REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį savaitgalį Lenkijos mieste Katovicuose praūš Pasaulio elektroninio sporto čempionatas - Intel Extreme Masters Katowice 2017 (IEM).

Jau šį savaitgalį Lenkijos mieste Katovicuose praūš Pasaulio elektroninio sporto čempionatas - Intel Extreme Masters Katowice 2017 (IEM).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IEM Katovicuose vyks jau penktus metus iš eilės, o susidomėjimas šiuo renginiu kasmet auga lyg ant mielių. Spodek arena, kuri talpina virš 11 tūkstančių žiūrovų, šiemet priims "League of Legends", "Counter Strike: Global Offensive (CS:GO)" ir "StarCraft II" žaidimų gerbėjus. Stipriausi šių disciplinų žaidėjai rungsis dėl 650 000 JAV dolerių prizinio fondo.

REKLAMA

Pirmąkart turnyro istorijoje kelių žaidimų finalai yra atskiriami – šį savaitgalį visų dėmesys bus sutelktas į "League of Legends" – šio žaidimo profesionalai iš viso pasaulio kovos dėl 150 000 JAV dolerių organizatorių įsteigto prizo. Jau dabar yra spėjama, jog tai bus vienas iš sėkmingiausių visų laikų IEM renginių, o pati Spodek arena bus sausakimša.

Pirmasis Lietuvos televizijos istorijoje šio grandiozinio renginio tiesioginę transliaciją pateiks ką tik startavęs eSporto projektas ePlay.lt, kurio ekrane su lietuvių kalbos įgarsinimu, komentatoriais bus galima stebėti "League of Legends" kovas. Jau šį šeštadienį ir sekmadienį ePlay.lt parodys grupių etapą, pusfinalius bei didįjį finalą. Pastarąjį bus galima stebėti ir TV6 sekmadienį 22.30 val.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalus "League of Legends" žaidėjas, treneris ir analitikas Tomas Špiliauskas sako, jog pats laikas ištraukti eSportą iš stereotipų šešėlio: „Jei jau per televiziją rodysime oficialias transliacijas lietuviškai, tai rodo, kad eSportą pripažįstame ir kad tai yra svarbu. Daug metų Lietuvoje vyravo požiūris, kad žaidėjas – tai pas mamą gyvenantis, gyvenimo neturintis ir asocialus žmogus. Ir toks požiūris dažnai žlugdo ir neskatina žaidėjų vystyti savo talento ir siekti aukštumų. Tad transliacijos lietuviškai per televiziją labai prisidės prie stereotipo laužymo ir parodys eSportą bei žaidėjus tokius, kokie jie ir yra“, – kalbėjo T. Špiliauskas, kuris bus vienas iš transliacijos komentatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ePlay.lt ties tuo sustoti neketina ir jau kitą savaitgalį, kovo 4-5 dienomis transliuos ir Lietuvoje itin populiaraus "Counter Strike: Global Offensive" IEM Katovicų finalus, kuriems skirtas net 250 000 JAV dolerių prizinis fondas.

TV3 eSporto projektų vadovo Simono Budraičio teigimu, tai, kad šis renginys bus transliuojamas ir garsinamas lietuviškai, padeda kurti infrastruktūrą ir parodyti žmonėms, jog eSportas jau nebėra niša, bet tapo socialiniu, kultūriniu ir net ekonominiu reiškiniu.

„Lietuva turi talentingų eSporto atletų, tačiau mažas visuomenės palaikymas ir kol kas ganėtinai silpna infrastruktūra apsunkina procesus, todėl tiek tokių renginių transliacijos, tiek ePlay.lt projektas, kurio tikslas kurti Baltijos šalių eSporto infrastruktūrą, tiek edukacija padės žaidėjams siekti aukščiausių rezultatų“, – tikisi S. Budraitis.

ePlay.lt atstovas interviu metu užsiminė ir apie netrukus startuosiančią Varlė.lt Lietuvos eSporto lygą, kurios prizinį fondą sudarys ne mažiau nei 5000 eurų. Dėl stipriausiųjų titulo kovos CS:GO, League of Legends ir Overwatch disciplinų atstovai. Daugiau informacijos apie lygą artimiausiu metu galėsite rasti ePlay.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų