REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Albanijos pilietį, kuris pasinaudodamas suklastotais itališkais dokumentais bandė išskristi į Airiją.

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Albanijos pilietį, kuris pasinaudodamas suklastotais itališkais dokumentais bandė išskristi į Airiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniaus oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai tikrino reisu į Belfastą susiruošusių keleivių dokumentus. Vienas jų pateikė seno pavyzdžio itališką asmens tapatybės kortelę, esą išduotą 23-ejų metų šios šalies piliečiui. Dokumentas VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Keleivio paprašyta lukterėti, o pasieniečiai kortelę pradėjo tyrinėti detaliau.

REKLAMA

„Italui“ tai nepatiko ir jis vis ragino VSAT pareigūnus kuo greičiau leisti jam eiti toliau, mat gali nespėti į lėktuvą. Į Airiją šis vyras tikrai neišvyko, nes pasieniečiai nustatė, kad jo pateikto dokumento blankas yra vogtas, o tapatybės kortelė – klastotė. Keleivio buvo paklausta, gal jis turi dar kokį nors dokumentą. Šis pasieniečiams pateikė ir itališką vairuotojo pažymėjimą to paties 23-ejų metų asmens vardu. VSAT pareigūnai netruko nustatyti, kad ir šis dokumentas yra visiška klastotė.

REKLAMA
REKLAMA

Priremtas įrodymų „italas“ prisipažino esąs Albanijos pilietis. Jis turėjo savo šalies pasą, išduotą 23-ejų šios šalies piliečiui. Dokumentas - tikras.

Oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad šis vyras išvakarėse, ketvirtadienį, į Vilnių atskrido iš Italijos miesto Bergamo. Kadangi tai Šengeno erdvės vidaus reisas, juo vykstančių asmenų dokumentų kontrolė neatliekama nei Italijoje, nei Lietuvoje. Albano bandymas pasinaudoti klastotėmis aiškintinas tuo, kad vystant į Airiją Italijos piliečiams jokių papildomų dokumentų ar vizos nereikia. Su tikruoju Albanijos pasu užsienietis į Airiją galėtų patekti tik turėdamas vizą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Italu prisistačiusį vyrą oro uosto pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Labai panašų atvejį Vilniaus oro uoste pasieniečiai išaiškino ir sausio gale. Tuomet iš Vokietijos vidaus reisu atvykęs Sirijos pilietis bandė pasinaudoti svetimu graikišku pasu ir išskristi į Liverpulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų