REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Dūzgės po “X faktoriaus“ finalo (nuotr. Eimanto Genio)

Repuojančios grupės „Golden Age“ merginos nuo pat atrankų „X Faktoriuje“ sužavėjo savo neįprastu talentu, jaunatvišku įvaizdžiu. Taip sėkmingai merginos kovojo iki galo, superfinale užėmusios net antrą vietą.

29

Repuojančios grupės „Golden Age“ merginos nuo pat atrankų „X Faktoriuje“ sužavėjo savo neįprastu talentu, jaunatvišku įvaizdžiu. Taip sėkmingai merginos kovojo iki galo, superfinale užėmusios net antrą vietą.

REKLAMA

Vis dėlto retas įsivaizduoja, kad už didelį darbą reikia dėkoti ir tam, kurio niekas nemato. Grupės prodiuseris Genadijus Narbut-Giesha viso projekto metu merginoms buvo geriausias draugas, ramstis ir viena iš priežasčių, kodėl „Golden Age“ nuėjo taip toli.

Gali būti, kad tai lėmė ir prodiuserio patirtis. Dažnas puikiai atsimena 90-aisiais Klaipėdoje minias į koncertus rinkusią šokių grupę „XXL“, kurios vienu iš narių Genadijus ir buvo. Jis pirmasis Baltijos šalyse pradėjo ne tik miksuoti garsą, bet ir vaizdą, buvo daugkartinis didžėjų festivalių prizininkas ir iki dabar klubuose groja pseudonimu „DVJ GEXX“, nors didžiąją dalį laiko atima grupės „Golden Age“ prodiusavimas.

Tik tv3.lt scenos vilkas sutiko papasakoti apie audringą praeitį ir tai, ko projekto žiūrovai nematė.

REKLAMA
REKLAMA

Miego trūkumas ir pražilę plaukai

- Kokiomis emocijomis prisimenate laiką „X Faktoriuje“?

- Dėl projekto teko sustabdyti kitus darbus ir gyvenome tik „X Faktoriumi“. Galiu pripažinti, kad šie mėnesiai buvo didžiulis iššūkis. Nesu įpratęs anksti keltis, todėl žiauriai trūksta miego (šypsosi).

REKLAMA

Tempas tikrai buvo beprotiškas. Pirmadienį grįždavome į Klaipėdą, merginos dar nespėdavo atsigauti, o jau tekdavo derintis dėl naujos dainos. Kadangi dainą sužinodavome tik antradienį vakare, daugybę teksto, šokių žingsnelius reikėdavo išmokti vos per kelias dienas. Tai dažnai atrodė tarsi neįmanoma.

- Plaukai nepražilo?

- Pasižiūrėkite! Tikrai pražilo (juokiasi). Mažai kas gali mane šiame pasaulyje išmušti, bet stresas tikrai buvo žiaurus. Delnai prakaitavo, plaukai pražilo, nes tai buvo labai sunkus darbas.

- Galvojote, kad „Golden Age“ taip toli nueis?

- Buvau įsitikinęs, kad nueis iki finalo, nors netrūko sakančių kitaip. Bet žinau vieną – jeigu tu labai stipriai dirbi, strateguoji, atsižvelgi į „X Faktoriaus“ teisėjų pasisakymus, gali pasiekti tikslo.

REKLAMA
REKLAMA

- O ar buvo nesutarimų su grupės kuratoriais? Gal skyrėsi nuomonės?

- Nuo pat pradžių turėjome kitokį hiphopo įsivaizdavimą. Visgi jie davė puikių patarimų iš kitos sferos, paaiškino, kokia nuotaika turėtų būti skirtinguose etapuose. „X Faktorius“ – tai puiki patirtis, nemokami šou verslo kursai.

Džiugu, kad didžioji dalis mūsų pakvaišusių idėjų įgavo pavidalą, nors ir pas mus buvo padaryta klaidų. Buvo atvejis, kai šeštadienį, repeticijos dieną, teko keisti dainą. Tad merginos per naktį mokėsi tekstą, šokio žingsnelius.

- Jūs ir esate priežastis, kodėl atsirado grupė. Nebuvo abejonių, kad nepavyks?

- Iš pat pradžių man sakė: „Ar tu beprotis?“, „Koks dar repas?“, „Kodėl senas hiphopas?“. Kai tu nieko nedarai, visi tyli, bet tau pradėjus veikti visi tampa ekspertais. Aš savimi pasitikėjau, o merginoms idėja iš karto patiko. Evelinai patinka repas, o Gabrielė dainavo džiazą, kantri, todėl norėjo išmokti kažką naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Reperiai nepyko, kad merginos atėjo į jų teritoriją?

- Ne. Dauguma vyresnių labai palaiko, nes jau seniai sukuosi šiame pasaulyje. Gana artimai bendrauju su Ironvytu, „Ryšininku bloku“, Pushu, todėl jie labai skatina veikti. Čia tikrai nėra jokio seksizmo. XXI a. moterys neturi likti namie, skalbti rūbų.

- Bet ar nėra sunku dirbti su merginomis?

- Visko būna, bet jos pasitiki tuo, ką aš darau, mato rezultatus. Konfliktų nebūna, nors kartais pasiginčijame. Man svarbiausia, kad jos supranta, kas yra darbas, o kas – poilsis. Pramogų pasaulyje viskas priklauso nuo įdirbio, pastangų, repeticijų. Žinome, kad dirbame dėl vieno bendro tikslo, tad grupė tarsi mūsų mažas, subtilus šeimyninis UAB (juokiasi).

REKLAMA

Rezultatas neateina po mėnesio, tad tiek, kiek „Golden Age“ pasiekė per metus, yra labai didelis pasiekimas.

Apsaugos nuo skandalų

- Karjera, žinomumas keičia žmones. Neleisite merginoms „sužvaigždėti“?

- Esu matęs daug pavyzdžių, kas būna, kai žmonėms šlovė „nurauna“ stogą. Vienas iš kriterijų, kodėl ėmiausi darbo su jomis, tai buvo jų nuoširdumas. Jos nebando būti žvaigždėmis, išlieka savimi.

Nors merginos jau daug pasiekė, visada yra kur augti. Tai – ne riba, todėl džiugu, kad jos išliko tos pačios panelės, su tomis pačiomis širdimis, kurios skleidžia šviesumą. Tad nemanau, kad jos pasikeis. Jos dirba kaip profesionalės, o ne jaunos panelės, kurios bando prakišti savo produktą. Mes žinome dėl ko dirbame, žinome, kaip ir ką daryti. Tada nieko nereikia aiškinti.

REKLAMA

Taip pat pasikeitė mados. Jei prieš 10-15 metų žmonės elgėsi tarsi „dievaičiai“, dabar garsenybės socialiniuose tinkluose bando save parodyti iš žmogiškesnės pusės. Tai yra labai gerai, nes naujoji karta nebandys savęs kelti.

- Bet ar paties ambicijų neužgauna tai, kad dažnas neįsivaizduoja, kokį svarbų darbą atliekate?

- Buvau žvaigžde savo laikais, todėl žinau, kad ambicijos yra gerai, tačiau, kai tu esi priskiriamas „žvaigždėms“, didelis susireikšminimas trukdo gyventi. Tad gal ir gerai, kad dauguma žmonių nežino, ką aš čia darai.

Virtuvę pažįsta iš arti

- Retas žino, kad buvote 90-aisiais labai populiarios grupės „XXL“ narys. Kodėl dingote iš muzikos pasaulio?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kad aš niekur nedingau. Iš grupės „XXL“ išėjau, nes pradėjau solinę karjerą, išleidau albumą. Turėjau kelis muzikinius projektus, o vėliau išvažiavau į Vokietiją. Tada šešerius metus gyvenau Rygoje. Visur dirbau didžėjumi, o groju nuo ketvirtos klasės, nes tai mano kraujyje.

Dažnai užimdavau pirmąsias vietas, 1994 metais tapau „Geriausias jaunasis didžėjus“, o 1999-aisiais didžėjų festivalyje Šiauliuose laimėjau pirmą vietą.

- Koks tada buvo muzikinis pasaulis?

- Tada visur buvo blogas garsas, tačiau pilnos salės. Buvo „nagla“ energija, „nagla“ nuotaika.

- Žmonės ėjo į koncertus, pirko kasetes, todėl galėjai dirbti prie produkto, mokėti už įrašų studiją, nes žinojai, kad galų gale atgausi kažkiek pinigų. Dabar reikia dar daugiau pinigų, kad galėtum kažką išleisti, o uždirbti žymiai sunkiai. Daugiausiai pinigų atsiranda iš koncertų, rėmėjų, todėl būtini marketinginiai triukai.

REKLAMA

- Pabaigai – kokie tavo ir grupės ateities planai?

- Dabar visu pajėgumu dirbu su „Golden Age“,nes tikiu, kad ši grupė paliks pėdsaką Lietuvos smuzikos istorijoje – dvi repuojančios merginos yra labai išskirtinis dalykas. Tad šiuo metu daugiausia dirbame su muzikiniu albumu, kurį tikimės išleisti metų pabaigoje, o jau netrukus pasirodys vienas iš kūrinių ir jo vaizdo klipas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų