REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiacos“ (nuotr. Fotodiena/Žygimanto Gedvilos)

Kauno „Žalgiris“ po trijų iš eilės pergalių Eurolygoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Pirėjuje vykusiose rungtynėse kauniečiai 73:64 nusileido „Olympiacos“ krepšininkams.

28

Kauno „Žalgiris“ po trijų iš eilės pergalių Eurolygoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Pirėjuje vykusiose rungtynėse kauniečiai 73:64 nusileido „Olympiacos“ krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors pirmi du kėliniai buvo visiškai lygūs, lūžis įvyko paskutiniame ketvirtyje, kuriame „žalgiriečiai“ užstrigo varžovų gynyboje ir pelnė vos 10 taškų, tuo tarpu varžovai atsakė 17-ka.

REKLAMA

Po pirmųjų 20-ties minučių kauniečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 10-17, tačiau po 40-ties minučių skaičiai buvo ne „Žalgirio“ naudai (29-32 varžovų naudai).

Paulius Jankūnas visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše aplenkė Šarūną Jasikevičių ir tapo rezultatyviausiu Lietuvos krepšininku turnyro istorijoje.

„Olympiacos“: G. Printezis (10 atk. kam., 30 naud. balų) 17, M. Lojeski 12, V. Spanoulis 11, K. virch (6 atk. kam.) ir D. Waters 8.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: L. Lekavičius (5 rez. perd) 11, P. Jankūnas (5 atk. kam.) 10, L. Westermann 9, B. Motum (5 atk. kam.) 7, K. Pangos ir E. Ulanovas (5 atk. kam.) po 6.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Susitikimo pradžia buvo rami, abi komandos geriau gynėsi nei puolė (2:2). Paulius Jankūnas sumetė dvi baudas ir pagal pelnytų taškų skaičių Eurolygoje išsilygino su Šarūnu Jasikevičiumi (2343 tšk.).

Komandų puolimas įsibėgėjo ir po Antano Kavaliausko dvitaškio svečiai išsiveržė į priekį 14:15.

„Olympiacos“ pataikė keletą tritaškių, o po pirmųjų 10-ties minučių rezultatas buvo lygus 19:19. Paskutiniosios atakos metu varžovus pergudravo Lukas Lekavičius, kuris netikėtai metė iš toli, o prieš jį prasižengė varžovas, tad įžaidėjas metė tris baudų metimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Antrajame kėlinyje ilgai nuo suolo nekilo vienas „Olympiacos“ lyderių Vassilis Spanoulis, kuriam rungtynių pradžia nelabai sekėsi. 

Kėlinio eiga buvo apylygė, puikiai rungtyniavo Lukas Lekavičius, kuris buvo ir vienas pergalės kalvių rungtynėse su „Barcelona“.

Kėlinį tritaškiu su sirena užbaigė prabilęs Vassilis Spanoulis, o po pirmųjų 20-ties minučių rezultatas buvo lygus 35:35.

Pirmoje pusėje džiugino kova dėl atšokusių kamuolių, kurią kauniečiai laimėjo 10:17.

Trečias kėlinys

Netikėtą tritaškį įsūdė L. Westermannas, vėliau iš toli pataikė K. Pangosas ir, sužaidus beveik 5 minutes, „Žalgiris“ pirmavo 41:43.

REKLAMA

Du tritaškius iš eilės pataikė „Olympiacos“ ir susigrąžino pranašumą į savo rankas (47:45). 

Ketvirčio pabaigoje į priekį truktelėjo aikštės šeimininkai, o Šarūnas Jasikevičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Po trijų kėlinių 56:54 pirmavo Graikijos ekipa.

Ketvirtas kėlinys

Mattas Lojeski pataikė itin sudėtingą tritaškį per B. Motumo rankas ir, sužaidus tris minutes, graikai pirmavo 5 taškais (60:55).

Prieš Edgarą Ulanovą prasižengė varžovas, jam buvo skirta nesportinė pražanga, o „Žalgiris“ prie varžovų kiek priartėjo (64:61).

REKLAMA

„Olympiacos“ toliau didino persvarą ir, likus žaisti daugiau nei dvi minutes, pirmavo jau 7 taškais, o tada tritaškį smeigė Vassilis Spanoulis (71:61).

Prieš rungtynes

Iki šių rungtynių kauniečiai nukovė Maskvos „CSKA“ (79:74), Stambulo „Daruššafaka“ (66:69) ir „Barcelona“ (89:85).

Pirmajame šio sezono susitikime „Olympiacos“ šventė pergalę Kaune 75:88. Ten aikštės šeimininkams 18 taškų pelnė Paulius Jankūnas, jis taip pat atkovojo 7 kamuolius.

Varžovų gretose po 16 taškų sumetė Kostas Papanikolaou ir Mattas Lojeski, kuris pridėjo ir 8 atkovotus kamuolius.

Rezultatyviausias Pirėjaus ekipos krepšininkas šiame sezone yra Vassilis Spanoulis, kuris renka po 12,9 taško ir atlieka po 6,4 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų