gali tik išklausyti ir girdėtos informacijos nevertinti. Kai vyras siūlo ką nors veikti ar dalinasi savo ketinimais, moteris gali tik palaikyti, pritarti, nereikia vertinti. Kai šis mainų ratas sutrinka, moteris ir vyras negauna pakankamai dėmesio. Vyras nesidalina savo ketinimais, nesirūpina naujais įspūdžiais ir todėl nėra pasiruošęs išklausyti ir priimti moterį, nes ji kelia vyrui diskomfortą. Moteris, negavusi dėmesio, neketina pritarti vyro iniciatyvai ir nenori su juo patirti ko nors naujo bei nusivilia juo. Atminkime: grėsmę kelia ilgą laiką nerodomas dėmesys partneriui. Jei praeities santykiuose dėmesio gavimas buvo harmoningas, susikūrė tam tikras svarbus ryšys tarp vyro ir moters.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Santykių kanalas

Tarp vyro ir moters egzistuoja tam tikras santykių kanalas, jausminis ryšys. Nutrūkus santykiams ryšys išlieka, vienam kyla kančia, o kitas tuo pačiu metu gauna daug energijos. Kol ryšys yra, partneriai keičiasi energija šio kanalo dėka. Todėl gerai santykiuose jaučiasi vienas partneris po kito, paeiliui. Atminkime: santykiai – tai pasikeitimas energija, o jausmai, emocijos ir elgesys – tik pasekmės.

Išsiskyrimo atveju svarbu įsisąmoninti šio kanalo – vamzdžio egzistavimą: pasiimkime viską, kas priklauso mums, atiduokime partneriui viską, kas jo; padėkokite savo buvusiam partneriui už dalyvavimą gyvenime ir paskirkite jam vietą savo širdyje; prisiminkime, kad partneriai čia ir dabar patenkina protėvių neišsipildžiusius troškimus. Jei mums nepavyksta to padaryti su vienu partneriu, būtinai atsiras kitas. Tačiau nuo užduoties mes nepabėgsime.

REKLAMA

Sėkmingų santykių startas

Jei norime sėkmingų santykių, vyras, visų pirma, turi išsiskirti su savo mama. Bet kuriam vyrui mama yra jo pirmoji moteris. Pageidautina, kad mama būtų pakankamai brandi, save mylėtų, o berniukas maždaug nuo 14 metų patektų į tinkamų vyrų globą. Labai dažnai dėl savo vidinių baimių mama nesuteikia sūnui laisvės. Per daug dažnai neišmintingos mamų meilės pančiai atima iš berniuko galimybę tapti vyru. Mamos, kurios nesąmoningai ar sąmoningai nenori, kad vaikas užaugtų, skatina vaiką vartoti svaigalus. Labai dažnai sūnūs tampa vyrų pakaitalais ir tik svaigindamiesi užmiršta šią kančią ir neteisybę. Vyrai, prieš susirasdami žmoną, išsiskirkite su mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų