REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos baigė pirmąjį sezono etapą ir buvo padalintos į dvi grupes. Stipresnėje atsidūrė ir Šakių „Vytis“, kuris sužinojo būsimus varžovus antrajame etape.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos baigė pirmąjį sezono etapą ir buvo padalintos į dvi grupes. Stipresnėje atsidūrė ir Šakių „Vytis“, kuris sužinojo būsimus varžovus antrajame etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trumpai pristatome juos ir primename, kaip su šiomis komandomis „Vyčiui“ sekėsi žaisti iki šiol. Primename, kad po pirmųjų dviejų reguliaraus sezono ratų „Vytis“ (14/12) turnyrinėje lentelėje buvo šeštas.

REKLAMA

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (22/4)

Marijampolės komanda kol kas yra turnyrinės lentelės lyderė ir per 26 rungtynes ji patyrė vos 4 pralaimėjimus. Deja, bet „Vytis“ buvo ta komanda, kuriai nepavyko palaužti pajėgios „Sūduvos-Mantingos“. Jei pirmajame mače pavyko kovoti garbingiau (76:88), tai antrajame teko patirti sutriuškinimą – 112:63. Tada „Vytis“ žaidė be Sheltono Jacksono, Marijaus Užupio ir Povilo Butkevičiaus pagalbos, o ekipoje vos debiutavę buvo Augustinas Jankaitis ir jo bendravardis Venckus.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ (19/7)

Akistatų tarp „Vyčio“ ir klaipėdiečių santykis jau geresnis – 1:1. Po pralaimėjimo pačiose pirmose sezono rungtynėse (65:80), kuriose rimtą traumą patyrė Ernestas Serkevičius, taip sukrėsdamas visą komandą, vėliau „Vytis“ atkeršijo varžovams svečiuose – 96:90. Prie to labiausiai prisidėjo Pauliaus Beliavičiaus, Edvino Jezukevičiaus ir Tado Sebežiovo trio.

„Telšiai“ (18/8)

Situacija čia – panaši kaip su „Nafta-Uni-Akvaservis“. Šakiškiai pirmąjį mačą pralaimėjo (57:66), tačiau antrajame nugalėjo 83:76. Jei pirmajame susitikime „Vyčiui“ pritrūko jėgų, nes žaisti teko septyniese, šiek tiek gausesnės pajėgos ir M.Užupio tritaškių lietus antrajame jau neleido nusileido varžovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raseinių „Rasai“ (17/9)

Be „Sūduvos-Mantingos“, Raseinių ekipa yra antroji, kuri sugebėjo į „Vyčio“ krepšį įmesti daugiau nei 100 taškų. Maža to, tą padarė abejose rungtynėse (109:76 ir 100:94) ir šventė dvi pergales. Tomo Galecko šou buvo ryškiausias pirmojo susitikimo momentas, sutrukdęs „Vyčiui“ laimėti, o antrajame viską nulėmė paskutinis ketvirtis – jėgų trūkumas paskutinėmis minutėmis leido Raseinių ekipai būti pranašesnei.

Vilniaus „Perlas“ (16/10)

Sostinės klubui „Vytis“ su kaupu atkeršijo už pralaimėjimą pirmajame rate (72:80) ir praėjusį savaitgalį Vilniuje varžovus sutriuškino 80:57. Pirmame mače Gytis Radzevičius dar stovėjo „Perlo“ barikadų pusėje ir į šakiškių krepšį įmetė 11 taškų, o dabar jis jau „Vyčio“ narys. Tiesa, pastarajame susitikime G.Radzevičius nebuvo vienas esminių žaidėjų, nes pagrindinius vaidmenis vaidino P.Beliavičius, Rokas Stankevičius ir A.Jankaitis.

REKLAMA

„Šilutė“ (13/13)

„Vyčio“ ir šilutiškių akistatose taip pat tvyro lygybė. Buvo gražu žiūrėti į P.Beliavičiaus žaidimą pirmajame susitikime, o ir Povilas Butkevičius tada sužaidė geriausią sezono mačą, bet pergalei to neužteko – 82:92. Vis tik namuose atsigriebti pavyko ir čia didžiausias buvo M.Užupio indėlis – devyni tritaškiai, 33 taškai, 5 išprovokuotos pražangos – geriausio puolėjo karjeros rungtynės pražudė „Šilutę“ – 88:83.

Antrojo etapo kovas „Vytis“ pradės sausio 13 dieną, kuomet išvykoje susitiks su „Telšiais“. Vėliau laukia susitikimas namuose su „Rasais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų