REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokėjimų sistema Paysera nusprendė išplėsti pinigų išgryninimo tinklą. Pasak įmonės, tai padaryta matant vis dar didelį Lietuvos gyventojų poreikį gryniesiems pinigams. 

Mokėjimų sistema Paysera nusprendė išplėsti pinigų išgryninimo tinklą. Pasak įmonės, tai padaryta matant vis dar didelį Lietuvos gyventojų poreikį gryniesiems pinigams. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol atlikti grynųjų pinigų operacijas su Paysera galima visuose Lietuvos spaudos kioskuose ir Narvesen parduotuvėse. Tai daugiau nei 200 naujų vietų visoje Lietuvoje.

REKLAMA

Naujas išgryninimo būdas Lietuvoje

Pasak Paysera plėtros vadovo Liudo Kanapienio, iki šiol nei viena mokėjimų įstaiga nebuvo panaudojusi šio patogiose vietose išsidėsčiusio tinklo siekiant atlikti grynųjų pinigų operacijas. Paysera pinigų išgryninimui panaudojo naują, iki šiol dar Lietuvoje netaikytą būdą, skenuojant unikalų kodą iš mobiliosios programėlės.

„Iki šiol, mūsų klientai galėjo išsigryninti pinigus visuose bankomatuose už 1 EUR nepriklausomai nuo to, kokia suma išgryninama, tačiau tam reikėjo turėti Paysera VISA mokėjimo kortelę. Dabar to visiškai nereikia, o ir kainuoja tai tik 0,50 EUR už operaciją, kurios metu galima išsiimti iki 1000 EUR. Norint išgryninti pinigus užtenka turėti Paysera mobiliąją programėlę ir joje sugeneruotą unikalų kodą pateikti Narvesen parduotuvėse ar Lietuvos spaudos kioskuose bei pasakyti pageidaujamą išimti sumą“, - pasakoja L. Kanapienis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, programėlės sugeneruotas kodas yra vienkartinis ir veikia tik trumpą laiką, tad tai visiškai saugu, o ir pati programėlė yra apsaugota kodu arba pasirinktinai piršto antspaudu. Nebereikia jokių mokėjimo kortelių ar dokumentų, nes Paysera jau ir taip yra identifikavusi klientus, kuriems yra teikiama ši paslauga.

Atliekant pinigines operacijas yra taikomi tam tikri limitai, tad minimali išgryninimo suma yra 10 EUR, o maksimali 1000 EUR. Lietuvos spaudos kioskuose ir Narvesen parduotuvėse taip pat galima papildyti ir Paysera VISA kortelės sąskaitą, tiesiog skenuojant kitoje kortelės pusėje esantį unikalų kodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abipusė nauda

Naudą mato ir Lietuvos spaudos kioskų bei Narvesen parduotuvių tinklus valdančios kompanijos UAB ,,Reitan Convenience Lithuania” atstovas Gytis Cislikauskas.

„Mums tai naudinga ne tik dėl to, kad gauname pajamas už šias grynųjų pinigų operacijas, bet ir dėl to, kad tikimės sutaupyti. Jeigu Paysera klientai išsigrynins pinigus mūsų prekybos vietose, jų mažiau liks mūsų kasose ir rečiau reikės atlikti pinigų inkasavimą“, - dėsto G. Cislikauskas.

Jis taip pat priduria, kad tai gali paskatinti pardavimus, nes išsigryninti ar įnešti pinigus atėję klientai gali įsigyti ir jų siūlomų prekių.

REKLAMA

Planuose dar didesnė plėtra

Paysera plėtros vadovas taip pat pasakoja, apie naujus planus dar labiau išplėsti grynųjų pinigų išėmimo ir įnešimo tinklą. Pasak jo, tai turėtų įvykti jau visai netrukus ir papildyti tinklą dar beveik 200 vietų visoje Lietuvoje.

„Mes jau atlikome integraciją su Lietuvos pašto finansinių paslaugų tinklu PayPost, tad techniškai pinigų išgryninimas ir įnešimas jau galėtų veikti, tačiau dar liko keletas formalumų, kuriuos turime sutvarkyti prieš PayPost pradedant teikti šią paslaugą“, - dėsto Paysera atstovas.

Pinigus taip pat šiuo metu iš Paysera sąskaitos galima ir nemokamai išsigryninti Paysera klientų aptarnavimo centre Vilniuje, o Perlo terminaluose arba bet kuriame bankomate su Paysera VISA mokėjimo kortele už 1 EUR. Prisijungus Lietuvos spaudos kioskus ir Narvesen parduotuves su Paysera pinigus galima išgryninti daugiau nei 3400 vietų visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų