REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ketina iš naujo įvertinti pastaraisiais metais vykusių vienų didžiausių Lietuvoje verslo grupių „Vilniaus prekyba“ ir „MG Baltic“ įmonių tyrimų rezultatus.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ketina iš naujo įvertinti pastaraisiais metais vykusių vienų didžiausių Lietuvoje verslo grupių „Vilniaus prekyba“ ir „MG Baltic“ įmonių tyrimų rezultatus.

REKLAMA

„VMI patvirtina, kad sudaryta institucijos specialistų komanda įvertins pastaraisiais metais priimtų sprendimų dėl minėtų verslo grupių įmonių pagrįstumą. Šiuo metu VMI vykdo net keletą tyrimų, susijusių su minimomis įmonių grupėmis. Siekiant užtikrinti jų rezultatų nešališkumą, sprendimų pagrįstumą, patikrinimų eigą vertins geriausi VMI ekspertai“, - BNS sakė VMI laikinasis viršininkas Artūras Klerauskas.

Pasak jo, VMI taip pat ketina atlikti susitarimų su mokesčių mokėtojais bei įpareigojančių sprendimų procedūrų antikorupcinį jų vertinimą ir, jei reikės, sukurs bei įgyvendins priemones, minimizuosiančias korupcijos apraiškų galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija sausio 20 dieną atleido VMI viršininką Dainorą Bradauską, nustačius, kad jis koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui teikė informaciją apie „Vilniaus prekybos“ ir VP grupės akcininkų mokestinius patikrinimus, ši informacija buvo naudinga šioms dviem verslo grupėms.

REKLAMA

VMI nuo 2015-ųjų vasaros tiria galimas mokesčių vengimo schemas „Vilniaus prekybos“ grupėje. Šiame tyrime VMI bendradarbiauja ir su Latvijos bei Estijos mokesčių inspekcijomis. Tyrimas pradėtas po to, kai smulkusis VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų, prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, skirtų tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų.

VP grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausioje 2016-ųjų politinės korupcijos byloje buvo apklausta „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos bendrovės „Bertona Holdings“ Lietuvos skyriaus vadovė Diana Dominienė. Ji teigė, kad buvo apklausta dėl pažinties su papirkinėjimu tame tyrime įtariamu R. Kurlianskiu.

Ikiteisminį tyrimą dėl VP grupės įmonių ir jos akcininkų veiklos atliko ir Lietuvos Generalinė prokuratūra, tačiau pernai rugpjūtį jis buvo nutrauktas nenustačiusi pažeidimų.

VMI pernai rudenį skelbė atliekanti ir „MG Baltic“ prezidento ir vienintelio akcininko Dariaus Mockaus bei keturių koncerno įmonių patikrinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų