REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Akibrokštas: Adele atsisakė priimti „Grammy“ už metų albumą

Sekmadienio vakarą JAV įteikti prestižiškiausi metų muzikiniai apdovanojimai – „Grammy“, o britų atlikėja Adele namo iškeliavo susižėrusi svarbiausius titulus. Jai į sceną teko lipti atsiimti statutėles už metų dainą ir albumą, tačiau dėl pastarojo muzikos pasaulyje kilo skandalas – dainininkė apdovanojimo atsisakė.

Sekmadienio vakarą JAV įteikti prestižiškiausi metų muzikiniai apdovanojimai – „Grammy“, o britų atlikėja Adele namo iškeliavo susižėrusi svarbiausius titulus. Jai į sceną teko lipti atsiimti statutėles už metų dainą ir albumą, tačiau dėl pastarojo muzikos pasaulyje kilo skandalas – dainininkė apdovanojimo atsisakė.

REKLAMA

Gavusi apdovanojimą už baladę „Hello“, ji į sceną lipo kartu su prodiuseriu Gregu Kurstinu. 

„Ačiū, kad buvote su manimi kantrūs ir padėjote sukurti mano mėgstamiausią dainą, kokią esu atlikusi“, – atsiimdama apdovanojimą sakė dainininkė, nors jai jau antrąkart iš eilės savo pasirodymą teko pradėti iš naujo dėl techninių trikdžių.

 

„Hello“ įveikė amerikietės atlikėjos Beyonce (Bijonsės) aštroko tono dainą „Formation“.

REKLAMA
REKLAMA

Adelei šis geriausios metų dainos apdovanojimas – jau antrasis. Ji taip pat triumfavo per 2012 metų „Grammy“ ceremoniją kartu su anglu prodiuseriu Paulu Epworthu, dainos „Rolling in the Deep“ kūrėju.

REKLAMA

Apdovanojimo atsisakė 

Adele pavyko aplenkti atlikėją Justiną Bieberį ir jo albumą „Purpose“, reperį Drake‘ą ir jo albumą „Views“, bei Beyonce albumą „Lemonade“, ir atsiimti apdovanojimą už savo dainų rinkinį. Ant scenos dainininkė sunkiai tramdė ašaras, tačiau neslėpė ir liūdesio.

Adele dėkojo savo gerbėjams ir negalėjo patikėti, kad jos rankose šis apdovanojimas.

„Prieš penkerius metus, kai paskutinį kartą stovėjau šioje scenoje, laukiausi, tačiau dar to nežinojau. Buvau apdovanota, o netrukus sužinojau, kad esu nėščia, o tai buvo didžiausia palaima mano gyvenime. Tapus mama praradau dalį savęs, teko daug ištverti, iškentėti“, - kalbą pradėjo atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet aš negaliu priimti šio apdovanojimo. Aš esu labai dėkinga, tačiau mano gyvenimas yra Beyonce, ir jos albumas „Lemonade“ buvo nepaprastas, taip gerai apgalvotas. Taip pat toks gražus ir jaudinantis sielą, nes mes galėjome pamatyti kitokią tavo (kreipiasi į Beyonce – aut. past.) pusę, ir mes tai labai vertiname.

Mes visi atlikėjai tave dieviname. Tu esi mūsų šviesa. Ir tai, kaip tu verti mus jaustis, kaip tu padedi tamsiaodžiams įgyti pasitikėjimo, kovoti už tave. Aš tave labai myliu. Visada mylėjau. Ir visada mylėsiu“, - nuo scenos kalbėjo atlikėja.

Ši graži kalba sujaudino dainininkę Beyonce, kurios reakciją užfiksavo kameros. Ji tyliai dėkojo Adele, tačiau muzikos pasaulyje kilo sumaištis. Svarbiausia, Adele apdovanojimą sulaužė, teigdama, kad vieną dalį duos Beyonce. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ką ji po galais turi dar padaryti?“, - nuo scenos klausė Adele. Vis dėlto toks jos bandymas pagerbti Beyonce kai kuriems atrodė tarsi profesionalios komisijos, skyrusios jai apdovanojimą, įžeidimas.

Apie „Hello“

„Hello“ buvo pirmasis singlas iš Adele albumo „25“, lydėjusio didžiulės sėkmės sulaukusį jos albumą „21“. Ši daina įrodė, kad britės milžiniškas komercinis pasisekimas nė kiek nesumažėjo.

Adele pasirinko nekeisti savo pergalės formulės – dainuoti širdgėlos kupinas balades. Ilgesingosios „Hello“ tekste kalbama apie jos nesėkmingas pastangas atrasti žmogų iš jos praeities ir atsiprašyti.

„Hello“ daug kur pasaulyje karaliavo muzikinių topų viršūnėse ir tapo pirmuoju singlu, kurio per pirmąją savaitę nuo išleidimo buvo parduota daugiau kaip milijonas kopijų.

REKLAMA

Šios dainos muzikinis klipas, režisuotas kanadiečio kino kūrėjo Xavier Dolano (Ksavjė Dlano), buvo pirmasis kada nors sukurtas naudojant brangią IMAX technologiją. Be to, jis yra 10-asis daugiausiai kartų per „YouTube“ peržiūrėtas įrašas.

Adele atliko „Hello“ per sekmadienį Los Andžele vykusios „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos atidarymą. Jos antrosios dainos „Fastlove“, skirtos velionio atlikėjo George'o Michaelo (Džordžo Maiklo) atminimui, pradžia buvo nevykusi, todėl Adele turėjo sustoti ir pradėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų