REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
136
Šeštoji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antradienio vakarą nufilmuota jau šeštoji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka, kurioje kaunasi ne tik scenos naujokai, bet ir visiems puikiai žinomi dainininkai.

136

Antradienio vakarą nufilmuota jau šeštoji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka, kurioje kaunasi ne tik scenos naujokai, bet ir visiems puikiai žinomi dainininkai.

REKLAMA

Komisijos kėdes užėmė kaip visada kompetetinga komisija: „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, vokalo mokytojas ir atlikėjas Povilas Meškėla bei dirigentas Vytautas Lukočius.

Šiame etape kaunasi 12 dalyvių, kurie jau sykį pasirodė „Eurovizijos“ atrankų scenoje. Tačiau nors pasirodymai skamba jau nebe pirmąjį kartą – jaudulio ne mažiau, pripažįsta atlikėjai.

Balsavimas

Laidos pabaigoje paaiškėjo, kad atrankose toliau dalyvauja Aistė Pilvelytė, Kotryna Juodzevičiūtė, „Queens of Roses“, Sasha Song, Mia, Valerija Iljinaitė ir Alanas.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą paliko 4 dalyviai: Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė, Neringa Šiaudikytė, Evaldas Vaikasas bei Golden Monkeys.

Sasha Song

Didžiosios „Eurovizijos“ ragavęs atlikėjas šiemet atrankose pasirodo su būriu pagalbininkų. Tiesa, šįkart savo pasirodymą dalyvis nusprendė kiek atnaujinti pasitelkęs specialiuosius efektus.

REKLAMA

„Manau jam pavyko, tas pagrindinis dainos motyvas gana įsimenantis. Kalbant apie patį dainavimą, manau, kad turėjote daug teksto, tačiau sugebėjote jį greitai artikuliuoti. Manau, kad uždėjote gero lygio kartelę šiandien“, - po pirmojo pasirodymo kalbėjo V. Lukočius.

„Dėmesį sutelkiau į patį pasirodymą. Šįkart vaizdas scenoje buvo daug tvarkingesnis, nei praėjusį kartą. Man patiko maži sceniniai triukai, pokštai su ekranu“, - pastebėjo R. Zilnys.

Valerija Iljinaitė

Po peršalimo ligų atsigavusi atlikėja scenoje pademonstravo vokaliai stiprų pasirodymą. Praėjusį kartą iš komisijos kritikos dėl balso manieringumo gavusi dalyvė šįkart suspindo it gryniausias deimantas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nušvitau klausydamas. Jūs esate puiki atlikėja. Toliau stovėkite scenoje, jūs privalote būti joje. Tai sudėtinga daina, su ja reikėtų važiuoti į vokalinius konkursus. Aš manau, kad ši daina skirta kiek kitokiam konkursui, nei „Eurovizija“, tačiau – plojimai jums“, - sakė D. Užkuraitis.

„Aš žiūriu į žmogų, kuriuo didžiuojuosi. Tu esi kieta mergina. Tu puikiai dainuoji. Pagarba, šaunuolė“, - emocingai dalyvę sveikino P. Meškėla.

Alanas

Bene daugiausiai dėmesio tą vakarą gavo scenos vilkas – Alanas Chošnau, kuris šiame konkurse prisistato trumpu sceniniu vardu Alanas.

Nuotaikingą kūrinį „7 days“ pristatęs dalyvis jau anksčiau sulaukė atlikėjo Vaido Baumilos kritikos. Neva daina, jos atlikimas ir visas įvaizdis primena senesnius laikus. Tai priminti panoro ir „Eurovizijos“ atrankų vedėja Gabrielė Martirosianaitė: „Vaidas Baumila šį kūrinį priskyrė 1995-iesiems, ką jam norėtum atsakyti?“, - provokavo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš jį galėčiau pasveikinti su gimtadieniu“, - ironiškai atkirto Alanas.

Dainininko pasirodymą komisija įvertino dvejopai.

„Alanai, jūs pakeitėte įvaizdį. Nežinau ar tai geras pasirinkimas. Aš nelabai sutinku, ką sakė Vaidas Baumila, aš pilnai tikiu, kad ši daina gali skambėti radijo stotyse. Šiame etape visi kūriniai stiprūs. Džiugu, kad šiame kūrinyje jūs galite būti savimi“, - dėstė R. Zilnys.

„Trūko plastikos, atrodė, kad daug tūpčioji – gal arkliais jodinėji? Aš nematau, ką tu nori pasakyti, tik girdžiu, todėl tai kontrastuoja. Linkiu surasti choreografą, kuris galėtų patobulinti pasirodymą“, - vertino V. Lukočius.

REKLAMA

Greta Zazza

Dalyvė Greta Zazza į sceną lipo su daina „Like I love you“. Dalyvė jau anksčiau tapo R. Zilnio favorite. Šįkart jai akomponavo du profesionalūs šokėjai.

„Man labai patiko. Labai graži daina. Galiu pasakyti tik viena – viskas yra užtikrinta, intonacija superinė, „draivas“ geras, sėkmės“, - teigė P. Meškėla.

„Pasirodymas buvo stilingas, daina tikrai gera, šiuolaikinė elektroninė popmuzika. Linkiu žingsniuoti toliau. Tokį numerį visiškai įsivaizduoju bet kuriame „Eurovizijos“ etape“, – žavėjosi D. Užkuraitis.

Aistė Pilvelytė

„Eurovizijos“ atrankų senbuvė Aistė šiemet žiūrovus ir komisiją bando pavergti ugninga daina „I‘m like wolf“.

REKLAMA

„Turite vieną geriausių kūrinių šiame projekte. Šį vakarą niekas negriuvo, pasirodymo tobulinti net nereikia. Išlaikykite jį tokį ir toliau. Bravo, man labai patiko“, - gyrė R. Zilnys.

„Aš visiškai palaikau Ramūną. Puiki atlikėja, kamera jus rodė 3 minutes ir į jus buvo nenuobodu žiūrėti. Jūs šią dainą išspinduliuojate velniškai gerai“, - sakė D. Užkuraitis.

Evaldas Vaikasas

Evaldas Vaikasas atliko romantišką dainą „Fire kisses“. Vaikinas sulaukė užuojautos iš komisijos, kad jam teko pasirodyti iškart po favorite laikomos A. Pilvelytės.

„Po tokio stipraus pasirodymo pasigedau vidinio „draivo“, tačiau ir pati daina labai nedėkinga. Tiesa, man patinka jūsų balso tembras“, – kalbėjo P. Meškėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu V. Lukočius atkreipė dėmesį į dalyvio sceninius judesius, kurie, jo nuomone, nuobodžiai kartojosi. Komisijos narys siūlė tobulinti pasirodymą.

Neringa Šiaudikytė

Ne vienerius metus muzikos pasaulyje besisukanti Neringa „Eurovizijos“ atrankose klausytojų širdis virpina meilės balade.

„Trūko dar ko nors. Neringa jau nebe pirmus metus dalyvauja šiame konkurse. Manau, kad ji susirado kol kas geriausią kūrinį sau. Problema ta, kad šio vakaro atrankos koncertas yra žiaurus – konkurencija milžiniška. Kūriniai šiandien tikrai stipresni nei praėjusią savaitę. Manau, kad dabar vien gražaus balso nebepakanka. Tokiu atveju, reikėtų pagalvoti apie pasirodymo tobulinimą. Daina nublanko prieš kitas“, - prisipažino R. Zilnys.

REKLAMA

„Sutinku, ką sakė Ramūnas. Aš pasakysiu taip: daina yra gera, bet Neringa ją dainavo labai subtiliai, moteriškai“, - pasirodymo stiprumu abejojo P. Meškėla.

„Queen of Roses“

Merginų trio „Queens of Roses“ savo laimės nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ieško su daina „Fisherman“.

„Man susidarė įspūdis, kad nežinia į kurią reikia žiūrėti. Man šitoj choreografijoj trūko sinchrono, kliuvo žingsneliai. Dainavot jūs puikiai, bet bardakėlis, liaudiškai sakant, mane privertė skaičiuoti jūsų klaidas“, – vertino V. Lukočius.

„Man ši daina sužadino apetitą. Pasirodymas buvo vienas geriausių istorijoje. Jūs atrodėte atsipalaidavusius, jūsų veidai švietė. Aš žiūrėjau į jūs, jūs šypsojotės, todėl mano nuotaiką taip pat pakėlėt“, - džiaugėsi D. Užkuraitis.

REKLAMA

„Iš esmės, daina yra visiškas blogis. Bet tai, ką jūs darote scenoje – fantastika. Į kitą etapą jūs greičiausiai nepateksite, tačiau scenoje jūs visiškai linksminotės“, - pastebėjo R. Zilnys.

Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

Nuotaikinga Vido Bareikio ir Ievos Zasimauskaitės daina „I love my phone“ sulaukė teigiamų komisijos vertinimų.

„Vidas šauniai iškėlė šių laikų problemą. Tik trūko istorijos, būtų smagu, kad vizualizacijos turėtų tęstinumą ir vystymąsi. Idėja gera, tai liečia kiekvieną iš mūsų“, - teigė V. Lukočius.

„Man labai patiko. Toks dicko stiliaus kūrinukas. Vidas kartu su Ieva – menininkai. Bravo“, - gyrė P. Meškėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kotryna Juodzevičiūtė

Dalyvė, atlikdama dainą „Love Shadow“, baltą aprangą šįkart išmainė į juodos spalvos drabužius. „Skanu, šiuolaikiška ir taip stilinga“, - pasirodymą įvertino konkurso vedėja G. Martirosianaitė.

„Man daina gera. Ji yra chaotiška. Kartais atrodo, kad ji suklijuota iš trijų skirtingų kūrinių, tačiau tai nėra blogai. Kartais jūs, Kotryna, atrodote labai susikaupusi, lyg sportininkė, trūkta šiek tiek atsipalaidavimo. Norėtųsi, kad mėgautumėtės šiuo kūriniu. Aš noriu šios dainos kitame etape“, - dėstė R. Zilnys.

„Negaliu nepastebėti, kaip tu fantastiškai valdai savo balsą. Žaviuosi. Bravo! Aš žinau, kad svarbu ir vaizdas, ir garsas. Noriu pasakyti, kad viskas buvo subtiliai ir gražiai atlikta“, - reziumavo P. Meškėla.

REKLAMA

„Golden Monkeys“

Vienintelis lietuviškai uždainavęs dalyvis šiame etape pristatė ugningą kūrinį „Septyni dievai“.

„Tikiu kiekvieno atlikėjo sėkmė, jei jis pats tuo tiki. Svarbu, kiek daug dainininkas įdeda pastangų. Norėčiau, kad pasirodymas būtų labiau kosmopolitiškas, lietuviai jus supranta, tačiau kaip kiti? Galbūt tam padėtų vizualizacija“, - mąstė V. Lukočius.

„Viską dainavai iš širdies. Šiandien tai yra išskirtinis gabalas savo stilistika. Esmė, kaip žmogus jį paduoda. Tai buvo stipru, kieta. Tai tikrai buvo labai lietuviška, kas yra stipru“, - gyrė P. Meškėla.

Vilija Pilibaitytė-Mia

Paskutinė į sceną lipo scenos veteranė Mia su daina „Sacrifise“. Pasiruošti savo pasirodymui atlikėja su komanda truko kelias minutes. „Pinigų neskaičiuoju savo pasirodymui. Man visiškai jų negaila. Viskas dėl klausytojų, stengiamės tik dėl žiūrovų“, - savo sceninę atributiką, kurią sudaro eilė laiptų ir sostas, laidoje komentavo Mia.

REKLAMA

„Jūs išbandote mano nervus. Man iš tikrųjų buvo labai baisu. Turiu jums pasiūlymą, paimkit gražų vaikiną, kuris jis jums laikys už rankos. Tuomet jūs galėsite ramiau dainuoti. Režisierius specialiai nerodė jūsų veido lipant, matyt, tikrai buvot susikaupusi. Gal reikėtų atsisakyti bent trijų laiptelių? Daina gana standartinė, šio kūrinio puošmena esate jūs“, - komentavo D. Užkuraitis.

„O tas sostas tikrai reikalingas? Jis jums varo stresą. Tokią pompastiką mėgsta Kirkorovas ar Baskovas. Jūs turite emociją, tačiau ji pradžioje buvo nestipri, galbūt dėl to streso ant laiptų“, - svarstė R. Zilnys.

„Artistas visais laikais buvo ekstremalas. Arba tu turi padaryti, arba išvis atsisakyti to sumanymo. Tavo pasirodymas karališkas, stiprus pasirodymas. Viskas yra labai stipru, visi dus kai tu lipsi ir nulipsi nuo sosto“, - rėžė P. Meškėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų